Jump to content

Logic 7 upgrade E90

karim

Recommended Posts

Salutare! Vreau sa imi fac un mic upgrade la sistemul audio. Acum am sistemul standard si navigatia CCC  profesional. As vrea sa imi cumpar tweeter-ele logic 7 pt ramele din fata, subwoofer-ele de sub scaune si difuzoarele din usile de pe fata. Toate Logic 7.

Intrebarea este daca sunt plug&play sau trebuie o cablare specifica si o codare?

Dacă pui doar difuzoarele de Logic7 , fără amplificator, nu ai ce coda iar diferențele de sunet sunt mici. Dacă vrei rezultate semnificative, schimbi toate difuzoarele, adaugi difuzoarele lipsă ( uși spate și bord ), pui amplificator și codezi...

• De acord! 1

On 1/12/2023 at 5:46 PM, karim said:

Salutare! Vreau sa imi fac un mic upgrade la sistemul audio. Acum am sistemul standard si navigatia CCC  profesional. As vrea sa imi cumpar tweeter-ele logic 7 pt ramele din fata, subwoofer-ele de sub scaune si difuzoarele din usile de pe fata. Toate Logic 7.

Intrebarea este daca sunt plug&play sau trebuie o cablare specifica si o codare?

Cred ca impedanta e mai mica la Logic 7. S-ar putea sa nu duca amplificatorul final din HU masinii.

Inteteseaza-te ce impedanta  suporta HU din masina.

Nu merita. Schimba tot sistemul cu unul Hi-Fi sh de ex (erau in jur de 1000 lei), si deja ai o imbunatatite semnificativa.

Dup-aia cand mai ai buget, schimbi amplificatorul.

Logic7 nu merita dpdv al costurilor. (e in jur de 3000 lei din ce imi amintesc)

La fel, daca schimbi doar difuzoarele nu merita, nu obtii mare lucru in plus.

@karim iti sugerez din placerea unui audiophile.. daca vrei un upgrade serios mergi pe Match Helix 7 DSP. Un amplificator cu 7 canale care cam bate la funduletz Logic 7. Ai acces la reglaje aproape nelimitate.. primeste semnal de nivel jos liniar.. este si "plug and play".. i se poate pune modul intern pentru bluetooth, dedicata, poti sa o cumperi separat.. 

Poti sa ii cumperi si interfata pentru 10 presetari audio (nu este ieftina dar merita..) 

Se adapteaza la multe modele de masini, nu e limitata la un anume model cum e Logic 7.

Eu am doua versiuni, pe doua masini, una cu preamllificare si una cu amplificator integrat, cum e cel de mai sus. 

Poti sa adaugi doar amplificatorul direct unitatii si difuzoarele existente si poti sa observi singur ce diferenta este doar cu difuzoarele stock cum se zice..  E drept ca cablajul plug and play se cumpara separat..

Crede-ma ca sunt pretentios in materie de sistem audio in masina.

https://www.audiotec-fischer.de/en/match/amplifiers/up-7dsp

Edited by bimmer90f30
  • De acord! 1

5 hours ago, bimmer90f30 said:

@karim iti sugerez din placerea unui audiophile.. daca vrei un upgrade serios mergi pe Match Helix 7 DSP. Un amplificator cu 7 canale care cam bate la funduletz Logic 7. Ai acces la reglaje aproape nelimitate.. primeste semnal de nivel jos liniar.. este si "plug and play".. i se poate pune modul intern pentru bluetooth, dedicata, poti sa o cumperi separat.. 

Poti sa ii cumperi si interfata pentru 10 presetari audio (nu este ieftina dar merita..) 

Se adapteaza la multe modele de masini, nu e limitata la un anume model cum e Logic 7.

Eu am doua versiuni, pe doua masini, una cu preamllificare si una cu amplificator integrat, cum e cel de mai sus. 

Poti sa adaugi doar amplificatorul direct unitatii si difuzoarele existente si poti sa observi singur ce diferenta este doar cu difuzoarele stock cum se zice..  E drept ca cablajul plug and play se cumpara separat..

Crede-ma ca sunt pretentios in materie de sistem audio in masina.

https://www.audiotec-fischer.de/en/match/amplifiers/up-7dsp

Multumesc mult pentru raspuns, insa nu am bugetul acesta.

5 hours ago, paul_e88 said:

Nu merita. Schimba tot sistemul cu unul Hi-Fi sh de ex (erau in jur de 1000 lei), si deja ai o imbunatatite semnificativa.

Dup-aia cand mai ai buget, schimbi amplificatorul.

Logic7 nu merita dpdv al costurilor. (e in jur de 3000 lei din ce imi amintesc)

La fel, daca schimbi doar difuzoarele nu merita, nu obtii mare lucru in plus.

Atunci merita macar cat de cat daca iau doar tweetere hifi?

Din ce stiu tweeterele de la Logic 7, semnalul pentru ele vin din amplificatorul dedicat pe firele lor. Tu daca le pui pur si simplu in paralel risti sa le arzi daca nu le pui un condensator nepolarizat CALOBRAT pe ele dar care sa nu le arda. Si probabil ca atunci nu vor primi semnal suficient.. 

Ar trebui sa cauti sa te documentezi sa afli daca tin tweeterw de Logc 7 pe sistemul din masina ta. 

Informatiile nu sunt usor de gasit zilele astea ca multi NU MAI EXPERIMEMTEAZA. Am devenit lenesi, comozi..

16 hours ago, karim said:

Multumesc mult pentru raspuns, insa nu am bugetul acesta.

Atunci merita macar cat de cat daca iau doar tweetere hifi?

Nu merita bataia de cap. Iti spun, cauta un sistem HiFi complet - inclusiv subwooferele si amplificator - pentru 1000 lei e un pachet foarte ok.

Daca iei doua tweetere, dai 200-300 lei si nu ai obtinut nimic. (oricum iti trebuie si ramele de usa dedicate cu loc de tweeter. deci mai pui ~250 lei)

Nu ai amplificare dedicata, nu ai subwooferele mai solide de HiFi, nu ai codarea dedicata pentru un semnal ok din unitate...doar banii dati pe doua tweetere legate in paralel.