Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

Joc la caseta de directie

Recommended Posts

Salut ! Poate sa-mi detalieze si mie cineva cum se manifesta jocul la caseta de directie a unui e39? Sunete, senzatie la condus etc. Multumesc :blink:

261881[/snapback]

nu sunt sigur...dar cred ca am si eu joc la caseta. doar pe stanga este sesizabil... se simte pe piatra cubica si la denivelari la mine... plus ca se transmite putin si in volan...

apropo...u cati km ai ??

Edited by aditzzaa

Deocamdata eu nu sunt sigur ca am problema cu caseta ..de asta intrebam desimptome ... la mine apare ceva asemanator ca un troncanit cand merg pe drum de tara cu pietricele marunte ...s-ar putea sa fie de la telescoape ..dar mai multe o sa aflu dupa ce le schimb.

Deocamdata eu nu sunt sigur ca am problema cu caseta ..de asta intrebam desimptome ... la mine apare ceva asemanator ca un troncanit cand merg pe drum de tara cu pietricele marunte ...s-ar putea sa fie de la telescoape ..dar mai multe o sa aflu dupa ce le schimb.

261937[/snapback]

sa ne spui si noua dupa ce le schimbi...ca exact asta voiam sa incerc si eu...telescoape. pt ca restul totul este ok

E foarte posibil sa fie caseta de directie dar in acelasi timp e posibil sa fie si bieletele antiruliu sau de directie.Dute la un service ca sa iti faca o diagnoza si apoi treci la cumparat piese.Bafta

262064[/snapback]

inafara de ce zici u , mai pot fi si discurile de frana , eu le-am schimbat miercuri , de la viteze mari cand puneam frana facea volanu ca toate alea...:blink:

Pai daca ai joc in caseta , e simplu de verificat , misti de volan stanga-dreapta , miscari scurte (adica doar cateva grade ) .Daca rotile se vireaza la cea mai mica atingere a volanului inseamna ca nu ai joc .(asta presupunand ca nu ai joc la bara de directie , la capetele de bara...). Cel mai probabil bieletele antiruliu sunt cauza zgomotelor pe care le auzi , multi mecanici nu stiu sa verifice bieletele astea.

Pai daca ai joc in caseta , e simplu de verificat , misti de volan stanga-dreapta , miscari scurte (adica doar cateva grade ) .Daca rotile se vireaza la cea mai mica atingere a volanului inseamna ca nu ai joc .(asta presupunand ca nu ai joc la bara de directie , la capetele de bara...). Cel mai probabil bieletele antiruliu sunt cauza zgomotelor pe care le auzi , multi mecanici nu stiu sa verifice bieletele astea.

262190[/snapback]

De asemenea e posibil sa auzi zgomotele alea si din cauza rulmentilor de sarcina,care se afla in capul amortizoarelor.Daca zgomotul e gros si se aude o singura data intr-o goapa,e posibil amortizor-astea se verifica usor.Apesi tare pe caroserie in dreptul amortizorului iar masina treuie sa revina ferm la pozitia initiala.Daca senzatia de tangaj-misca usor sus-jos,e clar ca e dus.Daca zgomotul este repetat la denivelari mici e rulmentul de sarcina.Bieletele antiruliu nu prea se aud.O simti mai usor la smucituri stanga-dreapta-masina va avea tendinte de a "pierde fata" (de a se clatina) daca ramane stabila, nu e bieleta.

am fost la un mecanic acum cateva zile si s-a uitat la masina ....el a zis ca sunt bieletele antiruliu pe spate :blink: (cu toate ca eu aud zgomotele pe fata) si ca telescoapele pe fata sunt curse si scot un fasait ca si cum dezumfli o minge cand te apesi pe ele. Am cumparat deocamdata bieletele si o sa le schimb saptamana asta sa vad care e treaba. Am miscat de volan rotile se misca la cea mai mica atingere deci s-ar parea ca n-am joc la caseta de directie. Va tin la curent ...

In volan jocul se simte doar daca caseta are joc axial. Daca insa caseta are joc radial nu simti joc la volan. Si de obicei caseta cu cremaliera capata joc radial ...

Verifica si bielelete antiruliu pe fata. Daca sunt duse cel mai bine se simt pe piatra cubica - se aude un clãnÞãnit continuu de la ele. Daca nu le-ai schimbat niciodata si tot umbli la amortizoare, schimba-le si pe ele. Sunt relativ ieftine, cateva sute de mii doar.

1. daca sunt curse amortizoarele inseamna ca trebuie sa le schimbi urgent

2. ca sa verifici daca ai joc in caseta suie masina pe elevator/rampa si misca de bieleta de directie (inspre caseta si inspre roata) in timp ce iti tine cineva roata sa nu se miste. iti vei da seama singur daca ai joc sau nu :blink:

PS: poti sui masina pe cric si sa faci operatiunea asta dar nu iti recomand.. mai bine dai 10 lei unui mecanic la orice service care are elevator sa ti-o suie 2 minute si atat..

Edited by AliNOS

• 3 weeks later...
Salutare! Readuc in discutie subiectul pt. ca din pacate n-am scapat de zgomot. Am schimbat azi telescoapele pe fata cu unele noi Boge si s-ar parea ca le-am schimbat degeaba :blink: bine erau un pic curse in special cel de pe stanga dar mai mergeau. Am sa ma duc maine din nou in service sa-l mai pun sa verifice din nou bieletele pe fata. O intrebare: zgomotul asta asa ca un crantanit de articulatie cand treci peste gropite sau pietris poate proveni si din bucse sau de la capetele de bara ???

262190[/snapback]

Gata am rezolvat ...am fost dimineata iar in service si dupa mai multe teste am descoperit ca era vorba de bieleta antiruliu stanga fata. Desigur am testat-o prima data dar se pare ca avea joc numai intr-o anumita pozitie :blink:

269648[/snapback]

Dupa cum spuneam mai sus foarte putini mecanici stiu sa verifice daca joaca bieletele antiruliu.....

• 5 years later...
exista vrun mod in care pot verifica servo-directia ( lichid este , am completat cu pentosin original ) insa merge foarte greu si inainte de completare .. nu pierde lichid nu nimic, imi poate spune cineva unde se afla sau cum o pot verifica ( sa scot alimentarea ei sa o testez fara daca se simte ca imi lucreaza)?