Jump to content

Intretinere BMW E46 320D

Recommended Posts

Salut tuturor, sunt incepator si totodata proaspat utilizator de BMW E46 320D 136cp din 2001 ( WBAAL71090CF53456) . Am cateva nelamuriri legate de intretinere dar si cateva probleme pe care le-am descoperit in astea 5 luni de cand il am.

Masina are 360xxx km si nustiu cand i-au fost schimbate filtrele de aer, epurator, motorina si as vrea sa i le schimb eu (Uleiul i l-am schimbat, si filtrul asemenea), cand am cumparat-o avea 346xxx km (deci am facut vreo 14.000 km cu ea ca na, placerea de a conduce cand esti incepator). Incepand cu problemele, poate reusesc sa le insir cat mai bine sa va ajute sa va dati seama.

1. Masina nu prea trage (sau nustiu eu cum ar trebui sa traga), si ma refer la faptul ca plec usor din ambreiaj (nu turat, doar din ambreiaj) si daca ii dau "kickdown" are un lag de 3-4 chiar 5 secunde pana cand "intra turbina". Alteori cand sunt in a 3-a (sau oricare treapta si ii dau talpa, dupa 2000 de ture si un pic se simte ca un sut, ca si cum ar iesi turbina si apoi se accelereaza mai bine. Am pus-o pe tester si mi-a iesit ca masina nu primeste acel avans de aer (primeam 0.5 bar in loc de 1bar) si era foarte puturoasa. Am dedus ca poate fi electrovalva de la turbo, asa am schimbat-o cu una din dezmembrari si parca s-a mai imbunatatit (am testat si 3 debitmetre dintre care unul de 150cp si era acelasi lucru). Catalizatoarele nu sunt infundate.

Am curatat debitmetrul cu spray dedicat, am curatat admisia (la jet la spalatorie ca n-am bani de service specializat), am curatat MAP-ul (tot cu spray-ul pentru debitmetre), am suflat un pic filtrul de aer cu compresorul (urmeaza sa-l schimb luna asta), am schimbat toate furtunele de vacuum si verificat pe cele de retur si nu sunt nici crapate, nici moi si nici "gume". Mi-a mai ramas sa verific pompa de injectie (dar nu m-as duce inca pana acolo ca din ce am vazut e si scumpa si nici nu cred ca ar fi de acolo problema), geometria turbinei (Tija se ridica dar nustiu cat ar trebui sa se ridice.) Turbina nu mananca ulei pt ca nu am balta in ea, mereu o las la relanti 1-2 minute dupa drumuri ca sa se raceasca. M-am gandit eventual sa fie si injectoarele de vina, ca nu le-am pus pe banc inca, dar urmeaza dupa revizie daca nu-si revine deloc masina.

2.Am schimbat amortizoarele pe fata dar am pastrat bieletele si cand sunt pe loc si urmeaza sa intorc sau in miscare cu a 1-a/a 2-a volanul trepideaza apoi isi revine dar are un punct in care trepideaza la nesfarsit.

3. Vibratii zgomotoase la interior in ture mici (1-2k turatii) apoi nu se mai aud. Unele vin de la trapa (cartonul ala vibreaza pt ca a fost tras in spate de un prieten ca el a vrut sa vada cerul domle' si a crezut ca-i perdeaua lui din camera). Trimurile nu vibreaza, suntetul pare sa vina din gurile de aer si nustiu sigur ce sa fac..

Urmeaza sa ii schimb uleiul (masina a avut 10w40 in ea si eu i-am pus 5w30 de la valvoline sa vad daca il mananca, si nu, e la nivel) cu ceva mai bun (m-am gandit la motul 5w40), urmeaza sa ii schimb si filtrul de ulei cu ceva de la bosch (am mann pe ea), filtrul de motorina, filtrul de polen, filtrul de aer, filtrul epurator si cureaua de la compresorul AC. Pompa de apa am schimbat-o

Intrebarea mea este, daca dupa ce fac toate lucrurile mentionate mai sus, masina tot nu se comporta mai bine, ce ar trebui sa am vedere? Sper ca nu m-am lungit prea mult cu postul asta, dar decat sa fac 100 si proaste, mai bine unul si bun in care sa cuprind toate nelamuririle mele. Zi/Seara faina! 😄

1.png

2.png

Edited by Bannedlmao
Am uitat sa mentionez un lucru

• 3 months later...

Salut, ai mai facut ceva cu masina pana la urma? Am si eu un 318d 2004 touring pe care am inceput sa il reconditionez. Aceleasi simptome, lenesa si mai mult de 100km pe ora nu pot sa ii dau din pedala....am schimbat turbina, servo (aveam probleme cu cealalta si trepida volanul la schimbari de directie), radiator (cel cu care am luat masina si-a dat duhul dupa 3 luni), fulie la fel schimbata, initial am pus continental...dupa 6 luni s-a rupt si am pus corteco a 2-a oara pare sa se aproprie de 6 luni si sper sa fie ok sa tina mai mult.