Jump to content

Retrofit stopuri LCI G30

claudiu1892

Recommended Posts

Salut,

Am masina din decembrie, dar deja simt ca imi displac stopurile destul de tare (aceeasi poveste ca la seria 4 :)) ) Mai ales dupa ce le-am vazut pe cele facelift, care sunt mult mai misto.

M-am interesat, si cu tot cu manopera, retrofitul ar fi in jur de 1000eur.

A mai facut cineva? Sunteti multumiti?

Merci

• 1 year later...
  • 2 weeks later...

Din ce am inteles, cele aftermarket sunt proaste pentru ca nu tin foarte mult (undeva la 2 ani) dar sunt identice ca cele oem. Am avut si eu piticu asta pe creier dar am renuntat la idee.

Edited by arnx

On 2/29/2024 at 3:10 PM, Getreizecimiu said:

Ai reusit cu retrofitul ? Ma gandeam si eu sa fac insa intrebarea pe care o aveam este daca a facut cineva? Si daca stie cineva care este diferenta intre cele oem si cele aftermaket in afara de faptul ca pe cele oem tre sa le codezi

pentru cele aftermarket nu ai nevoie de codare, teoretic, ar fi plug'n'play. 

La cele oem, e putin mai complicat, ai nevoie de fire trase in plus pentru stopuri, modificati pinii .. si programare/codare. 

• 2 months later...
On 3/14/2024 at 8:09 AM, arnx said:

Din ce am inteles, cele aftermarket sunt proaste pentru ca nu tin foarte mult (undeva la 2 ani) dar sunt identice ca cele oem. Am avut si eu piticu asta pe creier dar am renuntat la idee.

Asta ma interesa in principiu daca a pus cineva din astea aftermarket si care a fost experienta cu ele. Unii ziceau ca se aburesc, altii ca se ard becurile si as fost curios daca cineva de aici a pus asa ceva si a avut probleme cu ele. Mai caut, daca aflu ceva informatii revin

• 2 months later...

Bună 

Mi-am făcut și eu retrofitul la stopurile LCI , totul funcționează perfect până la becurile de ceață spate , mai exact se aprinde doar pe partea stanga . 

Trebuie să se aprindă și partea dreaptă sau este normal ?

Edited by Tattady

On 2/29/2024 at 2:10 PM, Getreizecimiu said:

Ai reusit cu retrofitul ? Ma gandeam si eu sa fac insa intrebarea pe care o aveam este daca a facut cineva? Si daca stie cineva care este diferenta intre cele oem si cele aftermaket in afara de faptul ca pe cele oem tre sa le codezi

https://youtu.be/6vvYHHW0wh8?si=PXBom3W0uGxGxlen

On 7/31/2024 at 5:28 PM, Tattady said:

e normal asa.

Aasa e legea. Nu trebuie sa se aprinda amandoua. Altfel cei din spate fac mai greu distinctia cu stopurile de frana. 

• Thanks 1

On 7/31/2024 at 3:28 PM, Tattady said:

daca masina are doua lumini pentru ceata atunci trebuie sa se aprinda amandoua. Sau altfel spus daca ai doua lumini pe marsarier atunci sigur ai si doua pentru ceata care ar trebui sa se aprinda.

ca in video dat exemplu.

la o masina asa mare doua lumini pentru fiecare, au pus obligatoriu..

Edited by bimmer90f30
  • Thanks 1

9 hours ago, bimmer90f30 said:

daca masina are doua lumini pentru ceata atunci trebuie sa se aprinda amandoua. Sau altfel spus daca ai doua lumini pe marsarier atunci sigur ai si doua pentru ceata care ar trebui sa se aprinda.

ca in video dat exemplu.

la o masina asa mare doua lumini pentru fiecare, au pus obligatoriu..

Pe marșarier se aprind amândouă... dar pe ceață doar pe partea stânga , nu știu la stopurile de LCI cum trebuie să fie doar unu sau doua, de aceea întreb 

La cele NonLCI am avut doua și pe ceață .

Mulțumesc pentru răspuns 

12 hours ago, CosminEU said:

e normal asa.

Aasa e legea. Nu trebuie sa se aprinda amandoua. Altfel cei din spate fac mai greu distinctia cu stopurile de frana. 

Mulțumesc frumos pentru răspuns 🍻

12 hours ago, Tattady said:

La cele NonLCI am avut doua și pe ceață .

..de ce ar fi diferit la LCI?

Dar ti-am spus rational si logic de ce ar fi doua lumini in ambele situatii ca sa nu iti mai pui intrebari ci sa afli de ce se aprinde doar pe o parte.

Pe de alta parte probabil poti sa o lasi si asa .. pana la verificarea tehnica. 😉

Edited by bimmer90f30
  • Like 1

17 minutes ago, bimmer90f30 said:

..de ce ar fi diferit la LCI?

Dar ti-am spus rational si logic de ce ar fi doua lumini in ambele situatii ca sa nu iti mai pui intrebari ci sa afli de ce se aprinde doar pe o parte.

Pe de alta parte probabil poti sa o lasi si asa .. pana la verificarea tehnica. 😉

Totuși nu sunt asa sigur 

În acest video este o masina la reprezentanta care este exact la fel 

Dacă te uiți de la 0:50 pana la 1:00 se aprinde exact la fel doar pe o parte .

Rog un coleg care are Bmw G30 LCI cu stopurile originale sa îmi confirme dacă este la fel 

https://youtu.be/PdyygGVGIgk?si=qabQ03Cwiw8Fq-4J

Edited by Tattady

11 hours ago, Tattady said:

Dacă te uiți de la 0:50 pana la 1:00 se aprinde exact la fel doar pe o parte .

Ar mai putea fi vorba de o situatie de considerat. Avand in vedere ca stopurile sunt led acestea foarte probabil pot fi codate sa se aprinda doar pe partea pe care se circula in tara respectiva; exemplu UE vs. Anglia.

Asadar daca tu zici ca se aprinde doar pe stanga atunci se aprinde pe partea corespunzatoare masinilor cu volan pe stanga. 

Da, desigur sunt curios (poate nu interesat) si eu daca cei care au ca si tine stopuri LCI se aprind la fel din fabrica.

Hai colegi, verifocati si raspundeti pe topic.