Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Locatia si luna iesite la vot au fost Poiana Brasov si Mai. Acum votam weekend-ul din Mai in care va avea loc intalnirea. ×

Recommended Posts

45 minutes ago, FiveThreeFive said:

DIn nou, libera imaginatie. Orasele sunt deja pline de camere video, sau se pot umple rapid si relativ ieftin, iar aplicatiile de license plate recognition sunt deja banale. Deci, se poate monitoriza traficul in timp real si automat. Ai masina pur electrica - esti liber sa circuli cat vrei. Pentru fiecare treapta de poluare in jos, la masinile cu motoare termice (incl. hybrid), taiem 5 zile din dreptul de a folosi masina in localitati, fara a scadea sub 5 zile. Euro 6 - ai voie max. 25 zile; Euro 5 - 20 zile, Euro 4 - 15 zile, Euro 3 - 10 zile, Euro 2 si mai jos: 5 zile. Te-am prins ca ai incalcat regula: ramai fara permis 6 luni.

What did i just read??? :)))

Totusi vrem o tara ca afara insa facem compromisuri . Dpmdv cine nu-si permite ceva mai nou second hand, sa treaca de ex de la euro1234 la euro5, nu nou ca acum sunt extrem de scumpe cele noi , nu-si permite sa detina masina , exista transport in comun , cum am crescut multi ( eu cel putin mergeam pe jos pana la scoala cca 50 min ), nu e mare tragedie , dar unii s-au nascut in puf, se pare.

N-ar mai fi trafic , poluare ... nu se vrea o societate evoluata, ca la buget , pt hotii astia , conteaza si 35  lei x mii de masini ....

Va suparati degeaba dar in alte orase se platesc taxe grele pt vechituri si eu sunt de acord cu ei. Suntem in ue numai cu numele si cu pretentiile .

Daca locuiam in oras si aveam munca acolo mergeam numai pe jos , masina o tineam pt urgente si concedii .

• De acord! 1

2 minutes ago, BaXXon said:

Va suparati degeaba dar in alte orase se platesc taxe grele pt vechituri si eu sunt de acord cu ei. Suntem in ue numai cu numele si cu pretentiile .

Daca locuiam in oras si aveam munca acolo mergeam numai pe jos , masina o tineam pt urgente si concedii .

+1 

Si clar ala "saracul" cu cazan va pune numai anvelope noi si premium. Verificari ale franelor, directiei anual... 

De taxe nu are bani , in rest e foarte sigur in trafic

Am o intrebare pe care probabil nimeni nu si-a pus-o. Ce o sa faca proprietarul cu o masina euro 4 de ex din 2009, un e60 chiar, intretinut, cu km reali putini, dotari cat cuprinde, ceva ce Dacia n-o sa aiba prea curand nici ca siguranta nici confort, a carui valoare de vanzare sa spunem se invarte pe undeva pe la 6-7k euro? Se da lege, se taxeaza masiv euro 4 pt a le scoate din circulatie iar respectivul proprietar se vede "jefuit" de o suma considerabila. Credeti ca acest proprietar o sa strige uraaa, imi cumpar Dacia sau alta masina noua pe care sa dea peste 15k euro si in care sa nu aiba acelasi confort si siguranta ca in masina de 16 ani vechime ? 😄  Si sa nu veniti sa-mi spuneti ca puteti compara Duster nou la 28k cu X3 din 2022 la 28k euro. Apoi, ce o sa mai poata face cu acea Dacie motor 0.9 TCe dupa 3 ani si 80k km oare ? Cine si la ce valoare o mai cumpara ? Ok, poluam, ma taxezi etc. dar ofera-mi o alternativa pentru transport. Pune taxe un pic mai mari la alea multe, cu banii adunati schimba transportul feroviar, fa-l accesibil pe distante mari si-ai sa eliberezi strazile de masini. Eu platesc anul asta impozit 4200lei la motor de 2993cc. Am ITP pe bune, masina are 415k km cu DPF original activ, turbo original si schimburi de ulei efectuate ca la carte la cat a zis calculatorul masinii. Este euro 5 si nu simt nevoia sa o schimb. In 10 ani am platit statului aproximativ 5000 euro impozit (am facut o medie). Ce-ar trebui sa fac ? S-o arunc si sa cumpar un Duste la 28k cu motor de ascutitoare ce o sa consume in draci cu masina plina? 😄 Toti vorbim de poluare dar nimeni nu mai vorbeste de fiabilitate. Sa faca producatorii masini fiabile si eu cumpar. Nu sa le arunc dupa perioada de garantie. Personal consider submotorizarea principala cauza pentru lipsa de fiabilitate a masinilor actuale. Viata unei masini raportat la valoarea de noua ar trebui sa fie macar 20 de ani. Sau daca nu, sa revenim la carute, ca tot sunt eco. Deci ? Ce o sa faca toti posesorii de masini noi dupa 3-5 ani cand o sa doreasca o alta masina noua ? Unde o sa mai vanda ? Sau "rabla" aia de masina veche de peste 10 ani dispare in neant ? Nu trebuie si ea sa treaca printr-un proces de reciclare cat mai aproape de 100% ? Iar dupa mine , la electrice o sa fie si mai jale cu devalorizarea. Al doilea proprietar n-o s-o mai poata vinde daca a trecut de 200k km cu ea. Sau ne amagim ca motoarele astea electrice si mai ales bateriile sunt indestructibile ? 😄  Va ascult ...Multumesc!

Nu ai ce face 🙂  de cand am dat seria 1 ma tot chinui sa gasesc ceva masina noua, greu 🙂  preturi destul de mari in general , ma rog eu caut si PHEV . Altfel daca e sa cauti ceva nou asemanator cu E60 cam greu, poate Octavia .A my bad - ca si X3 , poate Mazda CX30  e mai mica ce e drept 

Edited by alex230ro

1 hour ago, costinlogin said:

S-o arunc si sa cumpar un Duste la 28k cu motor de ascutitoare ce o sa consume in d

Daca ai 28k euro sa dai pe un cotet ca dacia , ti bmw-ul si de banii aia ( 28k euro ) ai de unde sa platesti impozitul inca 20 de ani ( pana nu mai poti circula cu nici o termica ).

4 hours ago, sskkaa said:

am vazut si "vechituri" in stare f buna de functionare si tinute din scurt cu tot ce trebuie ca mentenanta, si am vazut si euro6 cu egr off si adblue off si dpf off si altele... hai sa nu mai mancam cacat.

Itp-ul sa fie Itp pe bune si orice " dpf off" sa fie respins cu bulinuta ca in decurs de 30 zile daca nu corespunde se radiaza permanent. Sa vezi cum n ar mai exista manarii de genul asta.

Trebuie taiat in carne vie daca vrem sa ne civilizam .

Va zic parerea mea : nu toti trebuie sa fim la fel , nu toti am studit si muncim la fel ca daca ar fi sa fim toti la unison dpadv , am avea toti dacia si am manca toti parizer.

Edited by BaXXon
completare
  • De acord! 2

1 hour ago, BaXXon said:

Daca ai 28k euro sa dai pe un cotet ca dacia , ti bmw-ul si de banii aia ( 28k euro ) ai de unde sa platesti impozitul inca 20 de ani ( pana nu mai poti circula cu nici o termica ).

Pai nu, ca de aia 28k iei X3 din 2021 hibrid si platesti doar cativa leuti impozit. Nu ma mai prinde statul sa-i platesc impozit 10% din valoarea masinii 🤬 ca doar nu poluez de 15 ori mai mult ca un 2000cc.

7 hours ago, costinlogin said:

Pai nu, ca de aia 28k iei X3 din 2021 hibrid si platesti doar cativa leuti impozit. Nu ma mai prinde statul sa-i platesc impozit 10% din valoarea masinii 🤬 ca doar nu poluez de 15 ori mai mult ca un 2000cc.

Ei vezi ca exista rezolvare si in cazul tau ? 👌

On 2/19/2025 at 11:24 AM, sskkaa said:

o dati dintr-o extrema in alta... fiecare padure are si uscaturile ei.

am vazut si "vechituri" in stare f buna de functionare si tinute din scurt cu tot ce trebuie ca mentenanta, si am vazut si euro6 cu egr off si adblue off si dpf off si altele... hai sa nu mai mancam cacat.

Bine spus ai “ai văzut și vechituri ok”, din păcate majoritate sunt vechituri poluante,  legile nu se dau pentr  2,3 persoane care au mașini vechi întreținute care le folosesc preponderent in weekend. Eu chiar m am săturat să nu pot merge în oraș pe jos ca rămâi la propriu fără respirație când vine o rablă și să nu mai menționez ca tot drumul miroase doar a noxe. Eu zic ca e mai importantă sănătatea oamenilor decât să poată să meargă gigel cu euro 1 ca lui așa îi place. Suntem intr o societatea, libertatea este până când ajungi la libertatea, sănătatea altuia.

• De acord! 2