Jump to content

E60 520D N47 2008 - zgomot/bataie infundata sub masina in accelerare

George_12

Recommended Posts

Salutare.

Dupa cum am spus si in titlu, la accelerare in treapta 1 si 2, se aude un clantanit infundat, un (tup-tup-tup-tup-tup) rapid, undeva sub masina, prin zona de mijloc.

Aceasta problema se intampla in urma unei alte probleme: roata dreapta spate, a ramas blocata dupa ce am spalat masina. Nu am circulat circa 5 zile dupa ce am spalat masina si placutele de la frana de mana au ramas blocate.

Precizez ca am avut cateva incercari de a pleca cu masina, insa nu s-a miscat de pe loc, doar cealalta roata a patinat pe asfalt.

Numai asa ma gandesc ca s-a intamplat ceva cu cardanul.

In mare parte, am verificat astazi care ar putea fi problema, insa nu sunt sigur de anumite simptome, sau cum ar trebuie sa fie si cum sa se simta la miscare cu mana, anumite componente de rulare.

- Masina a fost suspendata pe capre, in treapta 1, iar la miscarea usoara si pe rand a rotile spate (stanga-dreapta), se auzea un tac-tac. Am sesizat ca, atunci cand miscam de roata, cardanul avea o foarte usoara intarziere fata de miscare rotilor si a planetarelor. Mai pe scurt nu se misca instant, cand misc roata stanga-dreapta.

- Apoi am verificat si rulmentul central al cardanului, acesta prezentand crapaturi in partea de jos a cauciucului, iar partea de sus era total desprins de ansamblu de aluminiu si rulment. Cardanul se misca foarte usor la o simpla impingere sau miscare cu mana (sus-jos).

- Am verificat si flansa de la cardan, insa aceasta nu prezinta semne de uzura. Am rasucit oarecum si de cardan usor stanga-dreapta, iar spre zona unde cupleaza in cutie se aude un usor tac-tac, poate fi acelasi (tac-tac) de care am zis mai sus.

Acest (tac-tac) este normal?

Am atasat link catre video, pentru o mai detaliata intelegere a simptomelor.

Cat despre rulmentul central, ce marca ma sfatuiti sa cumpar? Ma aflu in UK, si momentan nu gasesc decat: (Swag, Meyle, Febi, STC). Actualul de pe masina este stantat (2008) deci are 12 ani.

Precizez ca masina prezinta o usoara vibratie in treapta 6, la viteza de peste 120km/h.

Am observat ca suruburile si piulitele flansei, nu sunt puse in directia corecta. Am inteles ca trebuie respectate sagetile. Cred ca au pus-o gresit atunci cand mi-au schimbat kit-ul ambreiaj acum 3 ani.

Edited by George_12