Jump to content

Intra DTC-ul la kickdown sau o depasire mai din scurt X5 E70

CosminFRL

Recommended Posts

Salutare colegi,

Va rog sa ma ajutati cu ceva sfaturi in privinta problemei mele:

Am un BMW X5 E70 235cp , acum 2 saptamani am schimbat o planetara pe partea dreapta spate, iar la o saptamana dupa schimbarea acesteia am avut parte de o surpriza mi s-a spart diferentialul pe spate.

Am verificat codul pe net de pe diferentialul meu (P755252705) si am vazut ca are raportul 3,64. Am cumparat si inlocuit diferentialul (3,64) iar dupa 300 km s-a spart si acesta.

Acum am gasit alt diferential (tot 3,64) si l-am inlocuit cu tot cu planetarele lui (nu le-am mai pus pe ale mele).

Problema care am vazut-o acum este ca daca vreau sa fac o depasire mai din scurt sau ii dau kickdown imi intra DTC-ul ca si cum masina ar aluneca dar ea nu aluneca, am verificat si senzorii de ABS si am pus testerul pe ea si in sarcina dar nu imi da nici-o eroare. (cu diferentialul original al masinii nu am avut niciodata problema asta)

A mai intalnit cineva problema asta?

Multumesc

Edited by CosminFRL

In momentul in care intra DTC-ul, cutia nu are nici un simptom? Schimba, nu schimba, sare in turatii, etc?

Nu are nici-un simptom cutia , DTC-ul intra doar in turatii mari si bruste (daca merg cu ea intins si nu ii dau kickdown nu are probleme), iar in momentul ala imi taie pedala daca intra DTC-ul.

• Like 1

Salutare colegi,

Va rog sa ma ajutati cu ceva sfaturi in privinta problemei mele:

Am un BMW X5 E70 235cp , acum 2 saptamani am schimbat o planetara pe partea dreapta spate, iar la o saptamana dupa schimbarea acesteia am avut parte de o surpriza mi s-a spart diferentialul pe spate.

(..)

iar dupa 300 km s-a spart si acesta.

Acum am gasit alt diferential (tot 3,64) si l-am inlocuit cu tot cu planetarele lui (nu le-am mai pus pe ale mele).

Problema care am vazut-o acum este ca daca vreau sa fac o depasire mai din scurt sau ii dau kickdown imi intra DTC-ul ca si cum masina ar aluneca dar ea nu aluneca, am verificat si senzorii de ABS si am pus testerul pe ea si in sarcina dar nu imi da nici-o eroare. (cu diferentialul original al masinii nu am avut niciodata problema asta)

A mai intalnit cineva problema asta?

Multumesc

Mergi la reprezentanta.

Poate au vreo chemare de care tu nu stii. Sa se sparga asa diferentialele lor nu-i corect.

• Downvote 1