Jump to content

Anvelope XDrive

minu94

Recommended Posts

Nu sunt defecte,au doar"mici probleme ",de aici și ofertele foarte bune de preț. O firmă mare n o să vândă niciodată așa ceva.

Pe un e90 cumpărat din România, am avut 4 continental de vară, montate din fabrică, cu marginile exterioare ale căii de rulare,zimtate ca de fierăstrău,la prima vedere ai fi zis ca e geometria.

Am dus o la Otopeni, au întors o ăia pe toate părțile, până la urmă au chemat unu de la continental care a zis ca sunt în regulă, și nu prezintă pericol pt siguranță, etc.Am și acum hârtia pe undeva.

Masina era in garantie și avea cca 15k km,am mers asa cu ele până la 50k km,după care le am aruncat.

Din 20 care cumpără asa ceva,cred ca doar 2 se întorc cu reclamații, restul merg asa cu ele..🙂

La masinile premium si sport sunt recomandări pentru anvelope care au fost omologate pe și pentru aceste modele (ce numiți voi steluțe). Sincer vorbind cine nu merge prea sportiv nu va simții niciodată diferența … cu atît mai neinteresantă este recomandarea când mașina e diesel…Astea pot fi confortabile și puternice … dar sportive😂 nu. Runflatul te ajută doar să nu-ți strici jeanta când faci pană , sunt însă mai puțin confortabile fiind ceva mai tari.
Atenție la mașinile importate din afara UE, la BMW știu sigur ca anumite combinații de mărimi pneuri (acolo unde cartea tehnică pentru SUA le cere între punte spate și față ) valabile pentru piața USA… nu sunt permise în UE (birocrația UE lucrează încet). În Germania te mai controlează poliția dacă vede mașini de import, în România probabil deloc. 

Am folosit și cu RFT și fără, este mai nasol cu RFT în sensul ca simți hârtoapele mai 😌 tare, în rest conducând mai liniștit mai puțin sportiv … nu am simțit diferența. Când comand cauciucuri noi  mă uit primordial la rezultatele din teste comparative (ADAC dar și altele) și acolo la aderență pe uscat și umed precum și uzură și raportul calitate / preț. Ei nu testează și nu recomandă cauciucuri no name. RFT îmi dă doar mai multă siguranță în țări unde la o pană trebuie să te târâi într-un service neavând rețea de tractare sigură și de calitate (ADAC plus mă ajută în aproape toată Europa … dar nu acoperă România). 

58 minutes ago, sskkaa said:

Te pot asigura ca e diferenta foarte mare intre o masina cu anvelope RFT si una fara, la dinamica, stabilitate.

Da , si nu , adica RFT urile dau senzatia de stabilitate deoarece daca intri la limita in viraje nu se mai lasa in balon. Pe partea de comfort e jale din acelasi motiv cel putin asta e ce am experimentat eu cu fostul X1 .Posibil intre timp sa mai fi evoluat tehnologia. 

On 10/18/2024 at 9:35 AM, roco123 said:

Precum si la greutatea fiecarei anvelope 🙂

De curiozitate m-am uitat ce scrie pe cauciucurile mele de pe masina ( 245/45R18 Continental de iarna) este SSR și o stea mare lângă. SSR este pseudonimul german pentru runflat iar steluța … e a BMW. Până acum mașina s-a comportat bine cu ele și oricum e ultima lor iarna căci l-am dus deja din 2022 februarie până acum la 4,5mm adică aproape la limita de uzură pentru iarna.

• Like 1