Jump to content

motorul sau masina?

danvfd

Recommended Posts

salut....va rog sa imi da-ti cateva sfaturi.....mi-am cumparat de curand un 316I din '97...masina merge destul de bine dar prbl este ca vreau mai multi cai.....si asta numai dupa 2 sapt. de mers cu ea......cand am cumparat-o m-am gandit la consum...dar acum "nu ma mai gandesc" :blink:........vreau sa ii schimb motorul sau sa o vand si sa-mi iau alta cu motor mai mare....sunt cam in dubii sa o vand pt ca inainte de a o cumpara fostul propietar a bagat cativa banuti in ea ( cam 1000-1200E)..a schimbat arcuri, amortizoare, jante pe 17....etc.dar pe de alta parte ideea de a cauta alt motor mai mare, poate nu e bun, timp pierdut... nu imi place deloc....

Daca aveti idee cat m-ar costa un motor de 2000 cm, cam in cat timp l-as putea gasi si cat la % am sanse sa fie bun....

Astept sfaturi......O zi buna tuturor.....

post-6161-1185206167_thumb.jpg

post-6161-1185206190_thumb.jpg

post-6161-1185206205_thumb.jpg

post-6161-1185206223_thumb.jpg

Eu cred ca este o problema cu schimbarea motorului, si nu de natura mecanica - ca partea asta e simpla - ci cu valoarea de revanzare a masinii...

Un motor mare se vinde mai greu, iar o masina cu motorul schimbat, si mai si. Nimeni nu te va crede ca l-ai schimbat din ratiuni de ... performante, ci ca l-ai distrus pe cel vechi.

Parerea mea este ca: ori cauti un schimb; cred ca se vor gasi posesori de motoare performante dar care doresc un motor mai economic (si iti pastrezi si jantele :blink: ) - mai ales in orasele sufocate de trafic gen Bucuresti.

Ori o vinzi pe asta asa cum a facut-o mama ei, si cumperi alta.

Mi se pare mie, dar nu cumva sunt mai multe diferente intre un 316 si ceva de mai sus, in afara de motor+cutie? Stiu ca 316 a fost construit doar pe principiul "economie, economie si iar economie", si au sacrificat multe.

Eu cred ca este o problema cu schimbarea motorului, si nu de natura mecanica - ca partea asta e simpla - ci cu valoarea de revanzare a masinii...

Un motor mare se vinde mai greu, iar o masina cu motorul schimbat, si mai si. Nimeni nu te va crede ca l-ai schimbat din ratiuni de ... performante, ci ca l-ai distrus pe cel vechi.

Parerea mea este ca: ori cauti un schimb; cred ca se vor gasi posesori de motoare performante dar care doresc un motor mai economic (si iti pastrezi si jantele :blink: ) - mai ales in orasele sufocate de trafic gen Bucuresti.

Ori o vinzi pe asta asa cum a facut-o mama ei, si cumperi alta.

262534[/snapback]

ca sa nu scriu aceleasi sfaturi: sustin 100% cele zise de @MuadDib

:)

Pacat de ea, ca arata binisor (desi nu prea ma impac eu cu E36). S-au bagat ceva bani in ea, dar eu unul nu inteleg investitiile astea intr-un BMW puturos...

Prin definitie, de la un BMW trebuie sa te astepti la ceva performante, cel mai bine trebuie sa te simti conducand-o, nu privind-o. Asta din urma pica pe planul 2. Iar un 316 e destul de patetic la putere... :blink: Si mai ales la cuplu...

BMW incepe de la 6 cilindri in sus :)

BMW incepe de la 6 cilindri in sus :)

262538[/snapback]

Prima masina facuta de bmw avea 4 cilindri, 750 cmc, si 15 cai: Se numea 3/15 PS si a avut porecla Dixie.

http://www.bmwclub.ro/info/istorie/automobile.htm

Deci BMW a inceput de la 4 cilindri :)

Intrebarea din topic nu are un raspuns categoric, asa ca depinde de ce ocazii gasesti...

Daca schimbi motorul o sa ai conversatia asta drept dovada ca l-ai schimbat din nevoia de mai multi cai,si nu pentru ca l-ai bubuit pe cel vechi :)

Un motor de 2500 de e46 cat o mai fi? :blink:

cumpara-ti un motor, vorbeste cu mariuxtxa eventual (user pe acest forum) sau NSL_FLORICA. eventual le dai schimb cu diferenta cu motorul si anexele tale sau ti-l pastrezi pentru revanzare. parerea mea e ca la anumite modele (inclusiv E36) chiar se revand mai BINE masinile cu motoare mai MARI :blink:

cumpara-ti un motor, vorbeste cu mariuxtxa eventual (user pe acest forum) sau NSL_FLORICA. eventual le dai schimb cu diferenta cu motorul si anexele tale sau ti-l pastrezi pentru revanzare. parerea mea e ca la anumite modele (inclusiv E36) chiar se revand mai BINE masinile cu motoare mai MARI :blink:

262657[/snapback]

ok...multumesc pt sfaturi.....dar am sa vand masina cu totul....