Jump to content

318i coupe - 2003/2004

dannastasa

Recommended Posts

As dori sa-mi cumpar din Germania un 318i coupe cu maxim 50.000 de km la bord. Ce parere aveti de aceasta motorizare? e ok pt coupe - nu e submotorizat? sincer mi-ar place mai mult un 320i ca doar are 6 cilindri :blink: nu? dar e prea mare taxa de inmatriculare si cu diferenta aia pun benzina pt un an de zile aproximativ - ca oricum nu tin masina mai mult de atat. Preturile vad pe mobile ca sunt in jur de 16.000 cu ceva dotari. Astept parerile voastre. Multumesc anticipat. :)

• Replies 61
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

As dori sa-mi cumpar din Germania un 318i coupe cu maxim 50.000 de km la bord. Ce parere aveti de aceasta motorizare? e ok pt coupe - nu e submotorizat? sincer mi-ar place mai mult un 320i ca doar are 6 cilindri :blink: nu? dar e prea mare taxa de inmatriculare si cu diferenta aia pun benzina pt un an de zile aproximativ - ca oricum nu tin masina mai mult de atat. Preturile vad pe mobile ca sunt in jur de 16.000 cu ceva dotari. Astept parerile voastre. Multumesc anticipat. :)

261044[/snapback]

e bmw... :)

eu ii garantez ca va fi dezamagit,140hp chiar nu sunt suficienti.as lua un 320cd...sau 320ci cu mai multi km.150000km la bmw chiar nu sunt o problema

261074[/snapback]

hehehe...te-ai invatat cu astea care fug de sub tine ! :blink:

pai daca tot isi ia coupe macar sa isi ia ceva mai puternic ca vin toti aia cu VW golf5 2.0tdi si il afuma la semafor...

261079[/snapback]

Mai sint si oameni pentru care masina e in primul rand o necesitate, care apreciaza o caroserie frumoasa dar care totusi nu fac liniute din semafor in semafor, se mai gandesc si cat platesc impozit, rca, combustibil, probabil prefera sa cumpere ceva pentru copil decat sa afume golfuri 5 la semafor, etc. Decisions, decisions. :blink:

Am mers si eu cu unul si puterea e ok. Intotdeauna vor fi altii mai rapizi decat tine. Depinde de pe ce masina vii acum. Eu nu as lua una cu km foarte muti doar pentru ca are motor mai mare. O masina mai noua e atceva.

Altfel, la banii astia a fost adus din Germania si cel despre care iti spun eu, dar cu taxe e pe la 20 mii (cam multicel). Are si piele si trapa si navi mic. Tinuta de drum mi s-a parut excelenta, simti mai bine masina decat in berlina. Stiu ce spun ca berlina am eu.

...cred ca am sa raman la 318i pt ca e cam ceea ce am nevoie acum - i-mi place foarte mult caroseria - nu fac liniutze cu golfistiii si chiar daca as face cred ca 143 de cai de la un BMW pot face fatza la 140 de cai de la VW chiar daca e posibil sa aiba un cuplu mai mare cel de la VW pt ca e diesel - dar masina pe care o conduc acum un C180 K SportCoupe tot de 140 de cai, e mai mult decat suficient pt a rula cu o viteza decenta si un consum asemanator la drum lung si sa "afum" golfisti la semafor;) - e drept ca, C-ul sportcoupe e mai usor ca, coupe-ul de la seria 3 - concurentul direct ar fi compact-ul dar e cam urat la partea frontala - "parerea mea" si de asta ma orientez sper un Coupe. Edited by dannastasa

...cred ca am sa raman la 318i pt ca e cam ceea ce am nevoie acum - i-mi place foarte mult caroseria - nu fac liniutze cu golfistiii si chiar daca as face cred ca 143 de cai de la un BMW pot face fatza la 140 de cai de la VW chiar daca e posibil sa aiba un cuplu mai mare cel de la VW pt ca e diesel - dar masina pe care o conduc acum un C180 K SportCoupe tot de 140 de cai, e mai mult decat suficient pt a rula cu o viteza decenta si un consum asemanator la drum lung si sa "afum" golfisti la semafor;) - e drept ca, C-ul sportcoupe e mai usor ca, coupe-ul de la seria 3 - concurentul direct ar fi compact-ul dar e cam urat la partea frontala - "parerea mea" si de asta ma orientez sper un Coupe.

261103[/snapback]

conteaza sa ai un motor pe care sa te poti baza intr-o depasire sa nu-ti consume exagerat si sa ai o caroserie a masini care sa ti se potriveasca si sa iti placa cand o vezi in parcare intre alte masini...

p.s.unii adora break-urile,altii ca si mine berlinele si coupe-urile,cabrio,altii jeep-urile ,insa compacturile.... nici mie nu imi plac

pai daca tot isi ia coupe macar sa isi ia ceva mai puternic ca vin toti aia cu VW golf5 2.0tdi si il afuma la semafor...

261079[/snapback]

golf 5 de 2 litri ia suta in 9.3 , iar 318i tot in 9.3 de ce sa il afume omule ? insa bmw e benzina are mai multi cai si are CAI DE BMW , mai gandeste-te

261079[/snapback]

golf 5 de 2 litri ia suta in 9.3 , iar 318i tot in 9.3 de ce sa il afume omule ? insa bmw e benzina are mai multi cai si are CAI DE BMW , mai gandeste-te

261079[/snapback]

hahaha te inseli. chiar astazi am dat-o cu un golf 5 din ala de care spui tu. i-am dat 2 masini in fata. o fi fost ala adormit sau nu ... acum nu am de unde sa stiu :blink:

P.S. sau tu te refereai ca il afuma atunci cand sta pe loc la semafor? :)

hahaha te inseli. chiar astazi am dat-o cu un golf 5 din ala de care spui tu. i-am dat 2 masini in fata. o fi fost ala adormit sau nu ... acum nu am de unde sa stiu  :blink:

P.S. sau tu te refereai ca il afuma atunci cand sta pe loc la semafor?  :)

261672[/snapback]

:)

261506[/snapback]

CAI DE BMW :blink: :) :) :) :) :)

diferenta esta facuta doar de cutie si de cuplu nu de "cai de bmw"

CAI DE BMW  :blink:  :)  :)  :)  :)  :)

diferenta esta facuta doar de cutie si de cuplu nu de "cai de bmw"

262339[/snapback]

cutia la bmw o simt mai bine ca la golf (am mers eu de curand cu o jetta si am vazut cum e pe motorul de 2 l 140h) , 318i e foarte elastic , cuplul e mai bun la golf pt ca e diesel si nu pt ca ar fi el golf , insa chiar in viteza 5 la318i la 170-180 la ora motorul e mai relaxat si da impresia ca poate mult mai mult decat intr-a 6 a la golf la aceeasi viteza.

asa ca asta am vrut sa spun prin cai de bmw ; la orice turatie simti ca el merge in regim normal si poate mai mult

...daca ar fi sa-l cumpar pt motor as opta pentru versiunea 328 fara facelift si ar fi cred o alegere perfecta :blink: - dar avand in vedere ca nu tin masinile foarte mult timp si vreau sa o mai si vand la un pret decent si repede cand o sa fie timpul am sa cumpar un 318 sau 320 cu facelift -acum depinde de moment - ce masina gasesc - apropos stie cineva un dealer din Germania specializat pe vanzare sh doar de BMW? nu vb de repezentate autorizate. Edited by dannastasa

320CI daca nu vrei sa te faci de rusine.

VW Golf 2.0 tdi te face bine de tot iti spun sigur. Mai este si Skoda, Seat cu aceeasi motorizare, Peugeot 136cp etc...

Acum daca vrei BMW doar pentru caroserie treaba ta.

Majoritatea il iau pentru motor.

262484[/snapback]

nu pot sa cred ca spui asemenea aberatie "te face golf 2.0 tdi" , la ce te face in afara de cuplu pt.ca e diesel , are cai mai putini , are acelasi demaraj, sa nu mai vorbim de silentiozitate ,elasticitatea motorului , viteza de top mai mare , sunetul motorului mai misto ,etc.

320CI daca nu vrei sa te faci de rusine.

VW Golf 2.0 tdi te face bine de tot iti spun sigur. Mai este si Skoda, Seat cu aceeasi motorizare, Peugeot 136cp etc...

Acum daca vrei BMW doar pentru caroserie treaba ta.

Majoritatea il iau pentru motor.

262484[/snapback]

318i dupa 4.000 de ture face muci golful tau , gandeste-te ca are cuplu max. la 6.000 de ture , golful chiar la cuplul lui maxim nu te baga in scaun ca 318i

ma rog , probabil ai o motorizare de top si iti permiti sa te gandesti sa bagi in aceeasi oala bmw cu skoda , si seat

nu pot sa cred ca spui asemenea aberatie "te face golf 2.0 tdi" , la ce te face in afara de cuplu pt.ca e diesel , are cai mai putini , are acelasi demaraj, sa nu mai vorbim de silentiozitate ,elasticitatea motorului , viteza de top mai mare , sunetul motorului mai misto ,etc.

262575[/snapback]

Ma rog, fiecare cu parerea lui.

Vorbesti de cuplu asa ca si cum ai vorbi de aer conditionat :) "are mai mult cuplu...si ce???" . Daca nu stiai cuplu face diferenta........in multe situatii. intre 90 si 130 km/h esti varza cu 318i fata de un 140cp d , dar ma rog nu o sa intru in detalii.

Daca esti posesor de BMW nu inseamna ca faci pe toata lumea cand vrei tu si cu orice motorizare vrei tu.

Daca ai sa citesti un pic mai atent forumul :) o sa vezi ca este vorba de plecatul de la semafor si nu de elasticitate sau 4-5ooo de ture, vit a 6a.... etc.

Pentru curiozitatea ta, da am un 330d e90 si un seat leon de 140 de cai si vreau sa spun ca Seatul pleaca foarte repede, oricum mai repede ca un 318i.

Fa si tu o tura cu o masina de 140 cp diesel si ai sa vezi, nu mai vorbi din pareri gen turatii, elasticitate ....

Nu bag Skoda Seat sau VW in aceasi oala dar vreau sa subliniez ca daca esti in BMW nu inseamna ca esti suveran pe sosea cel putin fata de aceste modele si cu un motor de 318i.

Si aceste firme au modele de top RS, Cupra, GTI cu multi caluti, si iti spun ca nimic nu este mai neplacut si frustrant decat sa te faca o Skoda fluierand....... :) :blink:

BMW ul are multe calitati insa cea mai mare dintre ele este motorul.

Personal cred ca 318i este submotorizat pentru un BMW... asta daca vrei sa intelegi.

Cred ca alegerea motorizarii depinde de banii pe care ii are fiecare, de acea daca omul are bani pentru 320i nu il mai incurajati pentru 318i ......

Si mie mi se pare submotorizat 318-le si sunt de parere ca G5-TDI-140cp are acceleratie mai buna,are cuplu,nu gluma...dar dc. e un 2.0TDI de 170cp?!!? bye,bye si cu 320i :) Eu cred ca nu ar trebui sa subestimati chiar asa compactele astea de la VAG(plus ca majoritatea sunt remapate).

P.S.-Ia-ti macar 320i dc. vrei bmw.Bafta! :blink:

Ma rog, fiecare cu parerea lui.

Vorbesti de cuplu asa ca si cum ai vorbi de aer conditionat :) "are mai mult cuplu...si ce???" . Daca nu stiai cuplu face diferenta........in multe situatii. intre 90 si 130 km/h esti varza cu 318i fata de un 140cp d , dar ma rog nu o sa intru in detalii.

Daca esti posesor de BMW nu inseamna ca faci pe toata lumea cand vrei tu si cu orice motorizare vrei tu.

Daca ai sa citesti un pic mai atent forumul  :) o sa vezi ca este vorba de plecatul de la semafor si nu de elasticitate sau 4-5ooo de ture, vit a 6a.... etc.

Pentru curiozitatea ta, da am un 330d e90 si un seat leon de 140 de cai si vreau sa spun ca Seatul  pleaca foarte repede, oricum mai repede ca un 318i.

Fa si tu o tura cu o masina de 140 cp diesel si ai sa vezi, nu mai vorbi din pareri gen turatii, elasticitate ....

Nu bag Skoda Seat sau VW in aceasi oala dar vreau sa subliniez ca daca esti in BMW nu inseamna ca esti suveran pe sosea cel putin fata de aceste modele si cu un motor de 318i.

Si aceste firme au modele de top RS, Cupra, GTI cu multi caluti, si iti spun ca nimic nu este mai neplacut si frustrant decat sa te faca o Skoda  fluierand....... :)  :blink:

BMW ul are multe calitati insa cea mai mare dintre ele este motorul.

Personal cred ca 318i este submotorizat pentru un BMW... asta daca vrei sa intelegi.

Cred ca alegerea motorizarii depinde de banii pe care ii are fiecare, de acea daca omul are bani pentru 320i nu il mai incurajati pentru 318i ......

262687[/snapback]

- fiecare masina are cuplul ei , benzina dezvlta caii la turatie mai mare , cine stie sa mearga cu un bmw benzina - nu vreau sa spun ca ar fi vorba de mine - sa-i dea turatia care-i trebuie , obtine cuplu si demaraj si nu se teme de de golf 2.0 tdi.

REPET , ambele au acelasi demaraj

- intre 90 si 130 intri inscaun cu 318i insa depinde in ce treapta esti si cum schimbi vitezele.

- cu plecatul de la semafor gresesti , bmw va pleca mai repede ca golful pt ca are primele 2-3 secunde mai rapide ca benzinar , ulterior recupereaza golful datorita cuplului , insa stim cu totii ca la semafor conteaza primele 2-3 secunde

- nu mi-am inchipuit niciodata ca bmw face toate masinile pt. ca nu mai am 5 ani , sunt motorizari pe multe marci care fac multe din motorizarile de bmw

- nu stiu de ce ar fi frustrant sa te faca o skoda cat timp ea este RS. Asta e , ea e facuta cu scopul de ai face e majoritatea celorlalti. Frustrant este sa te faca o masina cu performante foarte apropiate cu ce ai tu , pt ca atunci ai pe cine sa te superi , pe sofer

- in ceea ce priveste submotorizarea mi se par in aceasta situatie doar 316i si 318d , 318i e totusi o masina de 143 cai care ia suta in 9.3 sec. sa fim seriosi , daca asa ceva ni se pare submotorizat pentru o caroserie de doar 1350 kg inseamna ca sigur nu avem simtul realitatii.

- daca 320i la aceeasi bani cu 318i are cu cca. 100.000 km mai mult eu zic ca este de ales 318i

:)

262687[/snapback]

pai asta vroiam si eu sa spun...daca omul are bani de 320i sau 325i sa nu se uite ca masinile alea au 130.000km ca nu conteaza...sunt motoare fiabile care duc muuuulti km si e pacat sa iti iei 318i mai ales pe coupe.parerea mea ca e si mai greu de vandut,eu unul decat benzina de 140 de cai prefer un diesel de 130.cine a avut stie despre ce vb