Jump to content

Cablu(sufa) deschidere capota

Recommended Posts

Am un E39/520 si mi s-a rupt sufa de deschidere a capotei.Am fost la un service Bosch si ziceau baietii ca ar costa 120ron, dar as vrea sa rezolv mai ieftin ( 2 RON sufa pentru bicicleta ). Ce sistem de prindere are?E bifurcata? Si inca ceva... are cineva un ventilator pentru radiatorul de clima? cumpar

offtopic: la computeru de bord dupa ce apas cateva secunde, ce inseamna la modul 1.2 690380 ( sper sa nu fie kilometri :blink:) )

• 11 months later...
Am un E39/520 si mi s-a rupt sufa de deschidere a capotei.Am fost la un service Bosch si ziceau baietii ca ar costa 120ron, dar as vrea sa rezolv mai ieftin ( 2 RON sufa pentru bicicleta ). Ce sistem de prindere are?E bifurcata? Si inca ceva... are cineva un ventilator pentru radiatorul de clima? cumpar

offtopic: la computeru de bord dupa ce apas cateva secunde, ce inseamna la modul 1.2 690380 ( sper sa nu fie kilometri :twoup:) )

Salut, cum ai reusit reparatia la cablul de la capota? am patit si eu la fel si vreau sa incerc cu un cablu normal, am vazut ca cel original costa 120 ron. Cei de la magazin mi-ai zis ca sunt 3 cabluri (unul in continuarea celuluilalt). La mine sa rupt cel din interior, de la maneta.

Merci

cea de bicicleta! nu merge cumpara una originala si pune-o.

Salut, am reusit cu cablul de bicicleta, merge la fix. Trebuie sa fii atent la lungime, eu am stricat 3 cabluri pana am nimerit lungime. :twoup: . Schimbatul e destul de simplu, se scoate afara cablul vechi cu tot cu camasa lui, se stabileste lungimea cablului, se baga in camasa apoi se capseaza la capatul liber. Apoi se monteaza inapoi pe masina.

Bafta !

Asa este , dar poate mai sunt pasionati de Do it yourself, in plus de asta te costa 5 ron(si o 1h de manopera) , in comparatie cu 120Ron si 1 sapt de asteptare pana imi venea cablul din AT.

Prea multa bataie de cap..

Cablul original ar fi fost cea mai buna optiune.

• 2 weeks later...
cea de bicicleta! nu merge cumpara una originala si pune-o.

Salut, am reusit cu cablul de bicicleta, merge la fix. Trebuie sa fii atent la lungime, eu am stricat 3 cabluri pana am nimerit lungime. :twoup: . Schimbatul e destul de simplu, se scoate afara cablul vechi cu tot cu camasa lui, se stabileste lungimea cablului, se baga in camasa apoi se capseaza la capatul liber. Apoi se monteaza inapoi pe masina.

Bafta !

Totusi este BMW si nu prea merg improvizatiile. :twoup: Am incercat si eu aceasta varianta, a functionat ok vreo 3 luni, dupa care s-a rupt de la imbinarea de plastic de pe aripa interioara stanga si nu mai puteam deschide absolut deloc capota. Pana la urma tot original am luat. :D

Asa este , dar poate mai sunt pasionati de Do it yourself, in plus de asta te costa 5 ron(si o 1h de manopera) , in comparatie cu 120Ron si 1 sapt de asteptare pana imi venea cablul din AT.

Prea multa bataie de cap..

Cablul original ar fi fost cea mai buna optiune.

Un pasionat nu face astfel de improvizatii.

Este foarte bine sa faci unele reparatii singur dar nu cu piese de proasta calitate sau alte improvizatii.

Nu te supara, tie iti convine, ai AB aproape si sunt sigur ca de cele mai multe ori au piese pe stoc. In provincie treaba e altfel ca dureaza o saptamana sau mai mult pana aduc astia o piesa. Sincer, mie nu-mi prea da mana sa stau fara cablu la capota pt. ca e posibil a doua zi sa nu mai gasesc motorul. Improvizezi pe moment, dar tot originalul trebuie. Si daca improvizezi, nu inseamna ca nu esti pasionat. Sa fiu eu sanatos de cate ori stateam cu banii in buzunar si nu aveam de unde sa cumpar piesa!

Nu cumpar piese de la AB decat foarte rar.

Majoritatea le comand de la Augsburg sau de la service-ul unde-mi repar masina.

Nu cred ca ramai fara motor daca n-ai cablul de la capota, exagerezi un pic.

Am asteptat o saptamana pentru cablul de la capota atunci cand mi s-a rupt.

L-am cumparat de la Filaret.

De fapt s-a rupt si al doilea si l-am comandat tot de la Filaret. :twoup: