Jump to content

N57D30 Bataie ciudata motor

JAX

Recommended Posts

Buna seara forum...Nu am postat de mult da asa e , omu posteaza numai cand are probleme si timp :(

Am un BMW 3.0D N57D30 care are un FEL de bataie ciudata la motor. Kilometrii 340.000 cu toate serviceurile la zi. Am masina de 2 ani si am facut 30.000 cu ea... nu e noua dar mai merge :)

In relanti nu se aude deloc , incep sa il aud undeva la 1500 de ture si parca se aude mai tare la motor cald si evident :) in sarcina.

Motorul are ulei schimbat la fiecare 8-9.000km de cand il am , schimbate lanturi , schimbat injectoarele toate 6 cu injectoare NOI de la bosch.

Bataia se aude si cu cureaua de accessori si fara , si fara fulia arborelui cotit. EGR este anulat total. Verificat uleiul la fiecare schimb , nu exista impuritati in ulei.

Aici se poate auzi , pentru cei ce aud , unii mi-au zis ca is nebun si ca nu suna nimic:

LINK la Video YOUTUBE : ------ >>>>>>>>>>

Dupa inregistrare , am vazut ca surubele de la manifoldul de evacuare erau putin slaibite , am desfacut manifoldul de la evacuare si am gasit o garnitura piscata ... le-am schimbat toate 3 si PARCA (poate sa fie si doar in capul meu) , zgomotul a mai scazut.

http://www.evosoft.dk/images/gasket1.jpg

Sa se fi deformat manifoldul de la evacuare si de acolo si sunetul ?

Poate a mai intalnit cineva problema ?

Masina e un 730D dar am postat in forumul de seria 3 fiindca sunt mult mai multe seria 3 si s-au pus aceleasi motoare si pe 3.

Cum nu exista un forum separat pentru Motor, cutie , directie etc ... care sunt comune la toate seriile ..

Multumesc anticipat.

Edited by JAX

Multumesc tuturor pentru opinii :)

Am schimbat manifoldul de evacuare si totul pare ok pentru moment.

Avand in vedere ca garnitura de la evacuare arata cum arata si surubele au fost un pic destrinse , probabil manifoldul s-a deformat si scapa gaze chiar si cu garniturile noi.

O sa vedem in timp daca problema s-a rezolvat permanent sau daca deformarea manifoldului si desurubarea surubelor e cauzata de cu totul altceva.