Jump to content

Recommended Posts

Dupa multe, multe cautari pe zeci de website-uri mai noi sau mai vechi sau fel de fel de tutoriale de tot soiul din care incercam sa gasesc solutia... care mai de care mai complicate, am gasit un program de conversie care a facut cu succes de cateva ori conversie in CD audio. Adica am vrut sa reusesc sa ard un CD audio, format sa fie recunoscut de playerul (HU) din bord (un NBTevo ID6) care intamplator sau nu la mine nu citeste decat CD-uri "normale" cum se spune popular..

... Mai jos pun o alta discutie in care s-a scris despre crearea de format similar, mp3 44100kHz dar fara succes in crearea de CD uri audio.

 

Si apoi, am descoperit ca programul respectiv nu numai ca face conversia pe care o vroiam ci poate face si o compilatie din piese la alegere din format .mp3 in formatul .cda adica CD audio. Totul organizat pana in 74 de minute de muzica.

Sa nu confundati, formatul .wav nu este formatul .cda.      Marea majoritate a programelor de conversie care fac conversie (in .wav) nu recunosc piesele in HU masinii, care trase tot in 44.1kHz 16bit.. nu pot fi reproduse.

Sa nu ma mai lungesc mai jos este linkul spre site-ul care are programul:

https://www.nch.com.au/switch/index.html

Cred ca programul este gratuit pentru o luna de zile dupa care se blocheaza. Eu am platit licenta de indata ce am aflat usurinta cu, care face conversia dupa atatea dureri de cap..

...As putea explica de ce este atat de complicat de creat un CD audio dar mai bine astept intrebari de la voi si raspund in masura in care stiu.

A, dupa ce sunt adaugate piesele audio in format .mp3 in program si dupa ce se incearca convertirea, programul din pacate... alege un program care este tot al lor, acela de ardere a CD-ului: 

https://www.nch.com.au/burn/index.html 

Fara 40 de dolari nu am scapat..

Sa nu se inteleaga gresit, nu le fac reclama sub nici o forma. Doar am gasit o solutie in creearea de CD-uri audio din .mp3.

Pentru cai mai putin "licentiosi/pretentiosi" ma puteti contacta pe privat. Ca nu s-a putut, a trebui sa scutur internetul si altfel..

 

A, daca aveti alte sugestii sau solutii la problema oarecum rezolvata sunt extrem de bine venite aici pe topic.

Bafta.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Cum multi isi vor da seama dupa afirmatiile mele ca vin dintr-o epoca preistorica a internetului.. ma incadrez LEJER in categoria "die hard 2,3,4,5"  la un loc 😉 cand e vorba CD/DVDuri, fiabilitatea lor si de ce nu importanta lor data de modul de stocare a datelor. Asta si pentru ca, candva am studiat principiu de functionare care e relativ simplu.. de inteles si aproape perfect daca e sa judecam ca doar locul unde le pastram conteaza!


..Da, stiu e o "anomalie" a secolului 21 si probabil o utopie a urmatorului secol... dar personal ii gasesc chiar si un scop extrem de util in lumea muzicala - calitatea din studio (nemaintalnita pana atunci de publicul larg audiofile sau nu; asta chiar si in prezent, fata de alte formate: mp3, flac...) pe un suport media indestructibil d.p.d.v. al modului de citire, folosirea unei raze LASER! Cand au aparut pe piata (si chiar si acum pretul platit, pentru ca trebuiesc platite si drepturi de autor.. si casele de discuri.. pretul era si este, mare spre foarte mare pentru cei mai multi. 

Dar, "colac peste problema" ...  ulterior.. file sharing-ul si explozia  streaming-ului o data cu crestrea vitezei netului... "natural" a eliminat CD-urile, dorinta asta de stocare, ce sa mai zic, de aceea de cumparare. salvare pentru uz propriu!?.. Desigur ce spun eu aici sunt dealtfel lucruri bine stiute de cei interesati.


Numai ca tot din perspectiva asta "die hard' care are argumentele ei cat se poate de logice, doua lucruri imi dau satisfactie. Faptul ca aproape nimeni nu stie placerea pe care o am in a asculta cutare sau cutare muzica. Stiu, "nu ca i-ar interesa pe prea multi"; dar tot placere, viata privata ramane. Asta merge mana in mana cu faptul ca ideea de a fi abonat (platind lunar normal) la Spotify sau mai stiu eu ce streaming service. E ca si cum as plati pe unii sa le spun ce imi place ca ei sa si spuna la altii.. (stiu e din categoria paranoic..).

Prefer sa aflu doar eu insumi ce imi place si in viitor. 😉

A doua si cea mai mare placere este ca stiu calitatea care ti-o da doar muzica stocata, normal la o anume minima calitate si mai ales ca acum o poti avea aproape oriunde si oricand. Nu e cazul streaming-ului! Asta nu lasa loc de indoiala ci face mai mult loc satisfactiei prin straduinta de a implementa un sistem matrix surround in masina dupa normele mele (sistem aproape inexistent pe vreun prototip 😉 ). ..Desigur asta nu este limitat de sursa muzicala, dar determinat doar de CALITATEA inregistrarii!) fac lucrurile si mai satisfacatoare! Este o solutia excelenta gasit de mine de a asculta muzica in masina mea. 😉 Dar asta este deja un alt subiect. 

Nu va ingrijorati ca nu va inteleg. 😉 e de inteles absolut orice argument nu contra ci care sa aduca usurinta in viata.. e firesc multora.


Eu consider ca, ce cauti tu in viata ta sa afli E MAI IMPORTANT decat sa faci ce fac altii!

Aici, desigur, mai vin cu o idee - mai ales in ziua de azi - E LOC DE MANEVRA - bani si timp sa iti dedici, sa ai.. sa cauti sa ai in viata ce consideri ca merita si meriti!


E drept unele lucruri mai si dispar.. cum ar fi muzica pe suport de plastic 😉 fiind inlocuite de altele poate mai scumpe, in timp, dar asta e si din vina noastra. Ca ne lasam prea usor convinsi.. de usurinta asta. 

Atat deocamdata.

5 hours ago, redog4dy said:

Daca imi dadeai mesaj , te ajutam cu programul, sa scapi fara 40 dolari.. 

Sa stii ca aici este loc sa spui nu numai mie ci si altora interesati cum ar fi de procedat sa facem CD-urile astea.

De fapt stii ce ma intereseaza cel mai mult, pentru ca stiu ca unitatea NBTevo citeste si DVD-uri!

Spune aici sau pe privat (de preferinta aici) cum pot pune pe DVD muzica si de ce nu carti audio si acesta sa poata fi citit de HU.

Sa stii ca nu ma jenez sa platesc cat face.

Edited by bimmer90f30
Link to comment
Share on other sites

Cum sa fie calitate mai buna cand convertesti din mp3 in orice alt format?!
O data ce ai scazut calitatea prin compresie, este imposibil sa o aduci inapoi! 
Ai exact aceeasi calitate pe care o avea mp3-ul si absolut nimic in plus. Unii au impresia falsa ca se aude mai bine dar asta poate sa fie DOAR din cauza preamplificatorului din unitatea optica. Acesta este mai calitativ decat sistemele bluetooth de acum 5-10 ani.

Revenind in prezent, daca pui mp3 pe stick-ul masinii si redai cu playerul integrat, nu va fi nicio diferenta fata de acelasi mp3 convertit si tras pe CD, deoarece, ambele folosesec acelasi preamplificator din HU. 

Link to comment
Share on other sites

Calitatea audio pe care o poti scrie pe un cd/dvd, va ramane mereu cea mai buna ever. Evident conteaza foarte mult la ce calitate audio a fost inregistrata acea melodie. 

Eu de asemenea am cd-uri, dvd-uri cu muzica, desi am cic si combox, as putea sa pun pe orice alta sursa, dar urechile mele nu rezista. 

Eu astept cu nerabdare ca unitatile multimedia sa fie capabile sa citeasca calitate ".flac".  

Legat de subiect @bimmer90f30, vrei sa spui ca nu iti citeste cd-urile pe care scrii muzica track? 

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, DJ Allexinno said:

Revenind in prezent, daca pui mp3 pe stick-ul masinii si redai cu playerul integrat, nu va fi nicio diferenta fata de acelasi mp3 convertit si tras pe CD, deoarece, ambele folosesec acelasi preamplificator din HU. 

Cine s-a referit la preamplificare? Aceasta poate fi doar una. 

Daca ridici problema calitatii sunetului in general la BMW probabil stii unde este problema, ca vad ca pari ca te pricepi. 

Inca o data, preamplificarea poate fi una in timp ce "etajele" finale pot face cu totul altceva.

 

Eu nu am muzica doar in format .mp3.

Iar in ultimul timp, daca gasesc albumul pe CD cat mai original, cu versuri, detalii despre grup/formatie, garantat il iau.

Cine considera util ce am pus in topic e bine-venit sa multumeasca.

Cine are sugestii sau alte solutii este la fel de bine venit.

Cine alege sa faca streaming si nu se complica ca altii, pot doar comenta. 😉

1 hour ago, HitmaNLive said:

vrei sa spui ca nu iti citeste cd-urile pe care scrii muzica track? 

nope. 

Din ..pacate CDurile audio .cda sunt scrise intr-un mod ciudat. Au un fel de "librarie" care este citita de unitatea cd a PCului/laptop..

Aceasta este aratata ca .cda de un 1k pe display..

ca sa faci scrierea unei copii identice a unui CD audio e relativ usor. Dar ca sa faci conversie din alt format in format cd audio cred ca mai inati se face conversia (in .wav) si mai apoi se incepe cu "arderea" librariei dupa care se trece la scrierea fiecarei piese muzicale, pe rand.. cel putin asa am observat cand cd-writer-ul a scris CDul a facut-o diferit de arderea oricarui alt cd/dvd.. cel putin din zgomotele si led-ul care clipea...

Edited by bimmer90f30
Link to comment
Share on other sites

Sunt in domeniul muzical de peste 20 de ani, am studio de inregistrari si productie muzicala cu aparatura de multe zeci de mii de euro…daca nu si mai mult. Cred ca stiu cand si ce vorbesc atunci cand vine vorba de muzica, de la creatie pana la mixaj si mastering, la cele mai inalte niveluri audio.

Preamplificarea face diferenta in ce spuneam mai sus; etajele finale este defapt unul singur (aplificatorul stereo), care reda muzica de pe cd-ul, bluetooth sau radio. 

Edited by DJ Allexinno
  • De acord! 2
Link to comment
Share on other sites

36 minutes ago, DJ Allexinno said:

Preamplificarea face diferenta in ce spuneam mai sus; etajele finale este defapt unul singur (aplificatorul stereo), care reda muzica de pe cd-ul, bluetooth sau radio. 

Si acum, pe ce subiect ne contrazicem? Daca preamplificarea pe care tu trebuie sa o stapanesti la perfectie de 20 de ani, sau despre etajele finale de amplificare care pot strica tot cum am zis mai sus?

Ca sa nu zici ca scriu aici sa fac numar de postari, cum unii reproseaza, nu tu, 😉 scriu mai jos ce vreau exact sa imi explici, ca intelegi tu ca sta treaba.

Poti sa ai un preamp de mii de euroi.. daca amplificatorul e de clasa D, fie si +, ca se poarta ;), ... pardon de expresie dar face un mare caca pe preampul ala super, extraordinar de stabil si fidel.. dupa ce scoate sunete "intepate". Sau nu ai auzit de nebunii, fara gluma (dar care nu inteleg si nici nu o sa inteleaga realitatea..) care s-au intors la tuburile cu lampi de la inceputul electronicii, si se dau smekeri ca a lor e cea mai fidela scula de reproducere muzicala!?..

Sa zic asa sunetul ce iese din preamp, cum bine stii, trebuie sa iasa si din amplificator la fel de pur, sau cat mai pur ca sa puna in valoarea preamplificarea. Atat de simplu e. 

In claaa D nu iese, ca de aceea e clasa D. Dupa cum presetarea dinainte amplificarii din masinile noastre dragi e facuta parca pentru muzica rap.. ca dealtfel inginerii de sunet de la bmw au muncit  exttaordinar de mult sa nu placa tuturor..

(Nu baga in discutii amplificari de putere foarte mare adica de concert, stadion, unde cerintele sunt altele)

Edited by bimmer90f30
Link to comment
Share on other sites

32 minutes ago, bimmer90f30 said:

Si acum, pe ce subiect ne contrazicem? Daca preamplificarea pe care tu trebuie sa o stapanesti la perfectie de 20 de ani, sau despre etajele finale de amplificare care pot strica tot cum am zis mai sus?

Ca sa nu zici ca scriu aici sa fac numar de postari, cum unii reproseaza, nu tu, 😉 scriu mai jos ce vreau exact sa imi explici, ca intelegi tu ca sta treaba.

Poti sa ai un preamp de mii de euroi.. daca amplificatorul e de clasa D, fie si +, ca se poarta ;), ... pardon de expresie dar face un mare caca pe preampul ala super, extraordinar de stabil si fidel.. dupa ce scoate sunete "intepate". Sau nu ai auzit de nebunii, fara gluma (dar care nu inteleg si nici nu o sa inteleaga realitatea..) care s-au intors la tuburile cu lampi de la inceputul electronicii, si se dau smekeri ca a lor e cea mai fidela scula de reproducere muzicala!?..

Sa zic asa sunetul ce iese din preamp, cum bine stii, trebuie sa iasa si din amplificator la fel de pur, sau cat mai pur ca sa puna in valoarea preamplificarea. Atat de simplu e. 

In claaa D nu iese, ca de aceea e clasa D. Dupa cum presetarea dinainte amplificarii din masinile noastre dragi e facuta parca pentru muzica rap.. ca dealtfel inginerii de sunet de la bmw au muncit  exttaordinar de mult sa nu placa tuturor..

(Nu baga in discutii amplificari de putere foarte mare adica de concert, stadion, unde cerintele sunt altele)

Ce am vrut sa explic e faptul ca, daca iti convertesti mp3-urile in orice alt format audio si le arzi pe CD, nu vei avea la redare o calitate audio mai buna, in masina, decat daca le pui pe un stick direct mp3-uri, asa cum le ai. Bine, putem dezvolta mult subiectul si putem intra in discutiile legate de ce generatie de iDrive e pe masina, pentru ca difera codecurile se conversie de la generatie la generatie (cele noi au ultimele codecuri pt decompresie), care automat sunt mai performante.

Raspunsul meu a fost punctual legat de calitatea audio in masina, pt ca este un forum auto si despre asta discutam in cauza.

 

  • De acord! 1
Link to comment
Share on other sites

Sunt de acord. mp3 sunt deja digitizate cu un anumit rate, kbps. Din ele indiferent ca scrii digital in alte formate, nu ajungi niciodata inapoi la calitatea CD sau alte formate audio. Indiferent ca e 128 sau 320 kbps. 

Eu nu am simtit niciodata diferenta intre 320 kbps si hd audio sau orice altceva. Dar probabil deja am o varsta unde urechea nu mai aude, dar muzica buna se aude bine inca.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.