Jump to content

Tampon motor e46

BOASKA

Recommended Posts

Boaska in procedura din manual zice sa scoti tot bratul.. normal dupa ce ai dat jos piulita de dedesubt.

Cum :censored: sa ajungi la piulita aia?

https://www.realoem.com/bmw/enUS/showparts?id=AZ12-EUR-02-2005-E46-BMW-320d&diagId=22_0079#22116753225

Nu pare sa se inzavorasca in nimic.. avand cauciuc in partea aialalta.

Poate asta te ajuta.

Nu am citit.

https://www.pelicanparts.com/BMW/techarticles/BMW-3-Series-E46/14-ENGINE-Engine_Mount_Replacement/14-ENGINE-Engine_Mount_Replacement.htm

Daca nu vrei sa dai bratul jos, si nu vrea sa iasa, iar suportul se roteste cand pui tubulara sau ce trebuie acolo.., fa o gaura cu burghiu cu o bormasina scurta in corpul suportului vechi, si-asa il arunci, si baga in locul gaurii o tija metalica exact de grosimea gaurii si poate asa reusesti sa proptesti/intepenesti corpul suportului in bratul de care e prins, in a se roti.. cand pui cheia.

Edited by bimmer90f30
  • Like 1

e poziția nasoala de dat jos alternatorul. accesul la cele doua șuruburi e nașpa

legat de bormașina de găurit, trebuie sa ai baza in maini, sa tii fix, ca altfel o ia in toate părțile

Alternatorul nu e mare smecherie de demontat! Inca 15 minute si e jos.

Trebuie doar batut cu, ciocanul in surubul ala lung (dupa ce il slabesti binisor, 2-3 mm de sprafat a pe care o strange cand strange alternatorul in pozitie) ce se prinde si i se vede capul surubului pe partea din spate a alternatorului.

(Nu ma intrebati cat am injurat sa scot prima oara alternatorul?? ..:censored:.. de alternator..)

E o smecherie nemteasca acolo.

Edited by bimmer90f30
  • Like 1

la mine a scos la un service auto de cartier. Nu am ĂŽnțeles de ce a tinut sa imi dea jos spoilerul si farul. Zicea ca altfel nu are el loc de desfacut. Mi-a luat ceva la manopera.

Aveam de inlocuit fulia de la alternator. A zis ca nu o ĂŽnlocuiește pe mașinĂŁ, ca prinde alternatoru in menghina. L-am lĂŁsat sa ĂŽși facĂŁ treaba. Nu m-a lĂŁsat sa stau lângĂŁ mașina, a zis ca sa vad din strada, nu am voie lângĂŁ mașina :(

un surub il desfaci pe dedesubt, plusul etc

celalalt prin fata pe la radiator

il dai jos pe dedesubt sau prin fata nu mai stiu

sau pe sus l-am scos de 2 ori dupa ce am demontat electrovalvele si ce mai e pe acolo servo... ca sa il tragi afara pe sus... nu as mai face asta

surubul ala lung il desfaci si dupa filet tot cu cheia ca se duce inapoi usor usor , o fericire

nu am timp, ramane pe alta data sa demontez tamponul ala

Edited by BOASKA
  • Like 1