Jump to content

Achizitie - N43 vs N47

LVU

Recommended Posts

Salutare, sunt interesat sa-mi cumpar un E90 LCI, stiu pare ciudat ca intreb care e mai ok dintre un benzinar si un motor pe diesel, dar sunt interesat per total de fiabilitate, faptul ca unul consuma mai putin nu influenteaza cu nimic din acest punct de vedere decizia de achizitie. Masina va fi folosita 5 zile din 7 in Bucuresti, cu ieseala in weekend in exterior 50-100 km in medie.

Am citit topicuri dedicate celor 2 motoare, dar doresc sa stiu per total in toti acesti ani de cand sunt pe piata scoase, care motor e mai ok din cele doua sus mentionate.

P.S. Nici faptul ca trebuie sa-i fac distributia nu ma sperie :rolleyes:

Edited by LVU

Salutare, sunt interesat sa-mi cumpar un E90 LCI, stiu pare ciudat ca intreb care e mai ok dintre un benzinar si un motor pe diesel, dar sunt interesat per total de fiabilitate, faptul ca unul consuma mai putin nu influenteaza cu nimic din acest punct de vedere decizia de achizitie. Masina va fi folosita 5 zile din 7 in Bucuresti, cu ieseala in weekend in exterior 50-100 km in medie.

Am citit topicuri dedicate celor 2 motoare, dar doresc sa stiu per total in toti acesti ani de cand sunt pe piata scoase, care motor e mai ok din cele doua sus mentionate.

P.S. Nici faptul ca trebuie sa-i fac distributia nu ma sperie :rolleyes:

Ca posesor de N47 pot sa-ti spun ca nu am ce sa ii reprosez. Am schimbat distributia la 180.000 si cam atat.

Edited by StefanF30
  • Like 1

Cred ca nu poti sa scoti un candidat net castigator dintre cele 2 motoare.

Indiferent pe care il alegi, sunt sanse mari ca "problemele cunoscute" sa fie deja rezolvate si probabil o perioada sa dormi linistit.

Mai ales daca o sa gasesti unul de la un om serios care a avut grija de masina.

Diferenta o va face:

- starea generala a masinii

- dotarile

- km - aici e oricum loterie :)

- pretul

• Like 1

Ambele motoare pot sa aiba probleme costisitoare daca nu ai noroc. Si la o masina de 8 ani vechime, e la noroc chiar daca a fost intretinuta bine.

Eu as merge pe diesel, dintre astea doua. Gasesti mai usor mecanici care se pricep la o adica :)

• Like 3

Multumesc pentru raspunsuri, sa fiu sincer singura ingrijorare pe care o am in cazul in care voi alege N47 e faptul ca as putea sa-l stric mergand cu el 85-90% din timp in oras. Nu am mai detinut pana acum masini diesel asa ca asteptarile mele vis-a-vis de acest tip de motoare sunt oarecum datorate lipsei de experienta in detinerea lor. De condus am condus cateva sute de km motoare diesel de la VAG dar nu am detinut personal niciodata unul pentru o perioada mai lunga de timp.

Pai normal ca filtrul de particule e o problema la mersul in oras, indiferent ca vorbim de N47, sau alt diesel.

N47 e mai "cunoscut" printre mecanici, dar sa nu uitam dezavantajele, lasand la o parte distributia: DPF-ul, e mai galagios, iarna se incalzeste mai greu, dat fiind faptul ca are si blocul de aluminiu (sunt multe N47 care nu trec de zona "albastra" iarna, pe ger, in oras). Are totusi rezistente de incalzire pe tubulatura.

Referitor la DPF/EGR etc. sunt curios daca pot sa "pacalesc" aceste 2 "probleme" cu faptul ca ies in afara la drum intins cam 100 km aproape in fiecare weekend.

E92 320D...alergat prin bucuresti dar mult si in afara...drumuri dese bucuresti brasov...am ajuns la 265 mii km...masina luata de la 20 mii km...am schimbat pe langa consumabilele regulate urmatoarele: galerie admisie de 2 ori, 2 injectoare, modul bujii, filtru de particule, egr, ambreiaj, telescoapele...la suspensie am fost surprins ca nu prea am umblat...deci chestia cu iesitul nu prea m-a ajutat mult...motorina am folosit doar de cea mai buna...asa ca no ce sfat sa iti dau...masina e din 2008, tinuta in garaj, ca aspect ext si int nu am ce sa ii reprosez, materiale bune, inchegata bine...dar ca fiabilitate m a cam dezamagit...la cat am investit in ea ar trebui sa urce si in dormitor cu mine:) toate bune! p.s ...era sa uit...schimbat de 2 ori distributia!la 130 mii si acum la 260 mii

Edited by mosudan
  • Like 2