Jump to content

Jante nepotrivite

Marian504

Recommended Posts

Salut, din prostie si nepricepere am facut greseala sa cumpar niste jante pe 18 style 135 originale, dar cu  8j et 47 si et 8.5j 50 in speranta ca o sa le pun pe un E60 tractiune spate. Ce distantere mi-ar trebui sa le pun ca sa intre normal pe masina? Daca se poate, desigur...

Edited by Marian504

Bine, 1400 am dat pe ele + transportul 71lei, jantele n-au nicio problema sunt ff bune, am gresit eu cu ET-ul ca nu m-am priceput si n-am verificat. Am vazut ca niste style 135 originale cu et20 in stare perfecta ar ajunge minim 2000lei, in teorie ar iesi la fix cu distantiere de 30, acum nu stiu cat de eficient ar fi.

Style 135 originale cu Et 20 reconditionate sau in stare foarte buna, minim 2300-2500 lei, eu am dat 2000 lei pe ele acum 6 ani fără anvelope si erau in stare medie ca sa zic asa. 

Ale tale sunt cam 1000-1500 lei in funcție de stare. 

Eu îți recomand sa încerci sa le vinzi si sa iei ce trebuie.. dar tu știi. 

Pai i spui sa ti le trimită cu verificare si vezi sa fie stanță de Bmw pe ele si Et 20 pe toate.

Nu sunt foarte ieftine, sunt mai ieftine si atât, au mai scăzut prețurile, dar poți sa gasesti.. găsisem si eu style 172 spider la 1500 lei in state buna acum 1-2 ani. 

Din poze chiar arată bine. 

• 3 weeks later...

Dragilor am si eu nevoie de ajutor.

De cateva zile ma uit incontinuu dupa jante pe net.

Care dintre voi aveti prieteni sau chiar voi ce au G30 ( poate nu neaparat G30 ) cu X-Drive si jante concave pe masina?

Daca nu am citit de o saptamana despre ce ET si ce J sa aiba jantele de mi-au picat ochii.

Am ajuns la concluzia ca daca pui pe X-Drive mai mult de 1 J fata de spate vor urma probleme la grup/cutie deoarece X-drive e foarte sensibil.

Majoritatea utilizatorilor am vazut ca merg pe 8.5j fata si 9.5j spate. Am mai citit despre oameni cu 10.5j spate dar au urmat problemele la ceva timp.

Intrebarea mea este ce setup de jante aveti pe masini ? Si aici ma refer la cei care au jante AF si care se aliniaza cu aripa masinii ( la mine cele de spate stau bagate sub aripa si arata oribil )

PS : stiu ce inseamna ET si ce inseamna J. Majoritatea jantelor gasite au 8.5j fata cu ET 30/35 si 9.5j spate ET40 ( cele cu ET40 nu ajung la nivelul aripii ) 

Cei care au configuratia de 9.5j cu ET40 mai merg si pe distantiere de 1.5  spate si 1 pe fata

Edited by Benilika