Jump to content
Hai si tu la Fantanita Haiducului (Bradu, judetul Sibiu) la intalnirea anuala BMW Club in perioada 16-18 Mai !!! ×

trepidatii volan la un e60 ...ajutor

Recommended Posts

tocmai mi-am achizionat un nou set de jante replica pe 18, gume silverstone 235/40/18 94w la un e60....bucurie mare...am montat gumele pe jante, le-am echilibrat si apoi surpriza..imi tremura volanul...sa fie de la unghiul de fuga?astept sfaturi si sugestii...

post-1153-1183562251_thumb.jpg

post-1153-1183562287_thumb.jpg

echilibreaza-le bine...poate nu ti le-au facut cum trebuie.Am patit si eu chestia asta.Am dat rotile jos de pe masina la o vulcanizare ca sa imi curat jantele si bineinteles ca mi-au dat jos si plumbii,iar cand am plecat de acolo cu ele "echilibrate" la 50 la ora imi sarea volanul din mana.M-am dus la autosoft si in 15 min rotile erau din nou ok...bafta

tocmai mi-am achizionat un nou set de jante  replica pe 18, gume silverstone  235/40/18 94w la un e60....bucurie mare...am montat  gumele pe jante, le-am echilibrat si apoi surpriza..imi tremura volanul...sa fie de la unghiul de fuga?astept  sfaturi si sugestii...

255802[/snapback]

Nu are treaba geometria .

Probabil rotile nu sunt echilibrate bine, sau cauciucurile/jantele sunt de proasta calitate.

Pune alt set de roti pe masina, pentru proba.

Nu are treaba geometria .

Probabil rotile nu sunt echilibrate bine, sau cauciucurile/jantele sunt de proasta calitate.

Pune alt set de roti pe masina, pentru proba.

255948[/snapback]

Hmm, e foarte probabil sa fie si din cauza jantelor de calitate slaba :blink:

s-a rezolvat, am fost la autosoft in vitan si totul era ok, numai ca cei ce montasera jantele prima data nu au pus si inelele de reglaj....le-am pus si e perfect , adio trepidatii. merge superb, multumesc de sfaturi tuturor

am si eu cam acceasi problema.. adic ala viteza mare cand franez imi tremura volanu.. dar nu tot timpu .. am obs ca in funtie de sosea.. eu nu am schimbat nimik la jante asa am luat'o.. si la inceput nu facea asa.. eu ma gandesc sa nu fie discurile ovalizate ? oricum pt control ma duc sa ii fac iara echilibrarea... vreun sfat ceva ?

am pus inele de plastic  si am si unele mereu de rezerva cu mine, ala de plastic se rupe  daca tragi tare de roata

256403[/snapback]

Schiba-le cat de repede poti cu unele din aluminiu si abia atunci o sa vezi diferenta..

Am avut si eu distantiere din plastic si nu sunt de prea mare ajutor. Pune-le pe cele din aluminiu si apoi incearca o franare mai violenta 200-20 km/h si o sa vezi diferenta.

L.E.: cele din plastic s-au rupt destul de repede asa ca nu te risca...

Edited by benarcis

am si eu cam acceasi problema.. adic ala viteza mare cand franez imi tremura volanu.. dar nu tot timpu .. am obs ca in funtie de sosea.. eu nu am schimbat nimik la jante asa am luat'o.. si la inceput nu facea asa.. eu ma gandesc sa nu fie discurile ovalizate ? oricum pt control ma duc sa ii fac iara echilibrarea... vreun sfat ceva ?

256250[/snapback]

Mai mult ca sigur sunt discurile ovalizate. In trecut am ovalizat si eu niste discuri pentru ca am bagat masina in spalatorie cand erau discurile calde.

Mai mult ca sigur sunt discurile ovalizate. In trecut am ovalizat si eu niste discuri pentru ca am bagat masina in spalatorie cand erau discurile calde.

256472[/snapback]

Nu au nici o legatura discurile...daca citeai si tu ce s-a postat mai inainte erai in tema, dar... :blink:

nu are cum , masina are 50000 km si am luat eu masina la 40. am schimbat placutele la 41000 km la ea, discurile sunt  ca noi

256476[/snapback]

Nu are legatura cu subiectul deschis, dar faptu ca are 50.000km masina nu inseamna ca discurile nu pot fi ovalizate. La ochi pot parea ca noi, dar in realitate nu sunt neaparat bune.

daca discurile sunt ovalizate, un set nou de placute nu schimba cu nimic comportamentul. Oricum e usor sa iti dai seama daca discurile sunt ovalizate, se simte imediat cum vibreaza la franare, in rest merge bine. Am vazut masina noua, luata de la reprezentanta, care dupa 25.000km avea discurile ovalizate. (se pot intampla si lucruri din astea)

Vibratia in volan la mers normal e de la roti doar. (cauciucuri sau jante sau inele).