Jump to content

Despre e34 versus cobra

the_rifle

Recommended Posts

Salut. Am si eu o cateva intrebari pt posesori de E34 dar inainte vreau sa fac o introducere ;

Vreau sa cumpar o mashina pt taica-miu care e om de 70 de ani care n-are nevoie de prea multa forta sau demaraj pt o msina. Tot ce-l intereseaza e consumul...

M-am gandit la o cobra in prima instanta dar ulterior, daca eu am BMW m-am gandit ca si pt el parca tot un BMW s-ar potrivi.

Poate cineva sa-mi spuna daca E34 pe motorina are turbina sau nu ? Cam cat consuma un E34 cu motorizare de 1800 sau 2000 ? ... ( chiar si 2500)

Cam ce probleme apar la motoarele astea ? Piesele sunt in limitele rezonabilului ca pretz?

Au aceeasi rezistenta in timp ca si cobrele ?

Multzumesc anticipat

Edited by the_rifle

O Cobra buna este indestructibila. E greu de gasit una buna totusi. Socrul meu a tinut una vreo 13 ani si ii era greu sa o vanda. A avut parte doar de o singura reparatie capitala vopsit si segmentare (desi nu era nevoie) doar asa ca masina implinise vreo 400 mii km. 240d este aspirat si cam puturos. Consum 7-8 afara, 10 in oras.

BMW-urie sunt mai alergate in general, daca merge putin as recomanda unul pe benzina ca sa nu mai ai grija turbinei etc...

Guest poleposition

dupa mine, Cobra e urat cu spume... si presupun ca si piesele sunt mai greu de gasit.

Iar probleme la motor, nu cred sa fie cazul la E34. Poate turbina la dieseluri.

Daca te hotarasti la e34, preferabil sa fie motor M50 24v, eventual Vanos (dupa 1992 parca) si eventual 2,5 litri. 1,8 este puturos rau iar diferenta de consum de la 2,0 la 2,5 este insignifianta avand in vedere ca primul are 150CP iar al doilea 192CP.

Oricum nu cred sa scada sub 14% in oras, nici 2.0 nici 2.5.

Nu as lua un diesel atat de vechi oricum, indiferent de marca...

daca e sa alegi intre cele doua, mergi pe varianta cobra.

cum spunea si treitreizero, una in stare buna este "indestructibila".

nu scriu povesti din auzite, am experienta a trei cobre diesel in familie, este extraordinara masina, usor de reparat, tinuta de drum foarte buna, nu este pretentioasa in ceea ce priveste consumabilele si calitatea combustibilului, nu te lasa niciodata in drum decat daca o rupi in doua, are multe optionale , singura problema e greutatea cu care gasesti asa ceva in stare buna

Guest poleposition
Dar oare e bine pt un om de 70 de ani sa mai conduca?

258429[/snapback]

eu in locul lui rifle te-as pocni pt chestia asta... ce, daca are 70 de ani trebuie sa scrie pe el RATB ? tata are 75 de ani si conduce zilnic, nu a avut nici un accident/incident de ani de zile.

ce gandire... :blink:

Dar oare e bine pt un om de 70 de ani sa mai conduca?

eu in locul lui rifle te-as pocni pt chestia asta... ce, daca are 70 de ani trebuie sa scrie pe el RATB ? tata are 75 de ani si conduce zilnic, nu a avut nici un accident/incident de ani de zile.

chill

varsta tatalui tau impartit la 5 = varsta(gandirea) lui ciupanezu.

si tata a avut o cobra acum multi ani.era superba masina.avea motor de 2.3 benzinar.cum au zis si ceilalti ,daca gasesti una intr-o stare buna e "indestructibila".parerea mea e ca ar fi mai buna cobra e si putin mai spatioasa si ceva mai eleganta(ca doar e mercedes). Edited by alex_maniacu_91

pentru ca marea majoritate au circulat in RO intr-o perioada in care masinile beneficiau de mult mai putina ingrijire decat li se acorda acum.

multe dintre ele au ajuns in tara in perioada 90 - 95 si pana in momentul de fata nu cred ca s-au schimbat prea multe piese pe ele.

este o masina care merge chiar daca ii pica tobele, i se rup arcurile si telescoapele sunt uscate.

multe dintre ele au trecut prin perioada alimentarii cu motorina de la tractoare sau locomotive, care era lasata la decantat in butoaie prin garaje inainte de a putea fi folosita. nu mai luam in calcul motorina de la fostele PECO, care nu era nici ea mai de calitate.

500 000 km la o masina de asta nu inseamna prea mult, de materialele din interior nu are sens sa vorbim, sunt exemple pe care ar trebui sa le urmeze constructorii de astazi.

258442[/snapback]

Vezi ca nu ne cunoastem sa-mi zici tu d-astea!

Gandeste-te asa....oare ce reflexe mai are un om de 70 de ani sau de 75 dar nu vb de cineva anume ci de medie... Ca poti conduce bine si la 75 de ani e adevarat insa nu cred ca e o generalitate...

L.E: Eu mi-am spus o parere nu am jignit pe nimeni, a spune ca nu e bine sa conduci la 70 de ani nu insulta demnitatea nimanui. Deci cine are o gandire aiurea? Eu care imi spun o parere sau tu care-mi zici ca m-ai pocni? Oare cine e imatur in discutia asta?

Edited by Ciupanezu

chill

varsta tatalui tau impartit la 5 = varsta(gandirea) lui ciupanezu.

258447[/snapback]

Oare? Dupa tine inteligenta o dobandesti pe la 30 de ani asa? Daca eu am 20 de ani inseamna ca am o gandire limitata sau ce? :blink:

Eu ma bazez pe faptul ca odata cu varsta sincronizarea si reflexele scad...deasemenea nici vederea numai e aceasi.

Atata timp cat a conduce e o mare responsabilitate si ca o greseala de o secunda poate costa cateva vieti, nu cred ca cineva de peste 70 de ani ar mai tb sa conduca decat daca e intr-o forma fizica exceptionala...

Guest poleposition
Oare? Dupa tine inteligenta o dobandesti pe la 30 de ani asa? Daca eu am 20 de ani inseamna ca am o gandire limitata sau ce? :blink:

Eu ma bazez pe faptul ca odata cu varsta sincronizarea si reflexele scad...deasemenea nici vederea numai e aceasi.

Atata timp cat a conduce e o mare responsabilitate si ca o greseala de o secunda poate costa cateva vieti, nu cred ca cineva de peste 70 de ani ar mai tb sa conduca decat daca e intr-o forma fizica exceptionala...

259092[/snapback]

pauza mentala sau inertie intelectuala... nu gandire limitata.

mi se pare mai buna alegere cobra, consuma cam 10 cu motor de 2.4 (parca?!) diesel si poti sa-i pui cea mai infecta motorina de tractoare si nu se plange. vin mai putin dotate deobicei dar sunt si mult mai ieftine ca un E34 diesel care sa nu fie cocina.

Din partea mea puteti sa va certati pe tema asta pana va vine rau. Pe mine nu ma deranjeaza ca implicit discutia are ca tema potenta de conducator a tatalui meu... Din punct de vedere legal o persoana are dreptul sa conduca pana ajunge la 1500 de ani ca sa zic asha... Cat despre reflexe de condus... cred ca tata are mai multe reflexe si experienta dupa 40 de ani de shofat fara accident ( un singur accident in 40 de ani si nu din vina lui... pe ploaie la stop a intrat un dobitoc in spatele lui ) decat o gaina de 20 de ani cu creerul cat o nuca care a facut banii in Italia pe raporturi sexuale.

In plus cred ca nu reflexele conbteaza asha de mult cat viteza la care rulezi. Daca in Bucuresti s-ar circula cu maximul prevazut de lege cred ca posibiliatea sa faci accident din vina ta e aproape egala cu zero...

Oricum discutia e un pic off-topic... Nu vi se pare ?

Respect

Edited by the_rifle

Din partea mea puteti sa va certati pe tema asta pana va vine rau. Pe mine nu ma deranjeaza ca implicit discutia are ca tema potenta de conducator a tatalui meu... Din punct de vedere legal o persoana are dreptul sa conduca pana ajunge la 1500 de ani ca sa zic asha... Cat despre reflexe de condus... cred ca tata are mai multe reflexe si experienta dupa 40 de ani de shofat fara accident ( un singur accident in 40 de ani si nu din vina lui... pe ploaie la stop a intrat un dobitoc in  spatele lui ) decat o gaina de 20 de ani cu creerul cat o nuca care a facut banii in Italia pe raporturi sexuale.In plus cred ca nu reflexele conbteaza asha de mult cat viteza la care rulezi. Daca in Bucuresti s-ar circula cu maximul prevazut de lege cred ca posibiliatea sa faci accident din vina ta e aproape egala cu zero...

Oricum discutia e un pic off-topic... Nu vi se pare ?

Respect

261728[/snapback]

La cine te referi?? :blink:

• 2 weeks later...
vecinul meu are o cobra diesel(destul de intretinuta)....am condus-o si eu acum cateva saptamani.Masina ca stabilitate e in pom ,e barca,dar e foarte confortabila.Ce m-a impresionat motorul foarte silentios pt varsta ei si nivelul tehnologic de atunci.Motorul fusese refacut in urma cu 3 ani.