Jump to content

Problema clapeta acceleratie

NRC

Recommended Posts

Salut! Este vorba de un 520d 177cp motor N47 218 000km la care am o problema de ceva timp si incerc sa gasesc cauza. Mai exact a inceput sa se simta o fluctuatie a motorului la relanti se simtea cel mai bine, am observat ca, clapeta de acceleratie deschide singura cate putin si de acolo fluctuatia. Initial am crezut ca este de la clapeta, am comandat clapeta noua, am montat-o si acum observ ca face la fel deci bani aruncati.

Galeria de admisie a fost curatata acum 2 luni, EGR nou montat acum o luna.

Nu vreau sa ma mai arunc cu banii pana nu ma documentez bine de aceea daca aveti posibile cauze/rezolvari din experienta as vrea sa le aud.

Multumesc!

Incearca intai o diagnoza cu ISTA. NU schimba piese aiurea pana nu identifici de unde vine problema!

M-am precipitat crezand 100% ca, clapeta este defecta si am schimbat fara sa pun tester, invatare de minte, 650 de lei dati degeaba.

Caz rezolvat, am pus tester acum si am eroare pe senzorii de diferenta de presiune gaze de pe evacuare. Se pare ca DPF-ul cerea regenerare si avand aceste erori nu isi putea face din acest motiv facea asa, cum am sters erorile a inceput regenerarea si motorul mergea rotund iar clapeta statea fixa.

Am comandat senzorii, maine ii schimb.

Edited by NRC
  • Like 1

Dupa ce ii schimbi senzorii de presiune diferentiata, sa mergi cu masina constant la 2500 rpm pe o distanta de 10 km sa-si faca DPF-ul regenerare.

Asa o sa fac, ies maine seara la o tura pe autostrada sau centura cand se elibereaza traficul. Oricum in weekend am un drum de 200km pe sens o sa isi faca de cap. :D

• Like 1

M-am precipitat crezand 100% ca, clapeta este defecta si am schimbat fara sa pun tester, invatare de minte, 650 de lei dati degeaba.

încearcă sa inapoiezi corpul de clapeta 650lei e ceva.

Am returnat eu azi un cauciuc de iarna ca era varza de nou tremura masina si vibra

Mi-a dat altul si si-a luat înapoi cauciucul cu probleme. Ieri il cumparasem si l-am montat+echilibrat

Edited by Popescu 76

încearcă sa inapoiezi corpul de clapeta 650lei e ceva.

Am returnat eu azi un cauciuc de iarna ca era varza de nou tremura masina si vibra

Mi-a dat altul si si-a luat înapoi cauciucul cu probleme. Ieri il cumparasem si l-am montat+echilibrat

O las daca tot am schimbat-o sa fie noua, am citit si daca prezinta urme de montaj nu primesc retur. :D

Edited by NRC
  • Like 1