Jump to content

2014 F15 X5 xDrive40d

alexrosiu

Recommended Posts

4 hours ago, Marius.mmm said:

Salut! Văd ca iubești foarte mult mașina asta… vreau sa cumpar in viitorul apropiat același model și motor, am înțeles ca au anumite probleme cu cuzineții și pompa de ulei. Ai avut probleme, le ai schimbat? Dacă ai putea să mi dai câteva sfaturi m ai ajuta foarte mult! Țin să menționez ca mașina v a avea înjur de 90 -100k mile 

De ce nu încerci in G05 MHEV după august 2020, este o mașină total diferită (în bine). No enough money? 

19 hours ago, Marius.mmm said:

Salut! Văd ca iubești foarte mult mașina asta… vreau sa cumpar in viitorul apropiat același model și motor, am înțeles ca au anumite probleme cu cuzineții și pompa de ulei. Ai avut probleme, le ai schimbat? Dacă ai putea să mi dai câteva sfaturi m ai ajuta foarte mult! Țin să menționez ca mașina v a avea înjur de 90 -100k mile 

Salut, am auzit si eu despre acele probleme, insa din cate am inteles nu a fost identificata o cauza exacta, cel putin eu n-o stiu. De asemenea, nu stiu in ce masura e realitate sau folclor.

Din cate am inteles, ajuta sa schimbi uleiul la timp (de ce nu ai face asta oricum?)

12 hours ago, alexrosiu said:

Salut, am auzit si eu despre acele probleme, insa din cate am inteles nu a fost identificata o cauza exacta, cel putin eu n-o stiu. De asemenea, nu stiu in ce masura e realitate sau folclor.

Din cate am inteles, ajuta sa schimbi uleiul la timp (de ce nu ai face asta oricum?)

Cauza e schimbul de ulei la 30k km... aia e singura cauza. Majoritatea iau masini din germabia cu 200 300k km poate dati inapoi la 150/180k cum ii place romanului, unde la 300k a avut doar 10 revizii din care unele filtre schimbate doar de 2 3 ori... si se mai mira lumea ca bmw urile sunt proaste... nu sunt neaparat proaste sunt intretinute necorespunzator!

• Like 2

ca masura preventiva poti schimba pompa ulei din ce am vazut se poate bloca , dar asunt si cazuri unde schimbasera pompa ulei si tot au avut probleme . Totusi ca mentenanta  merita facuta dpmdv mai ales ca nu e f scumpa si accesul e pe jos pe la baie deci nu f complicat 

23 hours ago, Marius.mmm said:

Îmi depășește bugetul… 

cred ca intr un final mă voi orienta spre Porsche cayenne 3.0 diesel 2015 

Cam bătrânicioasă mașina. dar este o problemă de buget și gust. Unul din motivele care îmi place BMW este nu există problemă să nu găsești răspuns, este probabil cea mai crack-uită marcă, softuri de reparații, programare, orice, în multe limbi, mai ales engleză. Dacă ai cunoștințe decente de mecanică, softuri  și câteva scule, nu ai de să să mergi la service, faci totul acasă. Despre VAG nu mă pronunț, nu a fost niciodată pe lista mea scurtă.

23 hours ago, alexrosiu said:

E cam realitate, pica cam toate motoarele n57, mai ales cele euro 6 si biturbo, triturbo, euro 5 sunt mai ok.  Tu cati km ai?  Depinde si la cati km a avut schimburile de ulei. La unii duce mai mult la altii mai putin, dar de picat tot va pica.

• De acord! 1