Jump to content

Eroare senzor oxigen 1

Georgee466

Recommended Posts

BunĂŁ ziua colegi! Vin cu o problema pe care bĂŁnuiesc ca a-ți discutat o ĂŽn trecut dar sunt nou ĂŽn grup și va rog sa ma scuzați! Dețin un e46 2.0d euro 4 150hp 2004 și am avut eroare pe senzor oxigen (specific ca motorul parca nu mai mergea ĂŽn apele lui) am fost cu mașina ĂŽn service sa schimbat sonda și dupĂŁ ce am ajuns acasĂŁ am pus tester și la fel eroarea este acolo prezena, o șterg, cât sta mașina la relanti și fac diagnoza eroare nu apare dupĂŁ un drum scurt eroare apare iar!... Ămi puteți da un sfat sau a rezolvat cineva aceasta problema? Mulțumesc mult

Probabil ceva o contamineaza : motorina nearsa,ulei .

Trebuie vazut pe tester cum se misca la diferite turatii.

Apoi ,in funtie de rezultat,trebuie scoasa si examinata .

Atentie ,daca necesita curatare,se curata doar cu foc (la temperaturi foarte inalte ,600- 800 °) sau cu ultrasunete . In caz ca se curata cu ultrasunete ,tinand cont ca se foloseste un gel, ulterior se usuca tot cu foc .

In niciun caz sa nu folosesti spray degresant sau alte balarii .Nici macar in mufa sa nu dai cu spray .

De asemenea , trebuie verificat debitmetru aer si EGR .

Da-l afara si vezi daca e afumat - daca da, atunci cauti alta cauza in functionarea motorului . Asta in cazul in care cablajul, mufa sunt in ordine .

Contrar la ce spune Godini , am schimbat senzorul de oxygen la E90 LCi(N47) . Am cumparat unul la mana a doua, l-am dat cu spray de EGR ca sa-l curat putin , l-am montat . Eroarea a disparut, masina merge asa cum trebuie sa mearga .

Da-l afara si vezi daca e afumat - daca da, atunci cauti alta cauza in functionarea motorului . Asta in cazul in care cablajul, mufa sunt in ordine .

Contrar la ce spune Godini , am schimbat senzorul de oxygen la E90 LCi(N47) . Am cumparat unul la mana a doua, l-am dat cu spray de EGR ca sa-l curat putin , l-am montat . Eroarea a disparut, masina merge asa cum trebuie sa mearga .

Daca nu ai eroare ,asta nu inseamna ca merge neaparat ok.

Trebuie urmariti mai multi parametrii.

Toate sondele sunt "afumate" . Partea exterioara ,e doar o tabla de protectie,nu are legatura cu functionarea sondei .

Pe partea exterioara ,poti sa o cureti cu ce vrei,inclusiv cu peria de sarma .

Nu de partea exterioara vorbesc - ci de dat prin gaurile alea . Daca te uiti pe Youtube , sunt o multime care recupereaza senzorul curatind-ul .

Nu stiu cum ai vrea sa mearga mai bine, daca nu da eroare si nici un test de DDE nu-l gaseste cu probleme .

Nu de partea exterioara vorbesc - ci de dat prin gaurile alea . Daca te uiti pe Youtube , sunt o multime care recupereaza senzorul curatind-ul .

Nu stiu cum ai vrea sa mearga mai bine, daca nu da eroare si nici un test de DDE nu-l gaseste cu probleme .

Se urmareste pe grafic ,la diferite turatii si in sarcina ,se urmarete cantitatea de combustibil injectata,se urmareste debitmetru .De ex ,poate da eroare la 2000 de turatii in sarcina si sa nu dea cand stai la 800 de turatii ,pe loc .

Se recupereaza sonde ,dar curatandu-le cu foc .Odata imbibata ceramica cu spray ,nu e ok .

Parerea mea ,voi faceti ce credeti .

Exista test specific pt senzorul de oxygen in ISTA-Powertrain/DDE - ieri l-am facut la cealalta masina - se face prin modificarea temperaturii . Iti spune acolo daca e bun . Spray-ul ala se evapora repede, nu prea cred ca se imbiba nimic .

Si la arderea senzorului se recomanda sa-l bagi in apa rece ca sa crape/elimine calamina - eventual suflat cu aer sub presiune .

Ce nu as recomanda, e sa tii senzorul afundat in benzina sau alt solvent - atunci da, se poate imbiba ceramica .