Jump to content

F30 320 D consum antigel

Tarabostes

Recommended Posts

Am avut surpriza in vacanta sa se aprinda senzorul de nivel antigel. Ciudat din doua motive, masina are putin peste 70.000 km, iar la inceputul lunii a avut revizie la Bavaria cu verificare generala si schimb ulei+filtre. Mi-am dat acum seama ca i-a durut in background ca antigelul era cel mai probabil la nivel minim.

Am cumparat un bidon de apa demineralizata, am adaugat pana la nivel si mi-am vazut de drumul spre casa (1500 km). Dupa cateva sute de km de autostrada s-a aprins iarasi, am mai adaugat 2-300 ml si pe A1 s-a aprins iarasi....

Sub masina nu e nimic umed si nici pe la motor :( ce draq sa fie?

O recomandare unde sa merg in Bucuresti?

As evita Bavaria and friends, masina nu mai are garantie, iar pachetul de service inclusiv expira prin decembrie si nu cred ca ma ajuta in aceasta situatie.

Edited by Tarabostes

"There is an open technical enhancement on this vehicle. Please go here to book an online appointment for your vehicle selecting "service as required" or contact your local retailer here for more information. Enhancement code 0011400500."

Pai nu ar fi trebuit sa stie la dealer, cand am fost cu masina acum 3 saptamani?

Pe BMW Romania nu apare o astfle de "campanie tehnica"

Edited by Tarabostes

Am patit si eu fix la fel.

Masina la revizie si apoi sa constat singur ca antigelul era la minim.

Noroc ca eu eram la a doua patanie de tipul asta ca si pe mine prima m-a luat ca din oala. Noroc ca eram in Bucuresti.

La tine situatia era grava total. Bine ca ai ajuns acasa cu masina intreaga.

Edited by edit
  • Like 1
  • Downvote 1

• 3 weeks later...

Rezolvat cu EGR-ul la BMW Cobalcescu pe Splai, unde am fost placut surprins de atitudinea echipei.

Le-am solicitat, fara legatura cu EGR-ul, o cotatie pentru schimb placute de frana, iar persoana care mi-a trimis oferta m-a notificat despre rechemarea in service (existentĂŁ din Decembrie 2020), pentru ca am pus VIN-ul in email si a avut interesul sa verifice.

La douĂŁ zile dupa telefon, am fost la constatare ( luni saptamana trecuta), iar astazi masina a fost programata pentru interventie:

- inlocuire racitor EGR

- resetare valori

- test presiune galerie admisie

- completare antigel

Oameni care mi-au raspuns la telefon imediat, programari la intervale decente, informare coerenta, notificari prin SMS, self-check-in. Overall, o experienÞã plãcuta.

La dealerul de unde am luat masina, abia peste douĂŁ zile aveam programarea pentru constatare.