Jump to content
Hai si tu la Fantanita Haiducului (Bradu, judetul Sibiu) la intalnirea anuala BMW Club in perioada 16-18 Mai !!! ×

Recommended Posts

4 hours ago, Bala said:

EV. Am doar EV de vreo 6 ani. 

Felicitari !

2 hours ago, Alex3245 said:

Eu prefer avionul oricând, nu prea merg în vacanțe cu mașina, mai ales distante de 800 km+. Dpmdv nu merita să mergi așa mult e prea obositor și periculos.

Daca marea și muntele sunt până în 300km poți sa mergi cu 160 km/h și ajungi fără sa încarci, ma refer la mașini cu baterii mari.

Concediile numai cu masina si doar mers relaxat , nu conduc mai mult de 500 km intr-o zi , eu imi aloc cel putin 3 saptamani pt cel de iarna si cam 4-5 saptamani pt cel de vara . Merg si opresc unde imi place , dupa 2-4 zile plec mai departe si tot asa pana ma satur de pribegie ( am noroc ca iubita e pe-o minte cu mine ) . Am vazut niste locuri interesante pe care le ratam daca dadeam blana pe autostrada.

Eu am cam terminat cu perioada in care ma grabesc ca arde , incerc sa merg regulamentar ( ma gandesc ca de banutii de amenda mai pot face ceva pe langa cocioaba ).

Eu am făcut Iași - Budapesta dar am făcut oprire de o zi în Oradea și așa Iași-Oradea groaznic, am făcut vreo 8 ore, am plecat la prânz, am ajuns acolo pe la 1 noaptea rupt. 
Pe drum depășire după depășire, camioane la greu, căruțe, etc.

De atunci mi s a luat să merg 8-9 ore, maximum 3,4 ore e ok. 

@alex230ro la orice ev nou cu care mergi pe autostrada cu viteza de 130km/h îi scazi rangeul oficial cu 20% 😅.

Edited by Alex3245

BYD .... tot soiul de probleme , soft , incarcare versus racirea bateriei , incalzire alarmanta bateriei etc . google este prietenul nostru. Initial ma uitam la BYD dar dupa cateva sapaturi clar nu era ceea ce trebuie. Ii las pe altii mai curajosi ca mine , sa experimenteze.

Edited by BaXXon

6 hours ago, alex230ro said:

Chinezii sunt ca si rusii dupa parerea mea. Rusii anunta noi modele de rachete ce au viteza gandului dar nu sunt in stare nici sa le lanseze macar, ce sa mai zici si de rachete?

Cam asa au cam ajuns si chinezii mai nou. 😄

Din punctul meu de vedere sunt fraieri sunt aia ce isi cumpara o chinezarie facuta de ei, nu ceva facut de altii si fabricat in China, ceva facut 100% de chinezi. Si spre binele lor sper sa ma insel.

9 hours ago, BaXXon said:

BYD .... tot soiul de probleme , soft , incarcare versus racirea bateriei , incalzire alarmanta bateriei etc . google este prietenul nostru. Initial ma uitam la BYD dar dupa cateva sapaturi clar nu era ceea ce trebuie. Ii las pe altii mai curajosi ca mine , sa experimenteze.

Si cica degradarea rapida a bateriei.

🙂  nu ma intereseaza BYD dupa cum nu ma intereseaza MG sau Tesla desi la Tesla posibil sa ma pomenesc cu asa ceva pe cap. Ideea e ca ce fac chinezii forteaza si alti producatori sa mai dezvolte una alta , interesant de ex e ca Toyota pare ca "impinga" ceva mai serios pe partea de EV  .