Jump to content

Maserati Grecale Modena

edit

Recommended Posts

1 hour ago, edit said:

Grecale sta 10 ani minim, daca nu imi face probleme. are 11.000km in fix 17 luni.

E bine... a tinut destul 😄 

Ce probleme sa faca, multi la 11k sunt doar la 33% din intervalul primului schimb de ulei 😄 

• Haha 1

Schimburile sunt la 15.000 sau un an pt masina asta.

Am depasit cu 3 saptamani termenul de un an ca sa strang 9000km parcursi. Chiar cu o zi inainte de revizie m-am intors de la un drum de aproape 750km.

Mi-au schimbat si filtrele de aer si polen. Erau destul de curate.

15.000 este normalitatea in schimbarea acestor consumabile.

Edited by edit

• 2 weeks later...

Mi a luat ieri 2 ore sa ies din centrul bucurestiului pana pe autostrada A3.

Pana la Obor am ajuns aprox  repede, in aprox 30 min, ulterior fiind necesare o ora jumate pt aprox 6km.

Masina asta nu stie sa arate consum mai mare de 30% si acolo se blocheaza. Estimez ca am avut consum de peste 40%, deoarece dupa ce am iesit din oras, mi-au trebuit indejunsi km pt a-mi scadea consumul sub 30%.

Ulterior i-am dat numai cu sutul in cur si am ajuns la Comarnic cu 19.6%, in 3 ore si 20 de minute.

received_432770059883691.jpeg

received_1474413209907438.jpeg

• Surprised 1

🙂

Pe primii 10k km ai masinii am avut consum mediu de 12.5.

Retarzii au facut masina asta sa isi reseteze singura consumul la 10k km.

Acum, dupa alti 1230km cand a inceput contorizarea de la zero, am 14.3%.

Faza este ca eu nu merg ca mortul. Am iesit din bucuresti, i am dat constant 160-180. DN1 l am mers si pe ala la 150 cu diferite varfuri peste viteza asta. 

Full throttle de zeci de ori si pe autostrada si pe dn cu plecare din kick down.

Dar da, daca motorul era facut de nemti, sigur as fi avut ca medie pe termen lung 1 litru in minus.

4 hours ago, alex230ro said:

Depinde , as zice ca tot pe acolo iesi si cu B58 in final 🙂 .

Nu cred, man.

In conditii normale ia 15% in bucuresti.

X5 40i a lui frate miu ia 18% si asta condus frumos de nevasta sa. Probabil eu cu X5-ul as merge cu 20% in buc.

Drumul exemplificat mai sus a fost exceptional. 

Dupa 2 ore prin bucuresti pierdute ca sa fac 12km sa ies din oras, eram frustrat la maxim.

Si nici apoi nu a fost liber, de am necesitat o ora si 20 min pt a parcurge 115km, cu toate ca peste tot pe unde am avut ocazia am mers intre 150-180.

Am avut spre 50 de situatii cu kick down urmate de accelerari cu pedala la fund pt secunde intregi.

In restul situatiilor, nu imi aduc aminte sa fi accelerat fara ca cutia sa nu retrogradeze 1-2 trepte.

Probabil cu un X3 40i ardeam 22% si cu x5 consumam 25%.

E si panta constant. Bucurstiul e la 50m altitudine, apoi ploiestiul la 150m iar comarnic la 550m

Edited by edit

Eu scot cam 13-15% in Bucuresti am cam 10 km facuti intr-o ora dimineata pleca la 8.15 ma intorc la 9.15. Am sarit si catre 16% mergand haotic . Afara stiu ca in Grecia cand am mers 160-180 pe cruise era pe la 11-12 daca nu ma insel . Acum da masina usoara - 1500 kg si manuala probabil ca mai adaugi 2 litri si ajungem la consumurile zise de tine pentru X5.Pana la urma consumul e irelevant daca iti place masina nu mai conteaza 🙂 

• De acord! 1

A condus sotia la intoarcere si media consumului a coborat la 16.1%. Tinand cont ca la dus am avut 19.6% si aplicand matematic, rezulta la intoarcere 12.6%.

Nevasta mea a mers 120-140 pe DN, rar peste sau sub.

Pe autostrada a mers 150-170, niciodata peste (in fapt viteza max in bord a fost 169kmh), dar a fost nevoita sa coboare de indeajunse ori la 130-140.

Deci ea nu a condus incet, insa nu a prins dementa de trafic de la dus si nici nu stie de capul ei ca sa dea vreun kick down si full throttle.