Jump to content

placute frana noi, scartaie foarte tare

Recommended Posts

am pus placute de frana si discuri noi, la AB

am mers cu ele cam 1500 km, deja nu mai suport scartaitul pe care il fac atunci cand pun frana

pana acum am folosit discuri Zimmermann si placute Remsa sau Ferodo.

Regret ca nu am mers pe aceeasi producatori, nu stiu ce mi-au pus la AB.

sunt curios daca mai are cineva aceeasi problema

am inteles ca sunt placute ecologice, fara azbest si cu o compozitie mai bogata in fier.

la viteze mari nu se aud, doar cand merg usor in oras si franez normal.

daca franez mai ferm nu se mai aud, dar nu e tocmai comfortabila metoda :blink:

scartaitul nu e un zgomot usor ci destul de puternic, imi vine sa ma ascund dupa volan

probabil ca asa am sa fac

ma interesa daca mai are cineva problema asta si de ce scartaie pacutele schimbate la AB ?

258952[/snapback]

Vezi ca exista la magazin niste burete adeziv subtire care se lipeste pe dosul placutelor.Ce aveti fratilor? Nu scartaie placutele......(a auzit cineva ambreiaj scartaind?)ci dosul placutelor care vibreaza de piston si respectiv etrier.Placutele cele mai bune sunt cele care au pe dos buretelul acela negru.3M face burete adeziv,pt placute.Desfaceti placutele, lipiti buretele pe dosul placutelor si....surpriza.....nu mai scartaie.Ia verificati!Parol moncher!

probabil ca asa am sa fac

ma interesa daca mai are cineva problema asta si de ce scartaie pacutele schimbate la AB ?

258952[/snapback]

Placutele originale sunt de foarte buna calitate.

Ce este drept, sunt cazuri cand pot scartaii.Un motiv ar fi ca nu s-a utilizat vaselina cu care se unge pistonul etrierului si punctele de contact intre placute si suportul etrierului.

Un alt motiv ar fi aparitia unui strat dur pe suprafata placutelor, datorita franarilor repetate la viteze mici(condus in oras).Asta se poate rezolva prin franarea repetata de la viteze mai mari(100-140km/h),pana aproape de oprire.

Daca zgomotul este excesiv eu zic sa te duci inapoi, daca le-ai schimbat la reprezentanta, deoarece nu este normal.

Exita un spray special pentru scartaitul asta (sau mai bine zis impotriva lui). :blink:

Cred ca se gaseste in orice service mai serios. Mie in momentul in care am schimbat placutele mi-a zis flacaul ala de la Augsburg sa revin daca am probleme de genul asta si se rezolva.

Pai si spray-ul ala cum functioneaza? Se da cu el periodic? Ca presupun ca nu patrunde in materialul placutei sau al discului....

Offtopic: trebuie sa schimb placutele de pe fata, dar numai cea de pe stanga e uzata aproape de tot (mai are cam 2-3 mm)..cea de pe dreapta mai are cam 4-5 mm....diferenta intre ele e destul de mare...si pe spate cand am schimbat, era una mai uzata (aia de pe dreapta) decat cealalta...asa e la toti, sau trebuie sa modific ceva pe undeva?

• 4 weeks later...
e foarte radioactiv....mai ales placile de azbest folosite pt acoperisurile caselor a fost interzis in UE din cauza asta.

da un search pe google si ai sa gasesti cate ceva despre asta

270419[/snapback]

Ciudat, stiam ca azbestul provoaca cancer datorita prafului inhalat, dar nu este radioactiv.

Despre azbociment se spune ca ar fi radioactiv, insa nu am citit nimic serios in privinta asta.

da si din cauza prafului inhalat dar crede-ma ca se stie de mult timp ca e radioactiv.

Am un prieten foarte bun care lucreaza la Cimentu-Fieni-DB (fabrica foarte renumita) care a fost preluata de Heidelberg

Oricum in toata uniunea europeana e interzis,asta e clar