Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

BMW X3 G01 2018 190 CP

Ciprian01

Recommended Posts

Salutare,

Se vinde BMW X3 G01 2018 190CP, xDrive, achizitionat din Germania, adus prin comanda de Leasing Automobile Otopeni in februarie 2021, cu garantie pana in februarie 2023.

La momentul cumpararii masina avea 123xxx km iar in prezent are 144xxx.
La livrare s-a efectuat revizie completa (ulei, filtre), inspectie 360 grade si a fost livrata cu raport Dekra Germania.

Voi enumera mai jos cele mai importante dotari:
* Mod EcoPro/Confort/Sport (display-ul digital se schimba, cutia de viteze are o setare diferita in functie de mod, directia se ajusteaza, etc)
* Buton Hill Assist (suport pentru pante abrupte offroad, convertizorul de cuplu pune puterea diferit pe roti)
* Scaune sport piele si volan sport
* Sistem panorama, rabatare, inclinare, etc
* Access Confort (se deschide cu cheia in buzunar, inchide pe atingere maner etc)
* Pedala virtuala portbagaj (se deschide si inchide prin miscarea piciorului fara atingere)
* Camera pentru citirea informatiilor precum limite viteza, atentionare meteo etc;
* Side Assist (senzor unghi mort, vibratii volan, impuls vizual oglinzi in caz de coliziune si interventie a masinii)
* Head Up Display (arata informatii pe parbriz precum: viteza, informatii GPS, Radio, limita viteza etc)
* Franare de urgenta pentru masina din fata, pietoni, etc
* Pachet Business & Innovation ( Wifi Hotspot, Connecteddrive services, CD/DVD Player, etc)
* Navigatie Professional (cea mai mare din gama, poate reda filme 4k, video, etc)
* Faruri BMW Led, distribuirea luminii pe inaltime, urmeaza miscarile volanului, distribuie lumina la viraje pe laterale;
* 3 Climatronic (se seteaza separate din panou spate)
* Pachet iarna (scaune incalzite, duze incalzite parbriz
* Pilot automat cu functie de marire a vitezii din comutator, franare
* Geamuri fumurii din fabrica

Mentenanta:
* revizie (ulei, filtre) - 141.293 km - 7 ianuarie 2022
* Senzor oxigen schimbat si update soft Auto Cobalcescu BMW – 142.009 - 21 ianuarie 2022
* Inlocuire simering cardan, bucsa, curatare ulei cutie transfer si adaugare   Auto Cobalcescu BMW - 142.000 km - 27.04.2022

* Inspectie completa si schimbare lichid frana 144.300 - 24.01.2023

Masina vine cu jante M-Sport pe 19 originale, echipate cu Michelin Pilot Sport Suv * iar pentru iarna are set de iarna 18 BMW cu Pirelli Sottozero *.

Toate cele enumerate, mentenanta la timp si in service si reprezentanta BMW arata ca masina nu are nevoie de nicio investitie mult si bine 🙂

Pretul nu este negociabil, nu fac schimburi.
Motivul vanzarii este ca se doreste achizitia unui X5 45e.

Pretul este de 32.500 euro, cu setul de jante de iarna inclus.

VIN: WBATX31000LC22349

Poze aici: https://postimg.cc/gallery/ScWZqj3

Contact pe PM.

Edited by Ciprian01

• 3 months later...

Man, frate-miu incearca sa vanda un g30 2017 cu 120.000km, masina suflata si in cur, cu facturi atasate pt orice.

A cerut initial 31.500 si apoi a coborat la  29.500. I s-au oferit 26.000 o singura data, masina pusa la vanzare inainte de paste.

Estimarea mea este ca vei vinde masina optimist cu 5.000 euro in minus fata de cat ceri, iar pesimist cu 10.000 euro in minus. Sau, mai precis, atat ti se va oferi.

Edited by edit

Cateva aspecte suplimentare.

In vedere pt pretul unui sh se ia estimativul devalorizarii fata de cat costa ca pret de lista o masina noua identica.

Irelevant este ca in 2018 masina asta avea un pret de lista de aprox 60.000 euro in configuratia ta, relevant fiind ca daca o configurezi acum, dupa cresteri succesive de preturi, se apropie de 70.000 noua, incluzand si rotile de schimb.

Tot irelevant pt pretul actual ar fi ca primul proprietar poate era un client vechi bmw si nu a platit pretul de lista, ci poate a avut 15% discount. Sau poate era un client corporate cu zeci/sute de masini si a avut discount de 25-30% (da, exista asa ceva la bmw sj audi) si a platit pe la 45.000 euro..chestiile aste nefiind ca mostenirea de la regate, sa se dea beneficiile initiale din mana in mana.

Nu trebuie sa fim de acord ca la 5 ani vechime si peste 140.000 km masinile sh ar valora aprox 40% din pretul de lista ca bun noi, deci din cei 70.000 in cazul tau, adica 28.000, probabil pretul la care s-ar putea tranzactiona fiind astfel 1000-2000 sub.

Si inca 2 lucruri. La utilaje a fost la fel ca la masini. Pana prin 2021 ne agasau marile parcuri din Europa saptamal trimitandu-ne stocul, apoi totul a incetat subit. Au revenit din nou in primavara asta, semn ca piata de sh cade, oricare ar fi acea piata.

Tot semn ca piata de sh cade, este faptul ca o colega de-a mea care are capul calculator, tot urmareste de cateva luni stocul lui Tiriac leasing sa isi ia un sh. Preturile au cazut cu aprox 10%

In mod normal trebuia sa iti tai factura pt consultanta asta 🙂

Edited by edit
  • De acord! 2
  • Haha 1

55 minutes ago, lospa alin said:

Cred ca nu ar trebui comentat prețul, fiecare cere cât vrea, doar nu baga mâna în buzunarul nimănui... 

Sigur, doar ca pretul, din pacate, nu il face proprietarul. Asta nu am descoperit eu, au descoperit altii mai destepti ca noi.

Eu doar am oferit consultanta gratis 🙂

Edited by edit

Nu te contrazic...

Problema e, zic eu, dacă voiai sa dai consultanța, îi dădeai băiatului(nu l cunosc personal) un mesaj privat.. 

Puteai la fel de bine sa pui un anunț cu mașina fratelui tău la un preț care l considerai tu... 

Eu consider ca nu este politicos sa intri pe anunțul unui coleg și sa faci comentarii referitor la preț. 

Si dacă chiar era vorba sa ajuti un coleg, il ajutai în privat.. 

Edited by lospa alin
  • Like 1

Eu cred ca are dreptate @edit, doar cine nu a vandut masini in Romania nu stie cat de greu este sa vinzi o masina, mai ales daca este buna si intretinuta. Iar comentariile legate de pret au fost unele generice, nu cred ca influenteaza in vreun fel decizia unui eventual cumparator care alege sa numai cumpere din cauza unor comentarii de aici.

Eu am avut toate fostele masini postate pe situri de anunturi si mai toate s-au vandut unor cunostinte/prieteni. De pe OLX/autovit unde anunturile au stat cu lunile, primeam numai oferte de genul: '' Iti dau o hala la Baia Mare, un depozit in Piatra Neamt si o padure cu 3 molizi in Harghita + 6000 de euro, dar nu-i am pe toti acum iti dau 3000 acum si 3000 in 2 luni ''.

Trebuie sa te inarmezi cu maaaare rabdare sa vinzi o masina si asta e valabil mai ales daca costa peste 20-30k, paradoxal la masini mai ieftine evaluate corect, se gasesc clienti sanatosi la cap mult mai usor.

• Surprised 1

Daca le zici ca ai schimbat aia, aia, li se pare suspect ca de ce schimbi la masina piese ca are ceva:)), daca nu schimbi ca dc nu schimbi, ca de ce o vinzi, numai intrebari de 2 lei. Am si eu o masina la vanzare si cam asa sunt cumparatorii, nimic nu le convine.

• De acord! 1

Eu cred ca, prețul nu ar trebui sa fie motiv de discuție, azi ceri un preț și peste o luna poți sa vinzi la jumate, prețul depinde de mai mulți factori,,,, 

Eu doar am spus ca nu e politicos sa vb despre prețul omului, dacă ești interesat negociezi în privat, nu ca ar fi interzis sau ca ar influenta vânzarea sau mai știu eu ce, era doar o părere. 

• Thanks 1
  • De acord! 1

On 5/26/2023 at 10:01 PM, edit said:

Man, frate-miu incearca sa vanda un g30 2017 cu 120.000km, masina suflata si in cur, cu facturi atasate pt orice.

A cerut initial 31.500 si apoi a coborat la  29.500. I s-au oferit 26.000 o singura data, masina pusa la vanzare inainte de paste.

Estimarea mea este ca vei vinde masina optimist cu 5.000 euro in minus fata de cat ceri, iar pesimist cu 10.000 euro in minus. Sau, mai precis, atat ti se va oferi.

Pai asa pot si eu sa zic ca in 2021 am vandut G30 xdrive cu dotari mult mai multe decat ce vinde fratele tau, km 106 mii parca cu 29000. 

Pana la urma fiecare cere cat vrea. 

La noi masinile scumpe se vand greu. 

Scump ma refer peste 15 mii euro. Ca fiecare categorie de pret are targetul ei. Si  majoritar este segmentul pana in 12 15 mii euro cred. 

Cred ca o poate lăsa în regim de consignație cumva, dar probabil își pun și aia 2-3 mii... 

Ca și experienta, am vrut eu acu câțiva ani sa dau la schimb un golf 7 cu 40k km și sa iau o Skoda sau Passat, ceva mai mare oricum, il luasem cu 14mii și l au evaluat în 10mii și Țiriac și Avia, toți dădeau cam același preț.. 

Edited by lospa alin

1 hour ago, cavaliere said:

Pai asa pot si eu sa zic ca in 2021 am vandut G30 xdrive cu dotari mult mai multe decat ce vinde fratele tau, km 106 mii parca cu 29000. 

Nu faci comparatia corecta.

Din 2021 pana acum, preturile masinilor noi au crescut cu 12-15%.

Paradoxul este ca daca omul care a cumparat-o scoate acum fosta ta masina la vanzare, dupa 2 ani si inca 30.000km extra, tot 29.000 ia pe ea, asta fiind pretul pietei.

Eu in 2021 i-am vandut lui frate-miu g30-ul  cu 27.000 la 92.000km. Discuri si placute fata/spate originale bmw puse cu 5000km in urma, revizia facuta cu 100km in urma, astea costand pe la 1500 euro...detalii.

Pozitionarea ambelor masini in 2021 a fost corecta...14.000km in minus si minus 2000 euro au fost diferentele fata de masina ta mai accesorizata.

Frate-miu vrea sa ia 27.000 pe ea minim, pret corect si reflectand realitatea, altfel nu o da. O mai tine vreo 3 ani si o sa ia pana in 20k, la aprox 160.000km.

Daca te uiti pe autovit acum, te sperii. Se cer 30.000 euro pe G30-uri pe la 160k-200k km, binisor accesorizate. Evident, alea nu se vor vinde niciodata, valoare lor reala fiind pe la 25.000+.

Edited by edit

Io zic ca, discutiile astea nu își au locul în topicul omului(repet, pe care nu l cunosc), cred sincer ca nu l interesează nici ce mașina are fratele tău și nici cât cere pe ea.

Într adevăr e un forum, fiecare are părerea lui și poate sa o spună, susțina etc dar dat fiind faptul ca suntem colegi cumva, chiar dacă virtual, ar trebui sa avem mai mult respect unii fata de ceilalți și o oarecare decență.

Practic tu spui nu cumpăra mașina asta ca are fratele meu una mai ieftina, mai buna etc, asa ceva nu se face.. Indiferent cu ce argumente vii... 

În viata sunt lucruri care se fac și lucruri care nu se fac chiar dacă se pot face, asta spune multe despre caracterul unui om, sunt niște legi nescrise care se respecta... Sau ar trebui, cel puțin.. 

• De acord! 1

Iospa, eu nu sunt responsabil pt nivelul intelegerii tale, capul tau este.

Hai sa mai povestesc ceva peste nivelul intelegerii tale.

Comentand anuntul lui, i-am facut un bine. Vezi paradox!!

Inainte sa intervin, avea 10 viziualizari pe forum, acum are 500 si sigur va urca peste 1000. Este cea mai importanta dezbatere a weekendului.

Evident, inainte sa intervin eu, nu avea nicio sansa sa vanda masina prin intermediul forumului, atat din cauza lipsei vizibilitatii cat si din cauza pretului, mai ales.

Acum are vizibilitatea necesara acest anunt.

Pretul tot reprezinta o problema in continuare.

Insa totusi, din 1000 de vizualizari, 998 vor considera ca pretul este in continuare mare, iar 2 vor intelege mai bine acest pret, vazand situatia din alta perspectiva, inaccesibila noua si vor pune la fund delirul unui prost. Tin sa precizez ca prostul in cazul asta sunt eu, nu vanzatorul sau tu, ca sa nu pricepi altceva, din nou.

Cu alte cuvinte, i-am pus pe masa 2 potentiali clienti care erau prea putin probabil sa apara fara interventia mea.

Si nici nu i-am facut factura pt comisionul publicitatii facute 🙂

Edited by edit
  • Downvote 1

Am înțeles și am și punctat ca oricine poate spune ce vrea, înțelege ce vrea etc, inclusiv eu...

Acuma, vreau sa cred ca nu am deranjat pe nimeni... 

Restul... După cum bine spunea colegul mai sus, ramane la nivelul de înțelegere al fiecăruia... 

Peste tot unde a fost pretul de vânzare mare, pe acest forum, s a stat cu lunile sau cu anii, timp in care din pret s a scăzut cu miile de euro, daca ai fi pus acelasi pret cu care ai vândut o din start, nu ar mai fi trebuit sa aștepți mult timp si sa tot scazi prețul. 

Deci o sa vada proprietarul in funcție de apeluri/contactari, daca este prețul mare sau nu. Omul poate vrea sa o vândă cu cat a cumpărat o sau aproape acolo pentru ca este o perioada buna pentru vanzari, prețurile fiind mari. 

Si eu mai procedez asa cu orice, pun un pret mai mare, astept o perioada gândită si după încep sa scad, dar mai drastic, nu puțin câte puțin. 

Evident, daca totuși vrei sa se întâmple repede vânzarea si cumpărarea altei mașini, trebuie sa pui prețul din piata. 

Edited by WIN60

Haha, cate reply-uri am strans :))

Apreciez orice comentariu si va multumesc pentru pareri.

Cine este interesat de masina, cu mare drag, o vedem si negociem pretul, cine stie, poate pot scadea 500 euro sau 2500. :D

Asta e fosta mea masina care a ajuns la tata, sta foarte mult si vede doar vacante si mai nou batranu’ vrea Tesla fiindca panouri fotovoltaice.

Buy Back nu o dau fiindca ofera un pret foarte mic BMW si o sa o gasiti eventual dupa Bavariused cu +3000 +4000 vs pretul oferit fiindca costuri interne si sa iasa si de o ciunga 🙂

Urmeaza sa o pun si pe a mea, actuala, vedem ce ziceti si de ea. xD

Pai asta e si treaba pretul de 32k = Tesla noua  sau alte ghene Toyota Reno VW noi, a ca nu se compara cu BMW la anumite capitole e clar ,cum ziceau si colegii la pretul asta greu de gasit clienti adica mai degraba isi iau masina noua . Bafta la vanzare.

Edited by alex230ro

II invit sa isi ia din Germania cum zicea colegul de mai sus, sau autovit/olx etc.

Iar masina nu va fi listata niciodata pe platformele de mai sus, sa vina ghertoii sa se plimbe cu ea sau sa ma ia cu combinatii.

Treaba e simpla 😄

11 hours ago, lospa alin said:

Io zic ca, discutiile astea nu își au locul în topicul omului(repet, pe care nu l cunosc), cred sincer ca nu l interesează nici ce mașina are fratele tău și nici cât cere pe ea.

Într adevăr e un forum, fiecare are părerea lui și poate sa o spună, susțina etc dar dat fiind faptul ca suntem colegi cumva, chiar dacă virtual, ar trebui sa avem mai mult respect unii fata de ceilalți și o oarecare decență.

Practic tu spui nu cumpăra mașina asta ca are fratele meu una mai ieftina, mai buna etc, asa ceva nu se face.. Indiferent cu ce argumente vii... 

În viata sunt lucruri care se fac și lucruri care nu se fac chiar dacă se pot face, asta spune multe despre caracterul unui om, sunt niște legi nescrise care se respecta... Sau ar trebui, cel puțin.. 

Respect!

Nici nu ma deranjeaza prea mult, daca e sa ma intrebi sincer, dar asta e tipologia romaneasca: "stiu eu o combinatie".

12 hours ago, wolf20 said:

Brizbriz-urile alea iti ofera senzatia de premium, pe cand scaunele de logan de pe aceasta masina, iti ofera hernie de disc si aspect/confort de Renaul Megane...

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.