Jump to content

am dat cu masina

Sorin7650

Recommended Posts

am dat cu masina.. in niste parapeti.... maine ma duc sa fac actele la casco... e putin mai mult avariata masina....cam asa:

- faruri avariate cu semnalizari cu tot

- spoiler fata spate .. daramate

- toate airbagurile sarite

- caseta de directie praf

- radiator .. praf

- suspensia fata...praf

- usile din fata putin infundate

- parctronic spate...praf

- arpip fata zgariate

- rotile fata sparte + cauciucuri,iar cele de spate doar zgariate (erau asigurate la 1200E )

masina asigurata la OMNIASIG, SUMA TOTALA ASIGURATA 9300E.

credeti ca e dauna totala...masina nefiind prea sifonata la motor si cutie... ?

e foarte posibil sa-ti dea dauna totala. numai airbag-urile valoreaza destul de mult, cu tot cu computer, centuri, si cabluri.

LE stiu eu masini lovite mai usor (doar 2 airbag-uri sarite), care au fost dauna totala la asig

Edited by blue6

iti da dauna totala in cazul in care suma reparatiilor depaseste 75% din valoarea asigurata, tie iti da 80% din valoarea asigurata + epava, asa era la tiriac acum 4 luni, trebuie sa citesti foarte atent contractul de casco pe care-l ai cu omniasigu, stiu caz concret in care omu a luat toata suma asigurata si asigurarile au pastrat epava pentru valorificare, fiecare firma de asigurari are clauzele ei, deci cel mai bine sa vorbesti cu cineva din interior sa-ti spuna ce si cum lucreaza omniasigu.

la tine numai caseta de directie si cu radiatoarele daca le schimbi la AB cred ca te duc in dauna totala + jante faruri bari si ce mai ai tu pe acolo, fara sa mai pui airbag-urile.

e dauna totala

tractare + constatare + deviz +manopera demontat/montat + vopsitorie = peste 2000 euro

elementele care trebuiesc inlocuite, daca le calculezi pe original, te duc peste 7000 euro

Edited by cat

E o loterie , chiar nu stiu ce sa zic !

Stiu masini care au ajuns dauna totala in stare f f f buna ...... doar ca s-a lovit de un stalp cu lateralul ..... 2 usi duse + geamuri + stalpul + sasiu indoit.....de acolo si dauna ! Dar in rest masina si-a scos cu mult peste banii din piesele intregi vandute de pe ea !

la reprezentanta, reparatia ar costa mai mult decat suma in care este asigurata masina.

259707[/snapback]

trebuie luat deviz de la Bavaria ..factura proforma si cu aia la nenea inspectorul ..acolo vedeti ce si cum ..

pai bara fata ar fi cam 400eur, spate vreo 250-300eur

senzorii cam 90eur * 4 = 360

caseta directie cred ca e peste 1200-1500eur

toate airbagurile sunt cam 1500eur ( zic eu )

farurile nu cred ca mai mult de 400eur/bucata

semnale tot sa fie vreo 60eur/bucata

te duci la dauna totala .... nu mai calculez...

e posibil la senzori sa nu fie chiar dauna :blink: ....

in fine ... pot fi tampoane la motor/cutie rupte/avariate..

Edited by oSerX

cei de la omniasig au facut un deviz...iar la service-ul unde am dus-o au zis ca vor face si ei un deviz... acum ramane de vazut.. dar mi-au zis ca nu ar fii dauna totala.. ca radiatorul e sarit din suporti, caseta e rupta doar o bieleta pe dreapta...iar spoilerele se skimba si farul...si pe roti imi dau banii.