Jump to content

BMW F11 520d service requirments

bogdangrigorie

Recommended Posts

Salutare! De curând mi-am achiziționat un BMW F11 520d 2012, mașina a fost verificatĂŁ, totul in regula. ĂnsĂŁ am o problema care pe mine ma macinĂŁ și nu am gĂŁsit niciun rĂŁspuns pana acum. Când intru in iDrive și ma duc la vehicle status acolo nu ĂŽmi apare sa verific nivelul uleiului electronic ci doar sa verific presiunea jn pneuri, sa verific dacĂŁ am erori și intervalele de service. Aveți idee de ce nu ĂŽmi apare sau mașina mea nu are aceasta opțiune? Și ĂŽncĂŁ ceva am vĂŁzut ca la alții la intervalele de service apar mai multe detalii, in schimb mie ĂŽmi apar doar pt plĂŁcuțele de frâna, ulei, verificarea mașinii și lichidul de frâna. DacĂŁ cumva a mai ĂŽntâmpinat cineva problema asta sau dacĂŁ subiectul a mai fost abordat pe forum rog un administrator sa mute topicul. Mulțumesc mult!

Probabil nu e codata optiunea sa apara in softul idrive-ului , daca ea exista la modele/motoare similare. Nu ma intreba de ce . Poate senzorul de nivel ulei nu exista .

Lucrarile efectuate ca service sunt trecute de dealer-ul/service-ul autorizat .Fiecare trece ce a facut, in functie de numarul de km . Exista posibilitatea hack-uiri istoricului de service din masina, dar in cazul asta nu o sa corespunda cu ce exista in bazele de date ale BMW.

Mecanicii nu prea codeaza - ei fac cel mult diagnoze . Sunt insa destui baieti pe aici care stiu sa faca o codare .

Uite o simpla cautare pe net pentru problema cu nivelul de ulei, ofera niste raspunsuri - ai incercat sa cauti ?

https://www.bing.com/search?q=bmw+520d+2012+no+oil+level+in+idrive&cvid=8a5732a8955f4ef5acfc5256c9f6aad0&pglt=43&FORM=ANNTA1&PC=U531

Poftim codarea pe care trebuie sa o verifici :

To Enable the Oil Level Menu, look in your Head Unit for this or something similar:

HU_CIC / OELSTANDSMENUE = aktiv

Then this one changes it from the old screen to the new screen, but it does not work on pre 0312 cars, so leave it as it is set:

HU_CIC / OELSTAND_OENS = aktiv

Deci masina trebuie sa fie fabricata dupa 03/2012 - sau sa fie serie de fabricatie dupa acea data (nu e acelasi lucru cu data din talon).

• Like 1

Mecanicii nu prea codeaza - ei fac cel mult diagnoze . Sunt insa destui baieti pe aici care stiu sa faca o codare .

Uite o simpla cautare pe net pentru problema cu nivelul de ulei, ofera niste raspunsuri - ai incercat sa cauti ?

https://www.bing.com/search?q=bmw+520d+2012+no+oil+level+in+idrive&cvid=8a5732a8955f4ef5acfc5256c9f6aad0&pglt=43&FORM=ANNTA1&PC=U531

Poftim codarea pe care trebuie sa o verifici :

To Enable the Oil Level Menu, look in your Head Unit for this or something similar:

HU_CIC / OELSTANDSMENUE = aktiv

Then this one changes it from the old screen to the new screen, but it does not work on pre 0312 cars, so leave it as it is set:

HU_CIC / OELSTAND_OENS = aktiv

Deci masina trebuie sa fie fabricata dupa 03/2012 - sau sa fie serie de fabricatie dupa acea data (nu e acelasi lucru cu data din talon).

Mecanicul meu face și codari și diverse, de aceea zisesem ca o sa ĂŽl ĂŽntreb. Mda, cĂŁutasem pe internet ĂŽnsĂŁ nu gasisesm ceva specific pentru mașina mea, sa nu mai zic ca in romanĂŁ nu am gĂŁsit nimic. Oricum, mulțumesc mult pt informație!