Jump to content

filtru de aer

Benny

Recommended Posts

Am de vreo 8000 de km un E46, 318d (an 2002), si m-am gandit sa ii schimb filtru de aer si motorina. Este grea operatiunea? Pot sa o fac si singur sau trebuie sa merg la un service pentru asta? E nevoie de ceva chei speciale? V-as fi recunoscator pentru niste raspunsuri. Nu am desfacut inca capacul de la motor sa vad ce e pe acolo.

Filtrele le am deja cumparate, trebuie doar schimbate

Filtrul de motorina e simplu de schimbat, il scoti pe cel vechi si pe cel nou il imbibi de motorina si-l pui in locul lui. Cel de aer este paralel cu motorul si necesita ceva indemanare sa-l schimbi , are un surub mai buclucas, se ajunge greu la el. Mai bine mergi la un service . Si e bine ca cele doua filtre sa le schimbi la 10 000 de km.

E destul de naspa cu ala de aer..

1 desfaci capacul de pe motor

2 desfaci si demontezi suport filtru de polen (e ca un pervaz de flori si are multe suruburi)

3 desfaci carcasa filtru aer are freo 5 suruburi

4 scoti filtru aer vechi

5 pui filtru nou

6 te enervezi freo 10 minute pana nimeristi sa pui dinou plasticul de la carcasa filtrului de aer

7 stringi surubelele de la carcasa si ai doua variante fie nu se strange pt ca tot nu ai nimerit bine sa pui capacul la carcasa fie esti un fericit si ai scapat de ce e mai greu

8 montezi la loc suportul la filtru de polen(foarte important daca nu il dai jos mai bine nu schimbi filtru de aer este aproape imposibil sa ajungi la surubul din spatele carcasei care se afla undeva sub suportul filtrului de polen)

9 pui capac motor

si ai reusit :blink: :) :)

Am reusit, nu pot sa spun ca a fost greu dar nici usor.Oricum fara pasii dati de catre POIUYT nu cred ca aveam nici o sansa. Cat despre schimbat filtru de aer fara sa se dea jos cel de polen, eu zic ca sigur nu se poate. Este un surub sub acest filtru la care se poate ajunge destul de greu,cat despre cel din partea de jos de la filtru de aer pot sa zic ca este imposibil de ajuns daca nu se scoate filtru de polen, acesta e in spatele motorului. Cat despre filtrul de motorina, a fost foarte usor, merge si cu mana daca nu e strans prea tare capacul. Am pus si poze cu diferenta intre filtrul vechi si cel nou.

post-4348-1184264158_thumb.jpg

post-4348-1184264172_thumb.jpg