Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

Sunet franare - sub 10km/h

andreyzzz3

Recommended Posts

Salut.

De obicei citeam mai mult pe forum dar acuma a venit vremea sa cer putin ajutor.

Am un e39, 530D din 2001 si saptamana trecuta s-a dus senzorul de la ABS (spate). Atunci am ramas si fara kilometraj si fara acul ce indica consumul , iar peste asta, nu a mai mers nici servodirectia, cu toate ca nu imi explic de ce nu a mai mers servo.

Am fost la service, au schimbat azi senzorul iar acuma cand am luat-o m-au intrebat ca pe fata inca se aude cum freaca la franare. Nu stiam despre ce e vorba si a zis ca atunci cand franez, cand ajunge sub 15-10kmh, se aude ca si cum ar agata ceva si se simte putin si in pedala. Parerea mea e ca se aude din fata (stanga)

A mai patit cineva asa ceva ? Pana sa o iau de la service nu am avut problema asta. Ei au zis ca pe diagnoza nu le da nimic. Discurile si placutele de frana sunt noi , au fost schimbate anul trecut si in bord nu apare nimic. Ma gandesc ca din moment ce nu apare nimic, e o problema mecanica.

Partea nasoala e ca nu prea am legatura cu partea mecanica (sunt grafician :no: , nu mecanic) si nici nu prea am la cine sa ma interesez. Am cautat pe internet si singura chestie care imi pare plauzibil ar fi o problema la " Wheel Speed Stator" . Nu stiu cum se numeste termenul in romana.

LE : am uitat sa precizez... la service au zis ca daca deconecteaza senzorul abs de pe fata, nu mai face asa (si se aprind apoi martorii in bord - dar nu mai exista acel sunet si nici nu se mai simte la pedala)

Video :

PS : daca e cineva din Resita (sau imprejurimi) si poate sa ma ajute la partea mecanica, as fi recunoscator, daca nu, si din Timisoara e ok , ca merg regulat in tm

Edited by andreyzzz3