Jump to content

BMW X1 F48 schimb ulei + filtre cutie

Ene

Recommended Posts

Bună ziua, 

Am un BMW X1 2.0 xd 190CP 2018. As dori sa schimb uleiul și filtrele la cutie. Motorul este dispus transversal. Cutia este automata și dispusa tot transversal din ce am inteles. Modelul cutiei de viteze este GA8F22AW.

Filtrul se poate demonta ușor, din lateral sau trebuie demontata cutia? Din ce vad în poza pare simplu. 

Ce ulei îmi recomndati sa folosesc?

Am văzut pachete pe autodoc, epiesa etc. cam la 1000-1200 lei (ZF, MEYLE etc.)

Am atașat poze cu cutia. 

Vă mulțumesc!!! 

IMG-20230107-WA0000.jpg

IMG-20230107-WA0001_edit_556021123156299.jpg

Edited by Ene

Cati km sunt facuti? Peste 150k? Poate dupa acei km ar trebuie schimbate filtre si ulei la automata.

Iar uleiul de motor oficial i-ar trebui 0w30 ultima clasa, FE. I-as pune pana la 150-200k ulei dedicat acestei generatii de motoare.

Edited by bimmer90f30
  • Confused 1
  • Facepalm 1

• 1 year later...

Prieteni, nu mai faceti greseala asta. Uleiul la X1 ce are cutie AISIN se schimba la 20.000 de km, vedeti pe site-ul producatorului. E o prostie sa mergi pana la 150k fara sa schimbi uleiul, la km aia cu siguranta vei schimba si cutia odata cu uleiul. La cutia AISIN nu se poate schimba filtrul, se fac 2-3 spalari cu ulei pentru o curatare a interiorului. https://www.aisinaftermarket.jp/cn/products/atf/images/atf_a2_CFEx_AFW+.pdf 

Voi nu ati vazut cata lume se plange de probleme la cutia AISIN? Tocmai pentru ca lumea asculta povestile celor de la BMW care zic ca nu trebuie schimbat uleiul decat la 60 sau 150k de nu mai stii ce scoti din cutie, ulei sau apa....

On 1/7/2023 at 3:18 PM, bimmer90f30 said:

Cati km sunt facuti? Peste 150k? Poate dupa acei km ar trebuie schimbate filtre si ulei la automata.

Iar uleiul de motor oficial i-ar trebui 0w30 ultima clasa, FE. I-as pune pana la 150-200k ulei dedicat acestei generatii de motoare.

Faci confuzie cu cutiile ZF. Pe F48 X1 e cutie Aisin, care sunt pacatoase si trebuie schimbat uleiul mai des. 

4 hours ago, Onnix said:

Faci confuzie cu cutiile ZF. Pe F48 X1 e cutie Aisin, care sunt pacatoase si trebuie schimbat uleiul mai des. 

...Nu-i asa ca invatam cu totii?

Unde am spus ceva de cutia lui de viteza? Am.zis ceva cu termen generic, asa ca colegul a venit cu solutia mai buna. Remarca ta se poate baza si pe ce a zis colegul la un an diferenta.

Dar iata ce puneam pe forum in  Septembrie al aceluiasi an, 2023

Daca imi dau interes, se poate.

Ce sa fac acum? Sa caut toate postarile anteriore si sa ma auto-corectez?

Ii las pe altii care au timp..

Multumesc @Sergiu.O

Edited by bimmer90f30

2 hours ago, bimmer90f30 said:

...Nu-i asa ca invatam cu totii?

Unde am spus ceva de cutia lui de viteza? Am.zis ceva cu termen generic, asa ca colegul a venit cu solutia mai buna. Remarca ta se poate baza si pe ce a zis colegul la un an diferenta.

Dar iata ce puneam pe forum in  Septembrie al aceluiasi an, 2023

Daca imi dau interes, se poate.

Ce sa fac acum? Sa caut toate postarile anteriore si sa ma auto-corectez?

Ii las pe altii care au timp..

Multumesc @Sergiu.O

Pai trebuie sa raspundem punctual pe problema, nu generic. Generic, puteai sa dai sfaturi si despre Audi dar nu face sens in discutie aici.

34 minutes ago, Onnix said:

Pai trebuie sa raspundem punctual pe problema, nu generic. Generic, puteai sa dai sfaturi si despre Audi dar nu face sens in discutie aici.

Am inteles ca vrei sa fii punctual la problema si nu sa ma pui la punct.. 

Punctual in sensul ca la cutiile Aisin trebuie sa le schimbam ulei mai des, dar nu vii cu km punctuali..

hmm

(ti-a scapat ce am a scris in septembrie 2023? ..punctual)

2 hours ago, mgi said:

Jesus, la 20k km? Merge cu ulei de floare? 

or fi facut angrenajele din plastic dur.. sa tina 100k cat garantia masini..

Rusinicaa, bmw.. rusinica

..F48 e in liga de jos, nu?

Edited by bimmer90f30

2 hours ago, bimmer90f30 said:

Am inteles ca vrei sa fii punctual la problema si nu sa ma pui la punct.. 

Punctual in sensul ca la cutiile Aisin trebuie sa le schimbam ulei mai des, dar nu vii cu km punctuali..

hmm

(ti-a scapat ce am a scris in septembrie 2023? ..punctual)

Mai omule, a pus userul sergiu link cu recomandarea producatorului. Ce rost mai avea sa mai zic si eu acelasi lucru?! Ai F48 si ai scris 150k km. Punct! Si eu am in familie un F48 si stiu ca nu se schimba la 150k km… de asta am intervenit. 

15 hours ago, wolf20 said:

Hai că i ai băgat morcovu' cu tot cu frunze...acum caută de nebun pe net cum se schimbă uleiul la aisin, lol..el habar n avea ce cutie are pe x1 ăla al lui sau al cui o fi...

Ah, și ăia la bmw e niște bandiți 🤣🤣

dupa morcovu in frunze umbli tu dupa cum scrii aici pe forum.

numa flegma.. de bataie de joc la adresa altuia pui pe forumul asta..

..macar daca ai fi contribuit si tu la forumul asta .. macar financiar, infim.. / dar nu, nu'i pentru tine de nasu tau sa dai bani..

hai zi ca n-am dreptate. pe postarile din trecut si ascund postarea.

a, flacau pentru tine raspunsul e, I drive stick.

bugger off now.

Edited by bimmer90f30