Jump to content

Sfaturi vanzare masina

Tarabostes

Recommended Posts

As vrea sa vand F30-ul ca sa-mi iau un SUV. Am facut prostia sa iau sotiei o jucarie de 4x4, aproape inutilizabila pe un drum forestier..

F30-ul are niste probleme:

- am atins bara fata de o bordura si e putin julita

- pielea pe volan, in stanga sus, da semne de oboseala

- pielea de pe bancheta spate prezinta cute bilaterale in zona sezuturilor :(

Pentru bara fata am deschis deja dosar pe CASCO si intrare in service.

Am o dilema cu restul. Sa le rezolv inainte de vanzare (CUM??) sau sa le las urmatorului proprietar?

In rest masina este impecabil tehnic si optic: 53.000 km, toate reviziile la Bavaria, placute schimbate fata spate, roti de iarna OEM. Garantie extinsa inca 6-7 luni.

Este 320d xDrive AT, editie Luxury, cu piele cognac, LED Adaptiv, Navigatie Business.

Alta dilema este ca habar nu am cat as putea lua :(

Pielea de volan se poate reconditiona dar nu cred ca merita sa te obosesti, mai ales daca nu e foarte vizibil.

Pielea de pe bancheta e cam ireparabila, nu cred ca ai ce sa i faci, eu am cute pe scaunul soferului la G30 de la 25 de k de km.

Inarmeaza-te cu rabdare daca vrei sa primesti pretul corect pentru o masina intretinuta cu km putini. Coada se face la masini ieftine nu la masini bune. Dar si masinile bune isi gasesc proprietari dispusi sa plateasca nu doar pentru marca-model-dotari dar si pentru nr de km-intretinere.

• Like 3

realist vorbind nu cred ca merita sa iei in considerare oferte sub 23-22k euro.

Da, la o valoare similara ma gandesc si eu...

Pentru schimbarea volanului, sugestia off the record a fost ca mai bine il cumpar de pe piata si il montez la dealer.

Voi cere probabil si o evaluare pt buy back, macar de curiozitate :)

@raduron10 Cam dezamagitoare tapiteria la F30, desi a primit periodic tratament cu ceva produse Mafra...Culmea, nu la sofer au aparut problemele ci la pasageri, copii in ambele cazuri...Totusi am vazut F-uri cu tapiterie similara (Dakota Maro) in stare buna...

Am vazut ca la G-uri au optat pentru alte imbinari/cusaturi la sezut si ma asteptam sa tina mai bine...

Ma tot uit la X3 si combinatia de piele cu textil pare cea mai potrivita...dar nu mai arata la fel de bine.

La buy-back iti vor oferi cu vreo 4-5k sub pretul pietei. Am cerut o oferta asa de curiozitate de la BavariaUsedCars si pt un F10 LCI, 182k km, istoric full reteaua BMW, dotari decente (desi nimic wow), am primit 10k euro si explicatia ca asta e pretul la care masina se vine in 30-40 zile. :))) Eu pun pariu ca la 10k o dau in mai putin de jumate de ora, mai mult imi ia sa scriu anuntul.

Pana si valoarea asigurata prin CASCO e mai mare de atat. Abia gasesti la banii asta un non-LCI cu km dati inapoi de vreo 3 ori si care necesita investitii imediate. Merita sa o vinzi pe cont propriu, si daca platesti promovare intens pe autovit si olx tot iesi mai bine in final.

• Like 1

Nu cred ca tine de perioada. Cine se asteapta la discounturi masive din cauza COVID19, se inseala. Costul de productie este acelasi ca inainte, daca nu chiar mai mare, asa ca se prefera reducerea productie decat vanzarea cu marja de profit mica, asta e valabila pentru masinile noi.

Legat de SH, observ pe grupurile de Farcebook, ca lumea cauta masini, dar exact, cum se povesteste. Un 320d, Pachet M, trapa, jante 19, navigatie mare etc etc kilometrii putini si sa coste intre 11 si 13.000 de euro.

Si pe mine ma bate gandul sa o dau la buy-back, cu achizitie alt autoturism...

Am aruncat o privire pe mobile.de...masinile similare sunt in intervalul 22-25.000 eur, la noi e mai complicat sa tragi o concluzie, dar sunt frapante anunturile cu F30 din 2017 la 12-13.000 eur...

Probabil multi nu au alt criteriu in afara de model si prin urmare il cumpara pe cel mai ieftin, ce urmeaza.... dupa conteaza mai putin...

Sunt sigur insa ca exista si cumparatori care vor o masina cu rulaj decent, sa aiba incredere sa plece la drum lung...