Jump to content

Bataie motor N43b20a

Recommended Posts

Salutare, am si eu o problema cu acest motor N43b20a, dupa schimbarea distributiei incet, incet, a aparut o bataie in motor, nu imi dau seama de unde se aude, la relanti se observa cel mai accentuat, in mers ori se opreste ori este atenuata de zgomotul rularii si nu se mai aude. Nu stiu daca are legatura cu schimbarea distributiei, am revenit la mecanic, mi-a schimbat si intinzatorul curelei de accesarii si rolele crezand ca poate fi de acolo...nimic. De precizat ar mai fi ca la stat mult in trafic bara la bara o dara cu incalzirea motorului imi apare si eroarea in bord: "Oil pressure too low". Primele 2 -3 dati nu i-am dat mare importanta, am zis ca poate face figuri senzorul. Stie cineva care ar putea fi solutia, precizez ca mecanicul nu stie ce ar putea fi si nici nu vreau sa schimb 20 piese ca la a 21-a sa nimeresc, as aprecia un raspuns pe topi, cineva care a avut aceasta problema. Multumesc!

Salutare SBA85 sunt mai multe aspecte ale problemei aici, eroare 3C01 = Oli pressure to low aparea si inaite sa schimbi distibutia?

Daca nu si mecanicul tau nu a schimbat distibutia ca la manualul BMW , adica cu dat baia de ulei jos ( pentru asta trebuie dat jos cadrul motor parca) si calata si pompa de ulei pentru ca are arbori de contrabalans sunt mari sanse sa fie problema de acolo si implicit zgomotul despre care spui tu ca a aparut si banuiesc ca nu exista inainte. Dar poate si sper ca nu este cazul, fi foarte atent pentru ca trusa de cale pentru pus distribuita la N43 are si niste scule speciale pt pompa de ulei.

Si eu am avut eroarea 3C01 = Oli pressure to low si am avut noroc pentru ca s-a rezolvat cu inlocuirea senzorului de presiune+ electrovana de control presiune ulei. Cat despre distributie si eu am avut oferta de la un mare service dedicat Bmw ( unul care si-a si schibat numele ) si care habar nu avea de treaba cu pompa de ulei si etc......am zis pas nu mulrumesc.

Bafta si ne mai auzim daca mai ai nevoie de sfaturi

image.png.1973dee748358448c53632bd1f4c083c.png

Ms de raspuns, da, mi-a mai aparut eroarea si inainte de schimbarea distributiei, cat despre cale a folosit, chiar a rupt una in procesul schimbarii. Mi-a fost recomandat de cineva de la RAR mecanicul respectiv, cred ca a mai pus distributii de BMW. Intre timp mi-a inlocuit senzorul de presiune si a cumparat un manometru pt a verifica presiunea. Revin cu update daca intereseaza pe cineva, poate sunt info folositoare