Jump to content

BMW f30

Paul05

Recommended Posts

Salut! Dețin un BMW f30 an 2013 manual, in urma cu ceva timp am inceput sĂŁ ĂŽmi facĂŁ probleme la cutia de viteze! Mai exact in urma cu doi ani când l-am luat, uneori intra greu in viteza 1 am fost la service și mi sa spus cĂŁ nu este o problema realĂŁ și cĂŁ este ceva normal la cutiile de viteze de pe acest model!!! Ciudat am zis! Pentru cĂŁ ĂŽnainte am avut un e 46 la fel tot manual și intrĂŁ foarte usor in toate vitezele! Dar de acum o lunĂŁ și ceva a ĂŽnceput sĂŁ ĂŽmi agate și in viteza 2! Daca o schimb la turație de pânĂŁ ĂŽn 1500r/m intrĂŁ fara problema! Daca o turez peste, problema se repeta, sau când vreau sĂŁ-i dau treapta inferioara din a 3a intrĂŁ 2ua! Ambreiajul este schimbat ĂŽnainte cu 30 mii km, și nu sa mers sportiv cu ea!

Deci problema este din cutie! Ăntrebarea mea este: Credeți cĂŁ este ok sa umble ĂŽn cutie? Costurile de manoperĂŁ, plus piesele cred cĂŁ ajung aproape cat alta cutie la mana a doua cu maxim 150mii km!

Ce mĂŁ sfĂŁtuiți sĂŁ fac, ce soluție sa aleg? VĂŁ mulțumesc!

Edited by Paul05

Salut, eu nu sunt de acord, se repara sau reconditioneaza cutiile automate... O Cutie manuala este mult mai simpla si cred ca poate fi reparata relativ ieftin.

Ia legatura cu Bogdan de la bmgarage.ro, in mod normal repara cutii automate, cred ca ar fi o joaca pentru el una manuala.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Exact, cum a spus chitsro, sunt lucruri de baza intr o cutie manuala, daca te pricepi si știi ce trebuie fĂŁcut e simplu, ca e Bmw ca e orice alta Cutie manuala, baza e aceeași, piesele s ar putea sa Coste ceva ĂŽnsĂŁ daca vrei sa faci ceva cum trebuie ar merita sa o reconditionezi... cine știe ce poți lua la SH, chiar daca ar fi una ok, tot nu va fi ca noua. Daca schimbi ce e uzat intr o cutie manuala, trebuie sa fie ca una noua dupĂŁ recondiționare.

O cutie manuala sa fie "ca noua" la reparatie ai nevoie de pise noi, cine stie pinioanele se schimba pereche, asa vin la piese de schimb, nu scoti de pe una veche un pinion si il schimbi, are alte uzuri, de aici incep alte probleme, fluierat la anumite turatii.....Spun asta ca am lucrat pe vremuri la cutii de viteze de Daewoo, nu e chiar asa simplu, nu garanteaza nici un mecanic pana nu o probeaza pe masina. Se pot schimba usor, sincroane, rulmenti, distantieri craboti, furci selectoare,asta nu influenteaza dinamica. Edited by calinus68

Ca o paranteza stiu ca la Turda se repara cutii de viteze - Andrei . Iar cutii automate se reconditioneaza in multe locuri. In zona moldovei au recenzii foare bune niste baieti de langa suceava. Eu daca va fi cazul sa rezolv vreo problema la cutia automata (zf 8hp), as reconditiona-o. Nu as avea incredere sa iau una SH si sa o reconditionez ulterior si pe aceea. Am inchis paranteza

Cam la fel am patit si eu la un e46 , viteza 1 si 2 intra aproape fortat , am schimbat uleiul si a disparut problema aproape de tot ! , anul trecut la un e90 incepuse tot asa ... intra greu in viteze , in special viteza 2 , am schimbat uleiul si problema a disparut de tot , la e46 am bagat castrol , la e90 original bmw , degeaba zic astia de la bmw ca uleiul din cutie nu se schimba ... trebuie schimbat la 100k , asta e parerea mea

Deci ca sfat din partea mea ar fi sa schimbi uleiul , parca 1.8 litri intra

Cam la fel am patit si eu la un e46 , viteza 1 si 2 intra aproape fortat , am schimbat uleiul si a disparut problema aproape de tot ! , anul trecut la un e90 incepuse tot asa ... intra greu in viteze , in special viteza 2 , am schimbat uleiul si problema a disparut de tot , la e46 am bagat castrol , la e90 original bmw , degeaba zic astia de la bmw ca uleiul din cutie nu se schimba ... trebuie schimbat la 100k , asta e parerea mea

Deci ca sfat din partea mea ar fi sa schimbi uleiul , parca 1.8 litri intra

Salut! La asta nu m-am gândit! O sa schimb mai ĂŽntâi uleiul și vedem dupĂŁ daca se schimba ceva! VĂŁ mulțumesc pentru pĂŁrerile și sfaturile acordate!