Jump to content

Schimb de jante cu bĂŁtaie in cutie

Maryus03

Recommended Posts

Salut. Am un BMW F10 535i xdrive din 2011 și azi am schimbat jantele de 17 cu cele de 19 și simt o bĂŁtaie in cutia de viteze (cutie automata) atunci când se schimba din treapta 1 in treapta 2. Menționez ca ĂŽnainte de a le schimba nu se simțea nici o bĂŁtaie in cutie. A mai avut cineva problema asta? As vrea sa remediez problema fĂŁrĂŁ sa schimb jantele ca abia am cumpĂŁrat cauciucurile și as vrea sĂŁ le pĂŁstrez mĂŁcar doua sezoane. Multumesc anticipat!

Salut! Scuza-ma ca nu am raspuns, am crezut ca nu o sa ĂŽmi rĂŁspundĂŁ nimeni. Sunt nou pe forum și nu prea știu sa ĂŽl folosesc.

M-am uitat pe stâlpul mașinii și corespund mĂŁrimile jantelor și jantele de pe spate sunt putin mai late ca cele de pe fața și totuși tot ĂŽmi bate in cutie la schimbul de treapta. Am mai fost pe la unii mecanici dar nici ei nu se pricep și nu prea știu ce sa ii mai fac. Nu as vrea sa pun iar jantele alea originale de 17’ ca am dat 4000 de lei pe cauciucurile de 19’. Oare exista vreun reglaj la roti sau ceva care sa rezolv fĂŁrĂŁ a schimba rotile cu totul?

Daca cu cele de 17" nu aveai probleme, incerca sa le pui la loc macar temporar. Daca nu mai are bataia de care spui, atunci ai o problema clar la setul de 19 (probabil dimensiuni neconforme). Daca bataia nu dispare nici cu cele de 17" - atunci problema este in alta parte. Eventual scrie aici si ce dimensiuni au anvelopele pe fata si pe spate (cele de 19).

Salut! Scuza-ma ca nu am raspuns, am crezut ca nu o sa ĂŽmi rĂŁspundĂŁ nimeni. Sunt nou pe forum și nu prea știu sa ĂŽl folosesc.

M-am uitat pe stâlpul mașinii și corespund mĂŁrimile jantelor și jantele de pe spate sunt putin mai late ca cele de pe fața și totuși tot ĂŽmi bate in cutie la schimbul de treapta. Am mai fost pe la unii mecanici dar nici ei nu se pricep și nu prea știu ce sa ii mai fac. Nu as vrea sa pun iar jantele alea originale de 17’ ca am dat 4000 de lei pe cauciucurile de 19’. Oare exista vreun reglaj la roti sau ceva care sa rezolv fĂŁrĂŁ a schimba rotile cu totul?

Nu conteaza cat de vechi esti pe forum, atat timp cat il vizitezi, citesti si intelegi ce ti se spune,

"Vezi pe stalpul de la usa soferului dimensiunile de jante si anvelope recomandate de producator. Nu merge cu ea asa pentru ca ii poti face praf cutia de transfer sau si pe aia de viteze. Daca ai M pachet, vezi ca pe spate ai jante mai late decat pe fata."

Nu ai ce sa reglezi.

Poate merita sa te interesezi daca sunt mai scumpe jantele si cauciucurile de 19 decat schimbul PERIODIC al cutiei de transfer...

• Like 1
  • Downvote 1

Pe alea de 17” nu are nici o problema, astea de 19” sunt aftermarket dar sunt drepte și sunt aceeași mĂŁrime cum am și pe stâlpul de la portiera șoferului adicĂŁ: pe fața sunt 245/40 ZR19” pe spate sunt 275/35 ZR 19”

Pe stâlpul portierei sunt mai multe mĂŁrimi printre care și mĂŁrimile jantelor mele, doar ca nu prea știu sa citesc tabelul ala cu dimensiunile

pe stalp sunt dimensiunile anvelopelor, nu ale jantelor. anvelopele respective pot fi montate pe diferite specificatii de jante de 19 care pot fi sau nu, corecte pt masina ta

cauta aici masina ta, dupa model/motorizare/an fabricatie si vezi dimensiunile exacte ale jantelor conform specificatiilor oficiale BMW

Edited by mariusmsd

Am cĂŁutat și sunt mĂŁrimile corecte, am sunat și la reprezentanta BMW și mi-au spus ca nu ar trebui sa simt șocurile cu jantele pe care le am. Am fost și la vulcanizare și le-am echilibrat și doua dintre ele le-am ĂŽndreptat dar problema tot persista

Salut . Eu știu ca la xdrive nu se potrivesc jantele normale de la F10 ... adicĂŁ așa am si la E60 530xd si la F01 xdrive , eu știu ca trebuie jante de xdrive .

Si anvelopele cand le-ai luat pe cele de 19 , le-ai luat aceeași marca fata spate?

Ăntreb pentru ca si eu am pĂŁțit la fel la F01 , am 245/4519 pe fata si 275/40/19 pe spate , din pĂŁcate prima data cand i-am luat anvelopele de iarna , știam ca trebuie sa aibĂŁ toate aceeași uzura , si am luat 4 anvelope noi ... doar ca fiind dimensiuni diferite , am luat o marca pe fata si una pe spate ... deci erau Hankook pe fata si Dunlop pe spate ... Din cauza ca profilul lor era diferit ( si probabil era diferit cu mult ) la primul drum lung , Bucuresti - Genova - Bucuresti , a ĂŽnceput sa dea exact aceleași șocuri , dar fine , abia se simțea ... cand eram deja spre drum spre casa a ĂŽnceput sa facĂŁ ceva mai rau ... evident ca nu mi-am dat seama care e treaba si am ĂŽnceput cu resetĂŁri adaptĂŁri cutie transfer ... mergea bine 50 km , apoi iar fĂŁcea ... vizite pe la toți mecanicii ... deja ĂŽncepusem sa o blestem si am zis ca nu mai iau in viata mea marca asta deși sunt pasionat de mic .... era culmea sa se strice cutia de transfer , masina era cumpĂŁratĂŁ din Reprez Bmw Dreieich ( Frankfurt ) cu 53.000 km reali 100% ...

Si chestia asta cu cauciucurile s-a ĂŽntâmplat pe la 80.000 km ... Noroc ca am citit undeva aici pe forum despre marca cauciucurilor nu neaparat doar uzura si dimensiunea . Am fost am luat altele noi , aceeași marca de data asta si nu a mai fĂŁcut nimic instant cum am plecat de pe loc ... De atunci ( 2018 ) si pana acum nu a mai fĂŁcut absolut deloc , are 112.000 km acum .

ĂncearcĂŁ sa ĂŽmprumuți de la alt F10 xdrive , de la un prieten ceva , jante de 19 xdrive sa le pui putin la tine sa vezi daca mai face .... si da , pana rezolvi problema cu cele pe 19 , pune-le repede ĂŽnapoi pe cele de 17 , nu mai merge așa , strici cutia de transfer .

• Like 1

Eu unul din cauza acestei probleme m-am saturat , nu o sa mai iau xdrive nici daca ma mut in Finlanda la Moș CrĂŁciun ... E60 ul așa l-am nimerit , dar F01 nu știu ce am avut in cap cand am luat xdrive ...si nu e numai asta , multe piese sunt diferite si mai scumpe , nu se merita decât pt cineva pasionat de xdrive , pe mine unul m-a ajutat de vreo 2 ori xdrive ul pe la Bansko cand a nins f mult ... cu e60-ul , la F01 o am din 2016 si nu țin minte sa ma fi ajutat vreodatĂŁ 😐

Ma ajuta doar sa pierd mult la revânzare , ma chinui sa dau e60 ul de vreo 2 ani , cand aude lumea E60 din 2008 xdrive si 3000 cmc fuge ca de naiba ... am bĂŁgat in ea si vreo 5-6000 euro in total am toate facturile si nu cred ca iau 6000 acum pe toatĂŁ masina 😂

Am uitat sa mentionez , de cand am luat cauciucurile acelea 4 la fel aceeași marca , acum vreo 2-3 luni cu F01 , am luat o groapa pe splai aproape de intersecția aia renumita dupĂŁ târgul Vitan ... cred ca avem 70-80 ... direct cauciuc tĂŁiat , cumpĂŁrat iar a doua zi 4 la fel , iar 3800 lei pe geam , ca de , e xdrive trebuie aceeași uzura ... 🤦🤦

Edited by kevinn14
  • Like 2