Jump to content

jante F80 pe F30

Wolff

Recommended Posts

Ma tenteaza sa pun la primavara un set de jante pt F80 style 641 pe F31.

Dar sunt niste diferente semnificative, si parca nu mi le-as asuma.

In primul rand, jantele de F30 au 8.5J pe fata, nu se pot pune cauciucuri 225 pe ele (ar sta foarte intinse la contactul cu janta); asta ar insemna sa pun 245 sau chiar 255 (asa cum e la M3). Pe spate au 9J, adica 245 ar fi cam la limita, 255 e ok.

Apoi difera ET:

8.5J Et27 vs 8J Et 34 inseamna 6.5mm+7mm=13.5mm mai in exterior pe fata

9J Et29 vs 8.5J Et47 insemna 6.5mm+18mm=24.5mm mai in exterior pe spate

Cred ca ar fi cam iesite in afara, mai ales pe spate.

Are cineva jante de M3 pe F30? ating la denivelari?

Cel la care am vazut avea cauciucuri 245/40 R19 cu 275/35 R18, dimensiuni de F10/G30.

Wolf

M-am uitat la porsche 911 si are pe fata 8.5 cu anvelopa 245/35 si sta intinsa bine de tot.

In mod normal tu pe 19 ar trebui sa ai 225/40 pe fata si 255/35 spate.

Exlus sa poti pune pe fata 225/40 pe janta de 8.5, dar poti incerca.

Apoi tu daca pui pe fata 245/35, micsorezi diametrul rotii fata cu 8.5 mm si tu ai alt setup in diferental. Asta in eventualitatea in care nu micsorezi proportional si diametrul rotii spate.

Ar trebui sa pui fata/spate 255/35 si ai rezolvat problema, insa ai jantele pe spate mai late cu 0.5 inch si tot nu e bine.

Nu stiu 24.5 mm mai in exterior cum nu ar face sa frece anvelopa spate de aripa.

Este imens de mult daca lasi aripile spate nemodificare.

Si pe fata 13.5mm nu e mult, insa in conditiile in care ai anvelopa de 225.

Tu daca latesti si anvelopa cu 20-30mm cred ca celor 13.5 mm ai jantei ar trebui sa le adaugi jumatate din latimea suplimentara a anvelopei si te duci pe puntea fata cu calea de rulare mai aproaoe de aripa cu 23.5mm(pt 245/35) sau 28.5mm pt 255/35.

Parerea mea.

Edited by edit

Scuze de off topic ! Daca se scot distantierele de pe un G20 cu 225/40/R19 fata si 255/35/R19 spate, exista riscul sa atinga cauciucul parti a caroseriei ? Nu cunosc ce ET au si nici nu stiu daca conteaza, tocmai de aia si intrebarea ... multumesc anticipat ! Edited by pedro_nr1

ET conteaza, este distanta de la planul de prindere al jantei pe butuc si planul median al jantei (pe verticala); poti ridica pe elevator si vezi distanta actuala de la interiorul rotii la caroserie; in mod normal sunt 5-6 cm rezerva; atentie la puntea fata, sa ai roata bracata maxim cand te uiti. Edited by wolfenstein99
  • Like 1