Jump to content

probleme caseta de directie f10, 2011

danielpf

Recommended Posts

Buna tuturor! va rog daca ma puteti ajuta cu un raspuns.. am avut un mic accident in urma cu 3 luni, am condus pe unde nu trebuia in uk... si a iesit din pamant un asa zis stalpisor.. acel stalpisor a lovit sub masina, viteza de deplasare cam 15kmh.. prima lovitura fiind in eps motorasul de la caseta de directie, distrugand si cablu care merge la motoras si putin in jugul motor.. urmatoarea lovitura fiind imediat dupa cutia de viteze (automata) in suportul din spatele cutiei... imediat acest impact a declansat airbagurile si masina sa oprit imediat.. in mare am rezolvat aproape tot, dar m-am blocat la caseta de directie unde e o problema destul de ciudata si aici as avea nevoie de ceva sfaturi.. initial am schimbat motorasul de pe caseta de directie (cu unul identic la cele doua coduri de pe el) cel vechi fiind afectat de acea lovitura care a dat direct in capacul de plastic, acolo unde se afla partea lui electronica de pe capatul motorasului rupand putin si unul din cabluri, m-ai exact cel rosu, am schimbat si cablajul complet de la baterie pana in fata la caseta de directie... initial am schimbat si caseta de directie cumparand una sh, totul bine si frumos numai ca in momentu in care tipul care a incercat sa imi faca codarea (programarea) componentelor a zis sa las totusi masina suspendata de fata, asa am si facut, am miscat putin de volan si atunci a inceput volanul sa se miste cu viteza foarte mare stanga dreapta rotind si rotile de asemenea, pana ce am reusit sa opresc motorul sa auzit un sunet ciudat, dupa aceia am constatat ca in astea cateva secunde a reusit sa rupa curelusa din interiorul casetei celei recent schimbate si banda din szl, am cumparat alt szl si am montat caseta mea cea veche cu motorasul cel nou (cumparat tot sh, costul lor fiind destul de mare oricum) dupa care am lasat masina jos pe sol si am incercat din nou sa facem calibrarea, doar ca in momentul in care misc putin volanul o ia razna din nou si se misca stanga-dreapta foarte repede. ceva idei, sfaturi? va rog frumos, nu stiu ce sa m-ai fac.. sa iau alta caseta completa, m-ai are ceva senzori pe coloana in spatele szl?... ceva relee, sigurante.. orice sfat e binevenit, va multumesc frumos Edited by danielpf