Jump to content

e46, prima dragoste.

fightClub83

Recommended Posts

Salut tuturor! Sunt Cristi si sunt un alfist (re)convertit la BMW.
     Recent am vandut o Alfa Romeo Giulia fiindca zaceau in ea 20.000 euro, aveam nevoie de bani ca sa termin o investitie si masina o avusesem deja de 3 ani asa ca nu m-a durut foarte tare sa o marit.
    In firma mea avem 9 masini, inclusiv doua jucarii de oras pe care le tinem pentru schimb deci era cumva ciudat sa cumpar inca o masina relativ scumpa doar fiindca nu pot eu sa am peste 100 cp sub fund, cel putin in aceasta perioada dubioasa. Drept urmare am mascat nevoia mea de stabilitate pe drum, cutie automata cu convertizor de cuplu, ceva putere si clima automata intr-un proiect auto si anume ,e 46 - masina pe care o visam in liceu/facultate si pe care nu am avut-o niciodata.
    Valoarea a fost limitata la 2500 euro si singura gasita benzina si automata a fost una la Pitesti care parea rezonabila, cel putin din anunt. Stiam un baiat care locuieste in zona si care se pricepe la ele cat de cat ,l-am trimis sa o vada, a luat-o si mi-a adus-o a doua zi. Actele in regula, fiscal, asigurare...tot ce era nevoie. M-am bucurat ca un copil, chit ca nu am avut in viata mea masina de 18 ani vechime si care, in jurul meu o vad condusa din ce in ce mai des de tot felul de cocalari si bizoni. (sper sa nu se supere nimeni dar...stim cu totii la cine ajung BMW-urile cand se ieftinesc)

Masina este din 2004 .318i ,automata in 5 trepte ZF si.....ca bonus....are GAZ !!!! :))

Prima impresie este ca...sunt in e90 , 318i. Cutia se comporta la fel, motorul e acelasi ,dimensiunile similare...doar ca vibe-ul de masina veche, calitatea materialelor ,a plasticului si confortul de la volan pe un scaun textil de buna calitate imi aduc multe amintiri si chiar imi place masina! (nu o sa fiu ipocrit, imi place si consumul de 11% pe gaz....).

initial trebuia sa fie ceva care sa ma duca din A in B intr-un minim de confort dar fiindca masina imi place vreau sa o schimb radical si sa o fac o clasica pe care sa o conduc multa vreme de acum incolo cu placere, cel putin pana cand euro4 va fi interzis sau ceva de genul asta.
     Masina e praf pe caroserie si se vede ca, desi relativ bine intretinuta mecanic ,estetic oamenii care au avut-o nu au bagat banii in reparatii de calitate. E si de inteles, cand masina ajunge sa coste 10.000 de lei, nu are sens sa bagi inca pe atat intr-o revopsire de calitate sau cine stie ce alte imbunatatiri. Eu am de gand insa sa fac asta. Pas cu pas.

Am inceput cu un minim - o revizie, discuri si placute, sabotii de la frana de mana care nu mai tinea deloc, bujii (deh, GPL) si cam atat. Din pacate am nevoie de ea, merg zilnic cam 50-100 km si nu o pot lasa vreme indelungata in service.

Ce am nevoie de la comunitate? Sfaturi si indrumari despre cum sa abordez proiectul.
     impreuna cu un prieten bun si pasionat auto ne deschidem un service auto multimarca undeva prin iunie (asta e investitia in care au intrat si banii de pe Giulia) deci teoretic pe lucrari de baza nu am nevoie de recomandari dar cand vine vorba despre caroserie, piese aftermarket ,imbunatariri (navigatii, angel Eyes, piese din dezmembrari, precum si probleme specifice modelului, o sa am nevoie de ajutorul vostrul)

Multumesc tuturor si bine v-am (re) gasit (am avut acum ceva vreme e90 318i AT6)

• Like 3