Jump to content

Achiziționarea unui BMW f30 (2012-2014)

Recommended Posts

Salut ma gândeam sa cumpăr un bmw f30 2.0 diesel (2012-2014), și as vrea câteva sfaturi. 
Mi sa spus ca e recomandat mai mult la drum lung decât la drum scurt, eu dacă e sa cumpăr acest model îl folosesc mai mult in oras(București). Ca dacă o folosesc mai mult in oras o sa am probleme mai grave decât la distante mare, eu mai plec in Italia o data la câteva luni sau ma mai duc la mare /munte dar nu văd unde ar fi problema mașini cu distantele.

Mi sa mai spus ca distribuția imediat se rupe la acest model și costa foarte mult sa o repari.
Probleme la termostat și pompa de apa mi sa zis ca se strica des.

Pareri?

Sa cumpăr sau sa nu cumpăr un f30 2.0 Diesel?

Salut,

In general, masinile BMW nu sunt ieftine ca intretinere dar depinde ce inseamna "mult" pentru tine. Ideea e ca orice masina, nu doar BMW, are nevoie de intretinere ca sa eviti reparatiile.

Da, la modelul despre care vorbesti, distributia este o problema, vestitul motor N47. Costul distributiei este cca 1000Euro. 

Revizia anuala sau la maxim 10-12k km, cca 1500lei (cu filtre originale dar nu la reprezentanta ci la celelalte cateva service-uri dedicate BMW. Mai putin unul dintre ele care foloseste filtre MAN si Mahle iar pretul la ei este de cca 1150 lei)

Uleiul la cutie trebuie schimbat la maxim 180k km (la ce masini te uiti, cati km si ce buget ai?) - cost, aproximativ 2500lei

Niciun diesel nu este facut pentru a functiona pe distante scurte (face "TBC" DPF-ul). Procentual, cat % crezi ca o sa mergi in Bucuresti, cat in afara, pe distante lungi?

De celelalte probleme mentionate de tine, nu am auzit (nu la modul ca fac parte din problemele uzuale. Cazuri izolate sunt pentru orice...)

Nu e vorba de întreținere, este vorba ca mi sa zis ca imediat se rupe distribuția sau altele si ca nu merita, la întreținerea mașini nu ma uit ca sunt conștient ca va trebui sa scot mai mulți bani din buzunar ca sa fie in state buna, dar frica mea este sa nu se strice încontinuu mai multe piese la motor sau distributie sau altele. Cam 70% in București o sa merg si 30% pe distante mai mari.

Ma uit deocamdată doar la bmw si Mercedes buget maxim 12 mi euro.