Jump to content

Problema inchidere centralizata

Mihnea91

Recommended Posts

Buna seara! Am un bmw seria 3 e91 2008 177 cai N47 si am o problema la inchiderea centralizata. Dupa ce am fost la spalatorie cu masina si am spalat o nu mai functioneaza inchiderea centralizata. Nu e de la cheie pentru ca am avut una de rezerva pe care o tineam in casa si tot nu functioneaza. Am desfacut eleronul si acolo de desubt cica modulul acela ar fi antena. Pe placa de acolo am gasit niste picioruse oxidate si am curatat cu contact cleaner si am pus la loc si nimic. Insa in burduful de acolo am gasit niste fire rupte dar le am cositorit si am pus la loc si tot nimic. Oare sa schimb cu totul modulul acela?

Cand ai ridicat capacul acela al modulului a parut foarte lipit sau doar prins in clipsurile alea?

Modulul ala e prevazut sa stea ermetic inchis.

Daca tu ai gasit contacte oxidate inauntru atunci umezeala si-a facut de cap acolo.

Strict circuitul de control/amplificare a antenei e in partea dreapta a placii. Daca acolo e cea mai mica urma de oxidare/"decolorare" aproape sigur e defect modulul pe partea de usi.

Apoi, firele in manson se repara prin adaugarea unor sectiuni noi de fire in manson si lipirea lor pe capete deasupra tapiteriei din interior si (altundeva decat in manson) sub haion unde e spatiu, se lipesc..

Edited by bimmer90f30
  • Downvote 2

multumesc mult, in partea dreapta a placii am gasit eu oxidat, am sa caut un alt modul de pe alt e91 si sa l schimb.

Apoi gandeste bine treaba sa faci in asa fel incat capacul ala sa nu permita sa intre apa niciodata!

Cauta cea mai buna si rezistenta banda de lipit si acopera marginea capacului cat poti de bine. Cel mai greu e sa fie zona din partea dinapre fata masinii unde marginea din fata modului nu o sa iti permita mare lucru..

Altfel o sa iei altul.

Modulul nu are nevoie de codare sau ceva..

Cauta unul dupa codul de pe capacul ala si o sa mearga.

Modulul ala nu e ieftin nici SH..

Edited by bimmer90f30
  • Downvote 2