Jump to content

Recommended Posts

Azi am facut un drum in afara si, la viteze mai mari, de peste 110-120, in curbe, in momentul in care incep sa virez, la rotile fata se simt trepidatii puternice care se transmit si la volan. Senzatia e aceea pe care o ai cand mergi pe pavajul vechi de granit dintre liniile de tramvai. A mai patit cineva, e grav (momentan nu am timp sa merg la service)?

Se manifesta si pe stinga - si pe dreapta, sau numai pe-o parte ? : ca atunci e clar un capat de bara (cu toate ca ar trebui sa se simta si in linie dreapta)

poate fi caseta (sper ca nu ..)

despre ce masina e vorba?

Din cate am vazut este vorba de un E36 316i din 1991.

Verifica in ordine:

-integritate anvelope(galme,uzura neuniforma)

-presiune corecta si egala in rotile de pe fata

-echilibrarea corecta a rotilor

-jocuri in articulatii

Intr-adevar, 316i E36 din 91. In linie dreapta merge bine, nu se simt trepidatii pe sosea buna chiar si la 170. In oras, nu prea imi dau seama, sunt denivelari peste tot. Acum 2 luni, in ziua in care am luat masina, i-am facut ITP-ul si cei de la service nu mi-au gasit jocuri.Dupa 2-3 saptamani,un mecanic care mi-a schimbat un semering la cutie, mi-a zis ca tre' sa schimb 2 pivoti, capetele de bara si bieleta antiruliu stanga. Asta face el comanda de piese, asa ca l-am banuit ca e interesat sa vanda piese doar si am fost la altul care mi-a zis ca doar bieleta se simte f. putin, dar ca nu e cazul sa o schimb deocamdata(ambii au testat la mana, nu pe vreun banc de probe). Cam asta e si, daca ma gandesc bine, cred ca problema e la viraje stanga sau cel putin se simte mai tare. E grav?

In legatura cu ITP-ul, eu am fost odata cu o bieleta vai de capul ei ca mi-era si rusine fata de pasageri. Cand sa ies dupa ce a bagat-o pe "zgaltait-orul" ala face ala "Asta da masina". :blink:

Cu toate ca alta data am fost si nu aveam nimic, si mi-a scos ca ar trebui sa schimb diverse chestii.

Cu trepidatiile, cam cat de tare se simte? Ai comparat cu trecutul peste pavaj, ceea ce mie mi se pare destul de tare.

Din cate am vazut este vorba de un E36 316i din 1991.

Verifica in ordine:

-integritate anvelope(galme,uzura neuniforma)

-presiune corecta si egala in rotile de pe fata

-echilibrarea corecta a rotilor

-jocuri in articulatii

27271[/snapback]

Am vazut azi ca trepidatiile se simt la viraje stanga, pe dreapta prea putin.

-anvelopele sunt bine

-surpriza la presiune fata:st-2,5, dr-2,7, spate:st-2,2, dr-3

Dupa ce am facut presiunea, nu am mai avut ocazia sa prind viraje la viteze mari. Oricum, masina sta mai bine pe sosea, inainte cam salta(idiotul de la ultima vulcanizare :blink:).

• 1 month later...
Iti da joc in volan? :blink:

33440[/snapback]

Nu,nu am joc la volan...sau ma rog,eventual putin din caseta insa era si inainte de huruit.Acuma pur si simplu cand doar am intentia de a vira :) dreapta,incepe sa huruie ca si cum ar fi dusa bieleta directie(sau cum io fi zicand). Cam de o luna incoa,parca to mai tare se aude huruitul asta sau chiar vibratii le pot zice.Cand virez stanga e OK...creca ar trebui sa conduc pe-o parte doar!!! :)

Nu cred ca e de acolo...rulmentul e OK(cel putin acu vro 2 luni cand l-am uns era OK).

33681[/snapback]

Cum l-ai uns?Ai dat jos telescopul?Altfel nu ai cum decat daca desfaci telescopul si iei flansa jos.

Nu,nu am joc la volan...sau ma rog,eventual putin din caseta insa era si inainte de huruit.Acuma pur si simplu cand doar am intentia de a vira :) dreapta,incepe sa huruie ca si cum ar fi dusa bieleta directie(sau cum io fi zicand). Cam de o luna incoa,parca to mai tare se aude huruitul asta sau chiar vibratii le pot zice.Cand virez stanga e OK...creca ar trebui sa conduc pe-o parte doar!!! :blink:

33683[/snapback]

Hmm,daca zici ca atunci cand virezi stanga nu face zgomot,atunci nu ar putea fi flansa pentru ca ar trebui sa se simta indiferent de ce parte e virajul.

Ar putea fi uzat unul sau amandoi pivotii levierului de comanda (bara de conexiune),chiar si bucsa semicaseta (idlearm) care este pe partea dreapta asezata.Cand iei viraj este cea mai solicitata piesa zic eu.

Hmm,daca zici ca atunci cand virezi stanga nu face zgomot,atunci nu ar putea fi flansa pentru ca ar trebui sa se simta indiferent de ce parte e virajul.

Ar putea fi uzat unul sau amandoi pivotii levierului de comanda (bara de conexiune),chiar si bucsa semicaseta (idlearm) care este pe partea dreapta asezata.Cand iei viraj este cea mai solicitata piesa zic eu.

33685[/snapback]

M-ai depasit cu "325"-ul tau. :) ..slowing down,please.Sa le luam pe rand.Eu le zic dupa cunostintele mele mioritice si tu imi confirmi, tehnic vorbind.

a.Eu stiu de pivotul de pe bratul principal...care tocmai a fost schimbat....deci care e urmatorul pivot de care zici???

b.care e bucsa semicaseta si unde e situata??? :blink:

Nu te supara dar nu sunt chiar cunoscator!!!

Nu,nu am joc la volan...sau ma rog,eventual putin din caseta insa era si inainte de huruit.Acuma pur si simplu cand doar am intentia de a vira :) dreapta,incepe sa huruie ca si cum ar fi dusa bieleta directie(sau cum io fi zicand). Cam de o luna incoa,parca to mai tare se aude huruitul asta sau chiar vibratii le pot zice.Cand virez stanga e OK...creca ar trebui sa conduc pe-o parte doar!!! :blink:

33683[/snapback]

Ai defect un rulment,la roata.Probabil pe partea stanga.

Parerea mea...