Jump to content

Fulie alternator

bmwiosif

Recommended Posts

Se poate monta o fulie cu ambreiaj in locul uneia simple? Am fulie simpla si trebuie schimbata dar nu gasesc decat genul asta cod: 588028

eu am genul asta: https://www.ebay.com/itm/Genuine-BMW-E87-E90-E90N-E91-E91N-E92-E93-Alternator-Pulley-OEM-12317792020-/191847168005. Stie cineva?

Nu, nu cred ca se potriveste.

Tu ai o piulita care strange fulia iar cea cu ambreiaj are un surub special.

Nu mai zic de pozitia fuliei, aproape sigur nu se va alinia cu restul rolelor.

De ce trebuie sa pui alta fulie?

Edited by bimmer90f30

Pai si ce e de facut ?? la dezmembrari mi-e greu sa cred ca gasesc un alternator defect cu fulie in stare buna..

Nu, nu cred ca se potriveste.

Tu ai o piulita care strange fulia iar cea cu ambreiaj are un surub special.

Nu mai zic de pozitia fuliei, aproape sigur nu se va alinia cu restul rolelor.

De ce trebuie sa pui alta fulie?

Face un zgomot de zici ca freaca undeva. Nu ma deranjeaza zgomotul cat ideea ca se blocheaza candva undeva si raman cu ea in drum.

Sa-i pun un alternator nou? nu stiu daca merita nebunia.. imi incarca perfect dar ma enerveaza nenorocita aia de fulie.

Mi-e imi miroase a rulmenti uzati..

Sa nu iti miroase a ars cand rotorul o sa atinga statorul... adica pica rulmentii..

Alternatorul poate sa incarce pana in momentul ala! Apoi dezastru.

Nu are nici o treaba incarcarea cu starea rulmentilor.

Edited by bimmer90f30

Uite ce urat face:

Fii atent aici, la secunda 27 ala e rulment uzat pe ultima bila!

Mergi la un meserias care reconditioneaza alternatoare sa iti schimbe rulmentii si vei fi ok. Asta curand.

Inainte sa se apuce de dat jos rulmenti sa ito spuna daca merita, adica daca periile colectoare mai tin. Comapartiv poti vedea in clipul de mai jos cum/cat se uzeaza..

Pentru cunostinte generale asa se procedeaza. Asta e meseriasul pe care eu l-am copiat:

Artist baiatul!

Nu are nici o treaba fulia!

Edited by bimmer90f30
  • Like 1

• 2 years later...
On 2/27/2023 at 3:57 PM, Cosmin35 said:

Cum ai făcut?

Tu ai fulia rupta?

Inca nu esti convins ca mare branza nu face schimbul unei fulii fixa cu una cu ambreiaj NU prelungeste viata fuliei?

Fara sa mai zic ca, cea cu ambreiaj in timp se uzeaza si trebuie schimbata si ramai si fara alternator... baterie descarcata.. alte probleme.

Aia fixa e sfanta.. se DESFACE doar cand schimbi rotorul alternatorului! Adica o data la 500k km..

• Like 1