Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Locatia si luna iesite la vot au fost Poiana Brasov si Mai. Acum votam weekend-ul din Mai in care va avea loc intalnirea. ×

CONSUM ULEI Motor M47

Dinamociumidel

Recommended Posts

Salutare dragi colegi,

Am un e90 cod motor m47 si are probleme cu consumul de ulei, se merita segmentarea , unii zic ca nu iese, sau sa cumpar alt motor sh?multumesc

Sau poate e cazul sa schimbi turbina daca gasesti ulei prea mult in intercooler.

Sa cauti alt motor sh e ca si cum ai vrea sa afli sigur daca fostii propietari au fost babe sau moshi..

http://www.bmwclub.ro/forums/topic/192423-consum-ulei-motor-m47/page__p__2548864#entry2548864

Edited by bimmer90f30

Am avut pe E90 in trecut acest motor si da imi consuma si mie, la fel ca multor altora. E un motor predispus la asa ceva. Eu aveam un consum de ~0.35 - 0.4litri la 1000Km. Cat timp a fost la mine am preferat sa nu schimb segmentii de ungere. In schimb, am trecut pe un ulei ceva mai gros, 5W40 si i-am montat ultimul model de filtru epurator, acea palnie colectoare in locul filtrului din pasla, pe care si pe asta l-am schimbat de nou intr-o prima faza. Daca nu-i exagerat consumul si mai faci si aceste operatii, plus verificarea turbinei, recomandarea mea este s-o lasi asa. Consumul tine si de stilul de condus, asadar si asta e un factor important. Ca sa iei un alt motor, nu cred ca-i o idee bune. Poti sa dai de unul care consuma la fel sau chiar mai mult. Slabe sanse sa mai gasesti vreunul care sa nu aibe nici un fel de consum tinand cont de anii ce-au trecut peste ele.
  • Like 1

Exact, am vrut sa zic si eu asta dar iar imi puneam hahalerele in cap. ;)

Acum, am spate.

Ai zis-o mai bine ca mine, ca io am talent sa imi pun aceleasi hahalere in cap. :)

Consumul tine si de stilul de condus, asadar si asta e un factor important. Ca sa iei un alt motor, nu cred ca-i o idee bune. Poti sa dai de unul care consuma la fel sau chiar mai mult. Slabe sanse sa mai gasesti vreunul care sa nu aibe nici un fel de consum tinand cont de anii ce-au trecut peste ele.

la sh,poate fi mai rau.Am patit eu la alta marca de masina nu bmw si nu recomand. Tot la RK am ajuns.

Cauta un mecanic ok care sa masoare tot cand desface si sa duca la rectificat si sa iti dea lista cu necesarul de piese ce trebuie cumparate.

La sfarsit sa dea garantie pe lucrare,nu sa fuga ca altii in caz de apare probleme

Edited by Popescu 76

la sh,poate fi mai rau.Am patit eu la alta marca de masina nu bmw si nu recomand. Tot la RK am ajuns.

Cauta un mecanic ok care sa masoare tot cand desface si sa duca la rectificat si sa iti dea lista cu necesarul de piese ce trebuie cumparate.

La sfarsit sa dea garantie pe lucrare,nu sa fuga ca altii in caz de apare probleme

Un numar de telefon nu ai?

... unii zic ca nu iese...

De ce sa nu iasa ? Asta e folclor d-ala gros... Am auzit si eu idiotenia aia ca "odata un motor desfacut, ala in veci nu va mai fi motor" ! Stai linistit, depinde de mana cui il face.

Daca se lucreaza curat, cu scule, piese adevarate si cu pasiune, iese !

• 2 weeks later...