Jump to content

Vopsire masina

Recommended Posts

In imaginea de mai jos sunt costurile din dosarul meu de dauna (incheiat acum 2 luni, deci preturile sunt recente). Dat fiind faptul ca a fost vorba de o vopsire facuta intr-un dosar de dauna, preturile sunt mai mici decat cele practicate in mod normal de reprezentanta, chiar minime as putea spune. 

Trebuie sa faci putina matematica sa-ti iasa un total dar sunt sigur ca le pui cap la cap. 

Dar, pe scurt, pentru piesele de mai jos, totalul facturat a fost de 3144Ron:

ARIPA FATA DREAPTA VOPSIRE PIESE NOI 10
USA FATA DREAPTA VOPSIRE PIESE NOI 16
USA SPATE DREAPTA VOPSIRE PIESE NOI 14
ORNAMENT PRAG DR VOP. PIESE NOI K1R 7
MANER EXTERIOR F DR REVOPSIRE PLASTIC 9
STALP-A DREAPTA REVOPSIRE TR.III 8
ARIPA SPATE DR REVOPSIRE TR.III 15
PRAG DREAPTA REVOPSIRE TR.IV

Vopsitorie.jpg

de obicei tariful este mai mare pe RCA/Casco decat pentru client

esti sigur ca devizul atasat este de la reprezentanta BMW?

stiu ca aveau preturi de 2-3000 lei/element

in jur de 700-1000/element sunt tarifele pe la service-urile micute
optimist intr-o reprezentanta non premium poti obtine un pret  la nord de 1500 euro, dar asta nu iti garanteaza calitatea

6 minutes ago, dismalskin said:

de obicei tariful este mai mare pe RCA/Casco decat pentru client

esti sigur ca devizul atasat este de la reprezentanta BMW?

stiu ca aveau preturi de 2-3000 lei/element

in jur de 700-1000/element sunt tarifele pe la service-urile micute
optimist intr-o reprezentanta non premium poti obtine un pret  la nord de 1500 euro, dar asta nu iti garanteaza calitatea

Nu sunt sigur de pretul practicat pentru RCA/Casco/Client, asta mi-a spus reprezentantul de service/tinichigerie care a si instrumentat dosarul meu. Fiind vorba de un dosar Euroins si avand clinciuri cu ei pentru ca platesc prost, au un soi de negociere/preturi pre-agreate cu ei. Ma rog...aveau pentru ca BMW nu mai accepta dosare Euroins conform noului ROI si a comunicarii primite de la higher management. Dar asta e alta poveste.

Da, sunt sigur de deviz, este devizul meu (o mica parte din el). Spun ca sunt preturi recente deoarece toata tarasenia s-a incheiat prin Noiembrie 2022.

Este vorba despre BMW AutoCobalcescu, nu Bavaria. Probabil ca acolo sunt mai mari preturile/tarifele.

Dar cred ca tot il ajuta pe initiator sa-si faca o idee despre costuri. Poate si-n cazul meu au fost mai mici preturile deoarece ambele usi si aripa, au fost inlocuite cu piese noi care bineinteles ca nu erau decat grunduite, nu au avut nevoie de pregatiri prea mari...zic si eu 😄 

4 hours ago, BMS921 said:

Nu sunt sigur de pretul practicat pentru RCA/Casco/Client, asta mi-a spus reprezentantul de service/tinichigerie care a si instrumentat dosarul meu. Fiind vorba de un dosar Euroins si avand clinciuri cu ei pentru ca platesc prost, au un soi de negociere/preturi pre-agreate cu ei. Ma rog...aveau pentru ca BMW nu mai accepta dosare Euroins conform noului ROI si a comunicarii primite de la higher management. Dar asta e alta poveste.

Da, sunt sigur de deviz, este devizul meu (o mica parte din el). Spun ca sunt preturi recente deoarece toata tarasenia s-a incheiat prin Noiembrie 2022.

Este vorba despre BMW AutoCobalcescu, nu Bavaria. Probabil ca acolo sunt mai mari preturile/tarifele.

Dar cred ca tot il ajuta pe initiator sa-si faca o idee despre costuri. Poate si-n cazul meu au fost mai mici preturile deoarece ambele usi si aripa, au fost inlocuite cu piese noi care bineinteles ca nu erau decat grunduite, nu au avut nevoie de pregatiri prea mari...zic si eu 😄 

Ai fost multumit de cum au vopsit-o cei de la Cobalcescu? Eu am vopsit vechea masina la ei de cateva ori. Ultima oara mi-a crapat stratul de vopsea... Probabil nu au pregatit elementul cum trebuie inainte de a-l revopsi.

Edited by claudiu1892

Din ce stiu eu putine sunt reprezentantele care au si tinichigerie / vopsitorie. Spre ex la CT, ABG nu are vopsitorie, lucreaza cu un alt service, subcontractat.

Ca si idee sunt o gramada de ateliere specializate pe vopsitorie care pot face o treaba exponential mai buna decat o reprezentanta.

10 hours ago, claudiu1892 said:

Ai fost multumit de cum au vopsit-o cei de la Cobalcescu? Eu am vopsit vechea masina la ei de cateva ori. Ultima oara mi-a crapat stratul de vopsea... Probabil nu au pregatit elementul cum trebuie inainte de a-l revopsi.

Pana acum totul este in regula. Dar nu au trecut decat doua luni de la operatiune. Sper sa nu am surprize...

Am mers si pe drumuri cu zapada si sare pe carosabil, a trecut si prin cateva spalari si o degresare. So far, so good si sper sa ramana asa.