Jump to content

Franare din cruise control F10/11

Thanatos

Recommended Posts

poate cineva sa confirme ca la franarea din cruise control(simplu nu ACC), doar franele pe spate sunt activate.

gasesc informatia asta pe multe forumuri, dar nu stiu cat de reala este. pot verifica asta cu ista+?.. adica sa monitorzez cumva pompa DSC si sa vad ce presiune produce pe fiecare traseu in parte ?

Deci tu banuiesti ca ai o problema pe spate?

Pe fata e mai simplu, cele mai frecvente fiind discuri ovale, ori bratele inferioare cu joc.

am schimbat de 2 ori discurile pe fata (brembo si OEM) , bielete antiruliu, pivoti, telescoape/arcuri, rulmenti, am schimbat toate bratele ( alea din fata, thrust arms chiar de 2 ori), totul lemforder. vibratii la franare nemodificate.

incep sa cred ca pe spate am problema.. si caut o varianta sa izolez sursa. azi am comandat discuri noi pe spate. iti dai seama ca nu ma las pana o rezolv <_<

Edited by Thanatos

Eu cand am venit cu masina din vestul Germaniei, deci vreo 1500Km intr-o zi jumate aproape, am mers pe autostrazi doar cu ACC-ul activ. Desi cand am plecat de acolo in iDrive la franele pe fata imi arata ca mai au undeva la 7000Km daca mai tin minte bine, dupa ce am ajuns acasa, la cateva zile mi s-a aprins martorul in bord cu rosu la franele pe fata, ca trebuie sa schimb placutele. Deci, eu cred ca foloseste mai ales franele de pe fata. Ideea e ca pe autostrada mi se mai baga unu-altu in fata si dadea in frane de la 130 la sub 100. Imi amintesc si acum ca nefiind obisnuit a.i. sa anticipez si sa franez eu de multe ori, sa nu ma apropii atat de mult de cel din fata a.i. sa ma franeze ACC-ul si mai bine sa trec pe banda a doua mai devreme, din cauza asta cred ca s-au si consumat la final atat de mult dupa tot acest drum.

Dar frânarea de care spune ti voi, nu e de fapt frâna de motor??

AdicĂŁ orice cruise control are “ frânarea “ respectiva, dar nu este frâna de motor??

Si eu folosesc foarte des maneta de cruise control la E60 in loc sa franez pe autostrada, ĂŽnsĂŁ știu ca nu se aprind stopurile si nici nu se folosesc plĂŁcuțele de frâna.

La F10 cruise control simplu folosește frânele când setezi gen 80 km/ de la 130 km/h?

Dar frânarea de care spune ti voi, nu e de fapt frâna de motor??

AdicĂŁ orice cruise control are “ frânarea “ respectiva, dar nu este frâna de motor??

Si eu folosesc foarte des maneta de cruise control la E60 in loc sa franez pe autostrada, ĂŽnsĂŁ știu ca nu se aprind stopurile si nici nu se folosesc plĂŁcuțele de frâna.

La F10 cruise control simplu folosește frânele când setezi gen 80 km/ de la 130 km/h?

Stiu ce zici tu, aveam Cruise Control la E90. La F10 iti franeaza efectiv, nu-i frana de motor. Se aprind si stop-urile. Iti poate frana pana cand se opreste efectiv masina in functie de cel din fata, la fel va accelera in mod dinamic.

Ce chestie... ĂŽntotdeauna credeam ca opțiunea aia pe care o scriu toți e de fapt vrajeala ca pana la urma e frâna de motor.

Pai si se acționeazĂŁ tot la fel , adicĂŁ trebuie sa setezi o viteza mai mica ca sa frâneze automat sau are buton special de franare?

Ma s ar putea sa am si eu pe E60 opțiunea si sa nu fi stiut pana acum, daca setez o viteza gen foarte mica de la 130 km/h la 60 km/h se ĂŽnfrâneaza mult mai repede si mai tare decât daca scad doar la 100 km/h.

Am si eu opțiunea . C091511 :)) , eu eram panicat de multe ori ca nu vede ala din spate ca decelerez brusc pentru ca nu vede stopurile de frâna.

Ziceam “ ma ce frâna de motor are asta” :))))) mi se pĂŁrea mie ceva ciudat ĂŽnsĂŁ nu am investigat nefiind ceva rĂŁu.

Apropo imi tremura si mie volanul la franare, ĂŽnsĂŁ când folosesc frânarea de pe cruise control nu se simte nimic, oricum pe alea de pe fata se vad ceva santuri fine, avem la cealalta reprezentanta Hyundai un aparat special de rectificat discurile, sunt foarte bune si am zis ca nu vreau sa le schimb, ei fac la foarte mulți si toți au fost multumiți si ani dupa rectificare, ia din ele 1-2 mm cat e nevoie, am zis ca fac o data operațiunea asta sa vad ce iese ĂŽnainte sa le schimb.

Edited by WIN60