Jump to content

Identificare capacitate cilindrica motor e46 coupe 6 pistoane

Recommended Posts

Salutare, recent am achizitionat un BMW e46 coupe NFL, 6 cilindri. Persoana de la care l-am achizitionat zice ca motorul pus in ea este M54B30 dar calculatorul de motor este pus de pe un e46 sedan M54B25, masina pe care el o are in continuare, de pe care cel mai probabil a luat acel calculator in graba ca sa nu piarda x zile cautand altul.

Stie cineva sa imi spuna cum pot sa verific ca motorul este M54B30? Unde este scris mai exact? Sa ma uit cu un endoscop sau ceva. Nu as desface tot doar de dragu de a o face... Numai daca ii musai... Fostul proprietar a zis ca nu a sters nici o serie. Precizez ca are o reputatie in motorsport dar vreau sa verific ca sa fiu eu linistit pt ca prima data vreau sa fac tot ce tine de motor (franele de 330 le are deja). Deocamdata in tester imi apare ca trebuie schimbat doar debitmetrul de aer.

Nu ma puneti sa ma uit in talon si pe caroserie... sugestiile de genul nu ma ajuta.

Masina este softata de A Team Performance Oradea, o sa ii sun eventual si pe ei sa ii intreb daca stiu ceva desi ma cam indoiesc. Deplasarile fara sens cam ies din discutie pt ca masina este in Baia Mare si stau prost cu timpul.

Poti pune o poza cu el ?

Cred ca dupa admisie iti poti da seama.

The intake manifold is modified with the shorter ram tubes (20mm shorter on 3 liter/10mm shorter on the 2/5 liter). The diameter of the tubes is increased slightly.

Sau as da o bujie jos si as masura cursa pistonului in PMI.

Edited by ingineru'

Poti pune o poza cu el ?

Cred ca dupa admisie iti poti da seama.

The intake manifold is modified with the shorter ram tubes (20mm shorter on 3 liter/10mm shorter on the 2/5 liter). The diameter of the tubes is increased slightly.

Sau as da o bujie jos si as masura cursa pistonului in PMI.

Salut, mersi de reply. Un prieten mecanic a zis sa o ridicam pe elevator si sa ne uitam. Pe blocul motor, lateral in partea stanga a masinii erau seriile nesterse, exact cum zicea fostul proprietar si dupa serie este intradevar 330ci-ul. Mersi mult de sugestie.