Jump to content

Recommended Posts

Eu, de azi nu am de gand sa mai cred o iota in UTOPIA pe care o presimteam a fi instaurata in viata mea si a copiilor ce ne urmeaza.. sau cel putin a celor care ne urmeaza. Nu este deloc frumos ce vor altii sa ne faca sa intelege; absolut deloc frumos. Suntem profund spalati pe creier; dar bine de tot!

In seara asta am primit confirmarea a ceea ce eu insusi puneam sub sensul intrebarii (din cunostintele scolaresti, adica de pe vremea scolii - sa nu las loc de interpretare) aceasta poluare e care noi o facem prin CO2. Azi s-a incheiat orice dezbatere in mintea mea, s-a confirmat ca, ce am stiut am stiut bine.

Voi sunteti liberi sa credeti ce vreti dar mie mi-e (imi va fi) imposibil sa va cred daca imi puneti sub nas altceva decat ce stiu si altii. Nu am gasit nimic mai profund stiintific si mai real. Nici nu cred ca exista.

Mai sus nu numai ca este explicat cum trebuie, este explicat cu BUN SIMT! cum stau lucurile cu planeta asta.

Edited by bimmer90f30

19 hours ago, Romulus said:

ce phev produce byd? cu ce motoare?

Nu știu exact dar așa era trecut în articol ca sunt PHEV cu electrice și mă gândesc ca sunt mai multe PHEV decât EV.

Interesantă și partea asta cu SUV urile:

https://www.theguardian.com/environment/2023/nov/24/motor-emissions-could-have-fallen-without-suv-trend-report

https://www.i4talk.com/threads/new-i4-got-into-an-accident-airbag-deployed-need-help.7266/page-2

"I have purchased i4 for 4 months. I was involved in a minor collision where I rear-ended another vehicle due to the carplay defects of GPS misalignment issue. Although there was no structural damage, the airbag deployed. The dealership is requesting that I replace the Safety pyrotechnics inside the HV battery unit, which is estimated to cost $12,000 ( $7000 for labor and 5000 for parts) along with other $13000 airbags repair. I am unsure if this replacement is necessary and would like to know more information before making a decision."

Are cineva informatii si din alta sursa? Ma intreb daca este doar un caz de profit oportunistic al unui dealer, sau asa arata procedura si preturile tipic aplicabile cazurilor de accidente cu BMW-uri electrice la care s-au deschis airbag-urile. Citisem candva ca si la modelul i3, daca airbag-urile se deschid, bateria este dezactivata si poate fi reactivata de catre dealer, numai daca trece cu succes o inspectie amanuntita.

Intr-un astfel de scenariu, este absolut de inteles deprecierea abrupta a valorii de piata a unui vehicul electric. Dupa ce a iesit din garantie si din momentul in care o polita Casco mai acopera prea putin din valoarea masinii, orice mic accident care deschide airbag-urile trimite autoturismul direct la Remat.

• Like 1