Jump to content

Ulei C.V.M, amortizoare Stabilus si Discuri frana

Exilong999999

Recommended Posts

Salut, am mai multe intrebari asa ca le iau pe rand.

1.Ce ulei folositi pentru schimbul in cutia manuala de pe E90 NFL? Ma gandeam evident la ulei BMW dar am observat ca e dublu ca pret fata de alte branduri (115 lei litrul).

2.Am de gand sa schimb amortizoarele capota si portbagaj iar un amic mi-a recomandat Stabilus ca ar fii cele mai bune amortizoare la ora actuala..pareri? Eu initial voiam sa pun Febi.

3.Dupa ce am pus pe fata flanse de 20mm si spate de 40mm am inceput sa am probleme la franare iar dupa cateva luni au inceput bataile destul de grave in volan la franari de pe la 80km/h in sus si prin urmare vreau sa schimb discurile si placutele pe fata si ma gandeam la TRW fiindca pe spate nu am avut probleme gen de scartait cu placutele de la TRW.Asadar, pareri despre discurile si placutele de la Trw? Ce alta marca imi recomandati?

Edited by Exilong999999
  • Downvote 1

1. Nu cred ca are importanta uleiul, BMW sau AM, nu sunt temp mari in cutie. Cred ca n-are rost sa platesti dublu. BMW nu este producator de uleiuri.

2. Orice amortizor nou isi face treaba.

3. ATE, eu zic ca trebuie sa renunti la distantiere....

• Like 1
  • Downvote 1

1.un ulei de calitate face mult, iar daca respecta si cerintele de fabrica bmw este perfect

2.stabilus sunt din fabrica, orice amortizor nou e bun cat nu este vreun producator ce fabrica guma de mestecat

3.folosesc distantiere pe spate de mult timp si nu am probleme, am avut si pe fata fara sa am trepidatii, cauza la tine poate e alta, pune discuri OE in combinatie cu o placuta de compozitie moale

La discuri nu m-am aruncat niciodata sa iau altceva decat OE. In cazul masinii actuale, F10 530xd, discurile OE sunt fabricate de Hella Pagid ca si idee, asta dupa o cautare a codului original pe diverse site-uri, am descoperit la detalii informatii tehnice si codul producatorului. :)

La discuri nu m-am aruncat niciodata sa iau altceva decat OE. In cazul masinii actuale, F10 530xd, discurile OE sunt fabricate de Hella Pagid ca si idee, asta dupa o cautare a codului original pe diverse site-uri, am descoperit la detalii informatii tehnice si codul producatorului. :)

La tine inteleg, 3.0d si caroserie grea..dar eu rar merg cu 100km/h si in mare parte folosesc frana de motor pentru ca mai mereu fac acelasi traseu si il cunosc.

Ce treaba or avea viata placutelor cu marca lor mi-e greu sa inteleg.

Daca ele sunt relativ moi si lasa si praf pe jante iar masina face multe drumuri lungi, condusul nu e agresiv, placutele poate sa tina si 30k km. Daca nu folosesti franele frecvent, placutele se schimba mai rar. Simplu.

Edited by bimmer90f30
  • Like 1
  • Downvote 1

Conteaza sa fie ceva bun, mai ales la condus sportiv dar numai in combinatie cu discuri bune. Spre ex cand aveam focus 3 1.6 ecoboost - aprox 200 cai, ii cam dadeam si dupa 3 franari consecutive de la 200+ km/h, gata franele stock dadeau fading....

Daca se merge absolut normal, orice placuta disc isi va face treaba chiar si la viteze mari.

Edited by Mircea-Si