Jump to content

Spuma in vasul de expansiune N42

ionut02

Recommended Posts

Salut, dimineața la rece mi s a prins in bord martorul pt nivel antigel (motor n42b20a) și când am deschis in vas era o spuma albĂŁ. Am fĂŁcut test dacĂŁ sunt gaze in antigel și primul a ieșit ca sunt iar al doilea nu. Momentan totul este ok antigelul nu scade mașina nu se supraĂŽncĂŁlzește, furtunurile nu sunt tari. Sa ma astept la refĂŁcut motor?

Precizez ca mașina a avut termoflotul spart și schimbat de fostul proprietar, eu am fĂŁcut o curĂŁțare convenționalĂŁ de atunci, schimbat antigel și mers o perioada și schimbat iar și tot a ieșit mâzga.

Imagine: https://ibb.co/ygyMpNr

Prea putine detalii.

Spuma aia pare mai mult o reactie, depinde ce detergent/degresant ai folosit la spalarea "conventionala", ce antigel nou ai pus.

In general antigelul conform are inclusiv antispumanti dar cine stie ...ori mazga petroliera i-a neutralizat, ori detergentii folositi la spalarea instalatiei.

Si apropo, esti convins ca ai reusit sa golesti toata instalatia complet dupa spalare ?

Personal n am folosit nici un detergent, numai o simpla spalare normala cu antigel și apa distilatĂŁ noua și scoasĂŁ dupĂŁ o perioada de timp, dacĂŁ se poate numi spalare, ca și antigel folosesc hepu g11.

Eu zic ca 90% am golit ca am schimbat și radiatorul de apa. Dar ce e ciudat ca nu mi-a fĂŁcut niciodata așa, de la service mi s a zis sa ma astept sa schimb motorul.

Tine sub observatie cateva zile urmarind temperatura motor, culoare/nivel antigel si ulei. Mai arunca din cand in cand o privire si la evacuare in spate (culoare gaze)

Posibil garnitura chiulasa sau o fisura pe undeva dar trebuie identificata clar problema, nu te apuci si arunci motorul la gunoi ca asa a zis un nene.

PS - am completat odata la o masina cu antigel luat din Praktiker (pe ieftineala) si a facut ala o spuma in 10 min de relanti de parca i-am pus șampon. Avea vas expansiune alb-transparent si vedeam cum spuma nu mai avea pe unde sa iasa si se compacta. Cand am deschis busonul parca eram la o aniversare de copii, cu confetii si spuma !