Jump to content

Bataie Caseta Directie electrica E90

Raducu marius

Recommended Posts

Nu stiu daca s-a discutat pe aici referitor la un troncanit si joc in caseta de directie pe partea stanga..la E90 cu caseta de directie electrica.

Eu am obs ca am joc in caseta pe stanga, am crezut ca este bieleta de diretie, am schimbat-o dar jocul a rĂŁmas.

DupĂŁ ce am cautat pe pe diferite site-uri, am vazut ca la f30, e60, x3...exita un tachet impingator (la fel ca la dacie) si acel tachet tine impins melcul de la coloana de directie pe cremaliera casetei. In concluzie am cautat la caseta mea locul unde se afla tachetul impingator, l-am gasit in partea de sus a casetei in zona in care intra coloana de la volan in caseta, cu o cheie tubulara de 22 (tip inalara cu colturi), am strans cam 4, 5 grade si jocul a dispĂŁrut.

Bafta!

Edited by Raducu marius

Dar nu este electricĂŁ, nu este hidraulicĂŁ având si lichid servo, pompa servi etc??? Eu am E60 si am hidraulicĂŁ si știu ca asa sunt la toate, la F-uri s a pus electricĂŁ. Am si eu acel joc de când am mașina de 5 ani, destul de rar ĂŽl simt si ĂŽl aud, la denivelĂŁri multe si puternice, efectiv uneori simt ca se desprinde volanul, cam aia e senzația.

Deci se strange pe sub mașina sa ĂŽnțeleg? O sa verific si eu

• Like 1
  • Downvote 2

Nu stiu daca s-a discutat pe aici referitor la un troncanit si joc in caseta de directie pe partea stanga..la E90 cu caseta de directie electrica.

Eu am obs ca am joc in caseta pe stanga, am crezut ca este bieleta de diretie, am schimbat-o dar jocul a rămas.

După ce am cautat pe pe diferite site-uri, am vazut ca la f30, e60, x3...exita un tachet impingator (la fel ca la dacie) si acel tachet tine impins melcul de la coloana de directie pe cremaliera casetei. In concluzie am cautat la caseta mea locul unde se afla tachetul impingator, l-am gasit in partea de sus a casetei in zona in care intra coloana de la volan in caseta, cu o cheie tubulara de 22 (tip inalara cu colturi), am strans cam 4, 5 grade si jocul a dispărut.

Bafta!

Bravo Marius,

Pentru primul post esti meserias.

Mai ales ca ne-ai spus si noua!

Intrebarea logica ar fi de cate ori crezi ca se mai poate reajusta?

Banuiesc ca ai experienta de la Dacia! ;)

:no-offence:

Edited by bimmer90f30
  • Like 1
  • Downvote 6

Bimmer e o problema sa înțeleg? La E60 se poate sau nu?

Habar nu am. Omul a reglat un joc aparut probabil in uzura cremalierei (daca nu ma insel..).

La mine nu au aparut zgomote dar merita aflat cat mai multe.

De aceea intreb. Sa ne spuna cat mai multe daca stie.

Tie nu iti ramane decat sa te uiti.. la tine la masina..

Edited by bimmer90f30
  • Like 1
  • Downvote 1

1604768116[/url]' post='2531227']

Eu am obs ca am joc in caseta pe stanga, am crezut ca este bieleta de diretie, am schimbat-o dar jocul a rĂŁmas.

DupĂŁ ce am cautat pe pe diferite site-uri, am vazut ca la f30, e60, x3...exita un tachet impingator (la fel ca la dacie) si acel tachet tine impins melcul de la coloana de directie pe cremaliera casetei. In concluzie am cautat la caseta mea locul unde se afla tachetul impingator, l-am gasit in partea de sus a casetei in zona in care intra coloana de la volan in caseta, cu o cheie tubulara de 22 (tip inalara cu colturi), am strans cam 4, 5 grade si jocul a dispĂŁrut.

Bafta!

Ai uitat sa spui ca nu mai revine volanul dupa viraj.

• Like 2